DANYSEK: No jde o to, že tyhle auta už silnice nějakou dobu brázdí, a tak pokud jde o kritiku jejich bezpečnosti, tak by měla být nějak věcná. Ne hyperbolou o modré obrazovce smrti :-) IT se důvěřuje už i v jiných oblastech. Nechci se tu ale pouštět do debat o hloupých autoritách ale spíš konkrétně...co opravdu víme o schopnostech těch aut a jejich potenciálu v budoucnu.
Ne takový ty výstřelky, že tohle je vlastně ještě jen nafejkovaný na předpřipravených trasách, a pak zjištíš, že třeba to autonomní auto od Mercedesu ujelo samo bez nehody trasu 500 km (tak proč tvrdit, že je to předpřipravené ježdění kolem bloku?,))
Případně ho můžeš řídit sám, a pokud bys náhodou u řízení usnul, tak to za tebe samo přebírá řízení, a zaparkuje tě to.
Já jsem k tomu zpočátku taky přistupoval s nedůvěrou, ale pak si říkám proč ne.. prostě asi vítejme v budoucnosti.. zčásti v ní už nejen v tomhle asi žijem. (Ty debaty mi tu přijdou pokrokové jako v duchu "To jsou ti mladí a jejich kompjůtory... Kdyby raději choděli pěšky holota!" :D)