• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Jenže to prostě nejde, musí se to řítit rychle dopředu, ačkoliv je vcelku jasný, že budoucnost nebude nebude rájem, ale spíš pořádnym průserem. Poladil bych především chápaní rodiny, i za cenu toho že by to vedlo k odložení dosažení blahobytu a všeobecnýho štěstí o pár let :-) když experiment s moderní vizí neuspěl..ale myslim že na to je v tomhle maglajzu pozdě.
    GORG: To bych si nikdy nedovolil tvrdit, třeba odlišnost v chápání toho co je rajče od zažitých překonaných stereotypů je přímo revolučním počinem pro lidstvo (teda nejsou sami, i v americe se tím zabejval nejvyšší soud v kauze Nix vs. Hedden ale dospěl k názoru že je to zelenina, byť hrdý Arkansas jej řadí dodnes mezi ovoce i zeleninu :-) ale třeba státní zeleninou je v New Jersey:-)
    Na čemž je vidět, že míra šílenství stále narůsta napříč kontinenty.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: samozrejme, ze bych nedelal nic. proc taky, kdyz by mi penize sly bez prace do penezenky. mozna bych k tomu pridal nejakou cernou praci a prodej drog pro zabavu, protoze pocitam ze by policajti s NZP taky moc prace navic neudelali :P

    jinak ke zbytku LOL
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: hehe ty EU (a spol.) dost podcenujes.. to ze ladi zahyby bananu neznamena, ze jsou u kormidla blbci imho :)

    pro mě je to i svým způsobem uklidňující pocit. jinak by to působilo tak, že jsme v rukou šílenců :)

    tohle jsou takové sociopolitické ideologie, které můžeš úspěšně provozovat i na lodi Aštara Šerana. On ten hlubší podtext zas tak hloupej není. Když si třeba přečteš už 50 let textík od Juliana Huxleyho "FIlozofie a principy UNESCO".. nekde odtamtud pramění ty současný gender aviváže apod. Ten člověk myslím rozhodně blbec nebyl.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Jo, myslím že dost lidí by zvolnilo. Imho by se tím svět nezbořil.Spíš se možná zboří, pokud se budeme takhle dále stresovat... tj. ne nepracovat, ale něco je tam zjevně k poladění?
    Roštáka a Fukse doesn't ring the bell.. ,]
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Doufám že stavba battlestar Europtika už započala:-) ale tušim že tak za 5 let bude jmenována komise, která rozhodne jak zakřivený budou kliky vod hajzlu a kolik % žen bude tvořit osádky viperů se rozhodne v příštim století.
    GORG
    GORG --- ---
    BBC News - Does rampant AI threaten humanity?
    http://www.bbc.com/news/technology-30293863

    Prof Stephen Hawking has joined a roster of experts worried about what follows when humans build a device or write some software that can properly be called intelligent.

    Such an artificial intelligence (AI), he fears, could spell the end of humanity.

    Similar worries were voiced by Tesla boss Elon Musk in October. He declared rampant AI to be the "biggest existential threat" facing mankind. He wonders if we will find our end beneath the heels of a cruel and calculating artificial intelligence.

    ...

    Google's director of engineering, Ray Kurzweil, is also worried about AI, albeit for more subtle reasons. He is concerned that it may be hard to write an algorithmic moral code strong enough to constrain and contain super-smart software.

    // prosím vás vysvětlete jim to :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MANFRED:
    Já bych je hlavně naučil stavovat se v hospodě, jako to umělo spřežení Rošťáka a Fukse se kterým jsem jezdil :-).
    Ne vážně bych tam hodil trochu brzdu, protože to tempo se přestává slučovat s odolností lidí (od natřískanejch čekáren psychiatrů přes další úhony člověků) a lehce bych to kormidloval k takzvaně konzervativním hodnotám a vnímání světa.
    GORG
    GORG --- ---
    Užijte si Vánoce, ty letošní budou poslední, říká geniální fyzik Stephen Hawking. Co ho k tak alarmujícím slovům vede? | Krajské listy.cz
    http://www.krajskelisty.cz/...posledni-rika-genialni-matematik-stephen-hawking-co-ho-k-tomu-vede.htm
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: A ty bys delal co?
    Nekteri rikaji, ze by nedelali nic. Zpravidla jim ten koncept i z toho duvodu jakp kravina
    Delal bys to samy co ted?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Hlavně nebude potřeba někam jezdit, protože NZP přijde na účet samo, ve fabrikách, obchodech atd. budou dělat roboti a nákup doručí nadzvukovej posel s blikajícíma vočima.
    Muj odhad teda je že povoz budoucnosti se bude řídit sám, protože koně a voli se cestu prostě naučej.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TUILE: můj logic fail. pardon.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUBOB: to se zastavi samo. o prni svodidla. pak vystoupis, nastoupis a muzes jet dal, ne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SHEALA: aha, takze si mozna nevedomky odhalila zdroj teorie nepodmineneho zakladniho prijmu.. ja si porad rikal, ze z tyhle teorie smrdi sovetska veda a vono hovno, vono to sovetsky scifi ... :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: dovedu si představit logiku požadavku na auto zdarma:
    a) má to linux (je jedno jaký distro, hlavně že je to LINUX)
    b) auta jsou masově vyráběný, masová výroba tlačí náklady dolů
    c) vyrábí to především ROBOTI!

    četla jsem povídku od Strugackých, kde čarodějové pracující pro sovětskou vládu vyrobili homunkula, který měl být dokonalým člověkem, neb magicky uměl uspokojit všechny svoje potřeby jakmile na ně pomyslel. Čekalo se od něj, že jakmile bude materiálně zabezpečen, tak začne bádat a posune sověstkou vědu k nečekánému rozkvětu. Nebo umění. Už si to přesně nepamatuju.

    Dopadlo to... zajímavě.

    (ta knížka se jmenuje Pondělí nastává v sobotu)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    SHEALA: asi by bylo ale dobry to nejdriv nejak zastavit :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNIPETRUS: kdyz uz, tak rtlinux, ale to se trosku prodrazi vyvoj a nejsem si jistej, jestli by se to chtelo nekomu podstoupit v pripade, ze bude zaveden nepodmineny zakladni prijem, neni jisty jestli neprijde nejakej prizivnik, ktery by tvrdil, ze ma narok na auto s rtlinuxem zdarma, protoze preci linux je zdarma.... :P
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VYHULENY_UFO: vystoupím a nastoupím?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZARREMGREGARROK: kdyz budes mit linux, tak ne:-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: a v pripade, ze bude zaveden nepodmineny zakladni prijem budes si muset sehnat jeste nekoho, kdo ti ten system zase nakopne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam