• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: prdlamentni listy a jakysi free web hosting :P to mam jako vazne cist...

    v sobotu sem sedel v hospode s kamaradem, je to celkem mladej kluk, jeste mu nebylo ani tricet, byl poprvy na praci v nemecku, na tri tydny, je vyucenej elektrikar a tedka uz vi, ze chce zpatky do nemecka, protoze mu doslo, ze tady v cechach je hodne lidi a malo prace (respektive prace je dost, ale za cenu, za kterou proste delat nemuze).


    NEKROMANT: za 200kc na internetu 6mesicu... jo... me chces rozesmat vid :P

    ja nevim, ale asi moc nectes odkazy, ktery davas a nepremyslis nad nimi, ze?

    Mobilní internet zdarma - MOBIL.CZ
    http://www.mobil.cz/mobilni-internet-zdarma.aspx
    Standardní rychlost připojení (až 10Mbps) máte po aktivaci karty a pak po každém dobití. K dispozici máte 200 MB dat standardní rychlostí na až 30 dní.

    200mb, par porno obrazku z amateri.cz :P
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Afrika - nový zlatý důl pro mobilní operátory - Africké informační centrum
    http://centrum.humanitasafrika.cz/cs/african-update/201/afrika-novy-zlaty-dul-pro-mobilni-operatory
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Ještě nezrušili knihovny a babiš prodává SIM karty mobil.cz kde se dá za 200 Kč být na internetu 6 měsíců..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO:
    Šéf Hospodářské komory Dlouhý: Musíme zlevnit cenu práce, Babiš se toho zbytečně obává. A zde je má předpověď na příští rok | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...-se-toho-zbytecne-obava-A-zde-je-ma-predpoved-na-pristi-rok-352096

    Robota (závod ke dnu) :: Videa a přednášky nejen o filosofii
    http://videafilosofie.webnode.cz/news/robota-zavod-ke-dnu-/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: rozhodne za dolar na den nezijes. pristup k internetu je porad kapitalistickej luxus.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak nevíš za kolik jsme žil nebo žiju za den.. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: kazdej produkt ma svyho kupce, kazda prace ma svyho delnika. to co nechces delat ty, udela napriklad ukrajinec za polovicni cenu. tvoje jediny stesti je, ze ses narodil do te mensinove casti sveta, kde se maji lide celkem dobre a kde nemusi zit za 1.1$ na den... :P
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PHAILO: Myslíš že jsem uvedl jakékoliv služby? Mě přišlo že jsme zmínil několik oborů a neuvedl jsem jestli se jedná o služby nebo o produkty chceš li to takto rozdělovat.. armáda nebo něco v tom smylsu je služba (třeba vlasti to je jedno které) nebo prodej produktů (třeba prodej zbraní jiné vlasti..)?
    Zajímavý je také třeba PR, marketing a reklama.. Nebo i právní služby.. Jsou i nějaké právní produkty? :) Co je to binární opce ? Je to produkt? :))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: ja sem jednoduchej clovek, me naucili, ze bez prace nejsou kolace a ze kdyz neco chci, tak si na to mam vydelat. jestli v tomhle vidis fetisizaci prace, tak to je docela sila :P

    a co se tyce havla, ten byl docela pracovitej a kreativni, zustalo za nim nejaky dilo. akorat blby bylo, ze parta dementu co si myslela, ze ma patent na rozum a na praci pro vsechny s nim meli nejakej problem.. zejo

    dalsi vec je, ze napriklad me, celkem prace bavi. nejvic me tesi, kdyz mam uspesne zrealizovanej projekt a neco za mnou zustane. a je celkem jedno, jestli je to prace na hlavni zamestnanecky pomer, prace v predstavenstu akciovky ci prace zdarma pro spolecenstvi vlastniku. a uz takhle se musim vyporadavat s dementama v dome, kteri by radeji zvanili a zvanili a zvanili a resili kraviny typu "boucha se dverma" misto, aby udelali rozhodnuti a slo se neco resit..jako treba ucpany odpadni stupacky, protoze to je prace a rozhodnuti...

    s tim pak souvisi zodpovenost sam za sebe. pokud neprijmes zakladni zivotni pravidlo, ze si zodpovednej sam za sebe a misto toho budes cekat az ti nekdo neco da, tak ti jeste nedoslo, ze kdybys misto cekani sel neco delat, tak uz se mas davno dobre jako jakejkoliv jinej fasista z eu nebo vrah z wolstrytu...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PHAILO: Já myslím že by se na společnosti měli podílet všichni a né pouze ti u kterých se hromadí kapitál. Navíc je podle mě způsob toho hromadění kapitálu často na hraně mojí etiky nebo za hranou. Koho považuješ za opravdu bohatého? A koho bohatého znáš ty?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NEKROMANT: Takže v podstatě jakékoliv služby? Proč se to asi jmenuje služby, že? A co je špatného na akumulaci kapitálu? Dochází ti třeba to, že kapitál se samovolně kumuluje u těch schopných, kteří jej následně zhusta užívají k tvorbě další přidané hodnoty, tedy pracovních příležitostí, HDP atd.? Nevím kolik znáš opravdu bohatých lidí, ale pokud nějaké ano, jistě víš, že jen mizivá část z nich kapitál skutečně jen hromadí, aniž by jeho prostřednictvím usilovala o tvorbu dalších hodnot.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    PHAILO: Nejde jen o to které pozice, a práce.. mě vadí celý ten způsob fungování společnosti.. To rozdělení na prodavače, zákazníka.. ta forma poskytování (a už zase to slovo které je už kontaminované tou formou) zboží a služeb..
    Jako prostě páni a otroci a pak se to prohodí na dovolený ať si mi odpočineme a někdo nám slouží..

    Tak která odvětví jsou sporná - jejjich společenská užitečnost :) vydavatelé a nakladatelé, reklama a marketing, farmaceutický průmysl, zbrojní průmysl a celá armáda.., zábavní průmysl, sporty, security.. Ale prostě to asi není jen o konkrétní práci ale spíše o tom paradigmatu.. cíl akumulace kapitálu.. :)
    To jakou společnost máme určuje i to za jakých podmínek se ta práce dělá..
    Odcizená práce, zbožní fetišismus...
    Komodifikace – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Komodifikace

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLND0ST281umKAde9xLYSZ9xFWpgRUbYVZ
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NEKROMANT: Já si prostě myslím že některé práce (ta hranice je těžko uchopitelná) jsou pro zaměstnance nedůstojné a společensky škodlivé. Tady v tom se alespoň shodnu s xchaosem.. :)

    Jako třeba které?

    JUNIPETRUS: COMODOR_FALKON: tak ja si myslim, ze 4000kc pro zacatek jsou dobre penize. Je to suma, ktera je financne realizovatelna v soucasnych podminkach. Takova suma muze nahradit davky do vyse te sumy, napriklad to existencni minimum. Polovina pro dite 2000kc by i nahrazovale nektere dalsi prispevky na dite.

    Vím, že se opakuji, ale já si nemyslím, že bychom si mohli dovolit za současného stavu ekonomiky ČR byť tebou navrhované 4000. Jestli si myslíš opak, sděl mi, kde by na to stát měl vzít.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Já mám Havla i některé disidenty také rád.
    Ale překvapuje mě jak je silná fetišizace práce. Pro některé je prostě i když by to co já vím.. - vyrábění kulometů nebo propaganda-reklama či sledování lidí pro reklamní účely užitečné :)
    Práce na hovno | A2larm
    http://a2larm.cz/2013/09/prace-na-hovno/

    Václav Havel - videogreeting /// Václav Havel - videopozdrav
    http://www.youtube.com/watch?v=5BuNe5vFXmA
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT:
    Co rozumíš pojmem práce? Neměl si namysli kdo není zaměstnaný ať nejí?.. :)

    Já si prostě myslím že některé práce (ta hranice je těžko uchopitelná) jsou pro zaměstnance nedůstojné a společensky škodlivé.



    jo. bavi me nemakacenka, ktera by rada brala jinym, jak maji uzasnou jistotu znalosti, ktera prace je dulezita, ktera nedulezita a ktera je nedustojna a ba dokonce spolecensky skodliva - to slysim poprvy v zivote, spolecensky skodliva prace a dekuji vaclavu havlovi, disidentum, zapadni evrope a hlavne spojenym statum za to, ze tu mame takovou svobodu, volnost a blahobyt, ze lze resit i takove otazky ohledne prace... mit na to grant z eu, jsem spokojen...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: a některý zase vyšší.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    COMODOR_FALKON: "Kdo úmyslně nepracuje, ať nejí!"
    Chudaci duchodci. Ani kapitalista, ktery zije z uroku nesmi jist. Ani manzelka milionare, nesmi jist. Ani ten kdo vyhraje ve sportce nesmi jist. Ani dite nesmi jist..
    Spoustu lidi by umrelo hladem,protoze by si jim to zakazal.

    Ale je chvalyhodne, ze jsi pro NZP, ale s NZP budou jist i ti, kteri pracovat umyslne nechteji. Opravdu to chces?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Pokud je podle tebe spraveldnost přelud, tak vlastně nevím jak to máš s kategoriemi dobra a zla.. A etikou obecně.
    Prostě právo silnějšího a mocnějšího? konkurence všech proti všem? Sociální darwinismus?
    Sociální darwinismus – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Soci%C3%A1ln%C3%AD_darwinismus
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    COMODOR_FALKON: tak ja si myslim, ze 4000kc pro zacatek jsou dobre penize. Je to suma, ktera je financne realizovatelna v soucasnych podminkach.
    Takova suma muze nahradit davky do vyse te sumy, napriklad to existencni minimum. Polovina pro dite 2000kc by i nahrazovale nektere dalsi prispevky na dite.
    Ostatni davky bych nerusil. Ale klidne bych zrusil podporu v nezamestnanosti.

    Tj. jednotlivec s čistým příjmem cca 7,7-11 tisíc se nalézá v pásmu skutečné chudoby, když si prací vydělá méně, než kolik by mohl získat jako flákač.
    S prvni casti vety souhlas. Byl by v pasmu skutecne chuduby i kdyby si "flakac" vydelaval min.
    Ale bude i v pasmu velke chudoby, kdo by dostaval jen 4000kc.

    Důstojný život by měl být důsledkem vlastní pracovní/podnikatelské aktivity, nikoliv NZP.
    Ja si to nemyslim. Dustojny zivot by mel byt dusledkem vyspele spolecnosti, ktera si jak diky technologickemu rozvoji tak moralnimu postoji muze dustojny zivot dovolit.

    Teboť ten, kdo pracuje a podílí se na růstu a prosperitě společnosti svým časem a energií, by se měl mít vždy lépe, než flákač.
    S tim souhlasim. Ale tim, ze se bude mit lepe, neznamena, ze flakac nemuze nebo nesmi zit dustojny zivot.
    Ostatne kdo je flakac? Je zenska, ktera pracoval 30let ve sklarne a pak byla propustene, pricemz, ji nikdo nechce uz zamestnat, flakac? Je zenska, ktera se stara o deti a domacnost flakac?
    Je nekdo kdo studuje ve svem volnem case vsechno mozne, zajima se o filosofii ci politiku, kulture nebo umeni flakac?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    COMODOR_FALKON: "Kdo úmyslně nepracuje, ať nejí!"
    Co rozumíš pojmem práce? Neměl si namysli kdo není zaměstnaný ať nejí?.. :)

    Já si prostě myslím že některé práce (ta hranice je těžko uchopitelná) jsou pro zaměstnance nedůstojné a společensky škodlivé. Tady v tom se alespoň shodnu s xchaosem.. :)
    Nebo mě připadá vůbec ten systém toho zaměstnávání jak je chápán takový zvláštní a divný..

    Možná to lidé kteří mají dobře placená místa nechápou.. Ale člověk to vidí z jiné prespektivy když sám neměl něco co by se dalo označit za důstojné zaměstnání a jsou kolem něj umělci, učitelé a léčitelé kteří dělají společensky užitečné věci a ale systém (tržní hospodářství) jim hází spíše klacky pod nohy nějaká spravedlivá odměna za poctivou práci je pro mě fráze asi jako pro starší ročníky: proletáři všech zemí spojte se :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam