• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no nevím jak ty, ale já "prosté přežití" a "mít se dobře" rozlišuju :-)

    nataženou dlaň má dnes spoustu lidí, v tom není rozdíl... naopak, ZP řeší, že oprávněnost toho natahování bude zrelativizována...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jaku je rozdil mezi prostym prezitim a mit se dobre bez prace?

    na proste preziti musis makat, kdezto na to mit se dobre bez prace ti staci nzp a natazena dlan...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    COMODOR_FALKON: co je zajímavé je, že ke stoupencům ZP se nejčastěji hlásí ti, kteří se na té byrokracii dnešního sociálního systému někdy nějak podíleli :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    k trollingu jinde, kde je to offtopic ( [ VYHULENY_UFO @ Dobyvani vesmiru a kosmonautika ] )

    ZP samozřejmě nemůže být nikde způsob, jak se mít "nejlépe" - lépe se bude mít vždy ten, kdo si nad rámec ZP něco přivydělá. Je to spíš nástroj zajištění prostého přežití, ne nástroj "jak se mít nejlépe bez práce".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: ja myslim, ze bude trosku rozdil mezi myslenim pana hawkinga a sfetovanym lillym.

    sam dobre vis, ze drogy obcas nepusobi dobre na lidi.


    GORG: problem je, ze az zvitezi umela inteligence, nebudou zadny lidi, ani nzp, ani ty ani nyx... :P

    k cemu by umela inteligence potrebovala cloveka s nestalou podprumernou inteligenci a duverou, ktera je schopna verit i tomu, ze usa komunikuji s ufem a taji to pred svetem ci na chemtrails, zejo.
    GORG
    GORG --- ---
    Malá destička s neuročipy simuluje milion lidských neuronů – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...sticka-s-neurocipy-simuluje-milion-lidskych-neuronu/sc-3-a-173530/default.aspx

    Bude náš mozek vůbec konkurenceschopný? Pravděpodobně pouze pro komplexnější a kreativní úkoly. Ale ne na dlouho. I když ponecháme cenu 8 000 Kč za miliardu neuronů v roce 2024, bude se v té době jednat o velikost menší než jeden čip. Datacentra společností jako Google, Facebook nebo Apple budou moci mít takových čipů miliony a poskytovat tak obří inteligenci klidně i zadarmo.

    I když lze předpokládat, že část těchto hardwarových neuronových sítí bude v roce 2024 už součástí hybridních čipů (stejně jako došlo k integraci koprocesoru, grafiky, řadičů a dalších částí do jednoho čipu), určitě bude hlavní výkon poskytován v cloudu.

    Máte strach? To je dobře. Připravte se na budoucnost, kdy staré dovednosti nebudou mít žádnou cenu. Učte se stále nové věci a mějte komplexní znalosti. Používejte moderní technologie k rozšíření vlastních schopností.


    // Objevuvší se koprocesory umělé inteligence, které to opravdu můžou posunout o hodně dopředu. Údajně 100 000x efektivnější než to počítat na normální CPU i méně energeticky náročné.

    Nové specializované technologie (čipy) jsou asi hodně podstatné ve vývoji AI , kupříkladu http://www.wired.com/2014/08/ibm-unveils-a-brain-like-chip-with-4000-processor-cores/

    TrueNorth comes packed with 4,096 processor cores, and it mimics one million human neurons and 256 million synapses, two of the fundamental biological building blocks that make up the human brain. IBM calls these “spiking neurons.” What that means, essentially, is that the chip can encode data as patterns of pulses, which is similar to one of the many ways neuroscientists think the brain stores information.
    GORG
    GORG --- ---
    Otevřený dopis na obranu proti umělé inteligenci – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...ky/otevreny-dopis-na-obranu-proti-umele-inteligenci/sc-3-a-176817/default.aspx

    // Někteří koukám AI berou ještě jako větší "problém", než někteří zde v souvislosti s likvidací pracovních míst. Teď koukám článek zevčera - varování, že se vývoj AI vymkne z rukou.

    No možná opravdu dojde na slova John C. Lillyho z jeho výzkumů na ketaminu, kde před lety volal zfetovanej z blázince prezidentovi varujíc ho před útokem "pevných bytostí"? V jeho autobiografii a výzkumu tohle působilo trochu slabším článkem. ,) Tvrdil, že tím myslí počítače.

    Teď se připojuje i zakladatel PayPalu, Tesla Motors, Hawking a spol, že je včaas potřeba Ai zavčasu regulovat, nebo by mohla být válka s AI?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    COMODOR_FALKON: Ve státní správě do noci pracuje jen ten co chce. Mimo služebních poměrů samozřejmě.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COMODOR_FALKON: jako o tom zadna, pokud mas tohle stesti bejt na relativne kreativni pozici, tak to chapu. :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Z meho pohledu: Pulka lidi ve statni sprave je natolik neschopnych (oborove i mimooborove), ze neni prilis komplikovane byt "za hvezdu" - jakkoliv ano, obcas ke konfliktum s ambicioznimi, avsak neschopnymi (moje vedouci, ktera neustala prisiti frcku loni na jare. Ta se ale dost mozna brzy uchlasta), dochazi...

    A prestoze tedy tabulkove prachy nic moc, kdyz se clovek snazi, tak se muze dostat k zajimavym projektum - napr. jsem se podilel na zadavaci dokumentaci pro aktualni vyberove rizeni na novy IT modul pro vyplatu davek hmotne nouze...

    Sice jsem si kvuli vedouci musel vzit tyden dovolene, ale jednak jsem "byl u toho", druhak jsem mel moznost se mnohem lepe seznamit s legislativou a zamyslenym efektem souvisejicich zakonu (coz dale posililo moji pravni superioritu), mno a do tretice mi pak z MPSV prisla odmena 9k, coz je s ohledem na moji platovou kolonku dost vyrazna suma... cca 5% rocniho platu...

    Na druhou stranu, me se sice dari pocty davkaru snizovat, ale jejich pocet (a byrokracie) presto celkove roste vyrazne rychleji nez pocet pracovniku, takze jsem tam od tmy do tmy a bezne si jeste v 21 vecer pisu kvuli klientum s kolegy z jinych pobocek. Na referatu odvolani MPSV jsou cca do 21:45.
    A prestoze si obcas udelam den volna (a pak dohanim co jde) a odhlasuji se uz v 18 hodin (naschval od vedouci), zbyva mi asi mesic a ctvrt nahradniho volna (jen za r. 2014)

    Ne nahodou je drtiva vetsina lidi z tehle agendy singl, nebo randi s divnymi lidmi.. (Vedouci se cerstve vratila k chlapovi, ktery ji v minulosti ztriskal do bezvedomi, ale uz ji taky vysetrovala policie za stalking kvuli konfliktum s bezdomovkyni(?), jejihoz syna/partnera(?) sbalila...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ENKIE: kdyz se stanes statnim zamestnancem, mas jistoty, moc si nevydelas, tabulkove, pokud nejsi zdatny lezec a sberatel ruznych funkci a pozic v odborech uradu, navic dostanes obvykle smlouvu na dobu neurcitou, takze je hrozne tezky, aby te vyhodili. pro nektery lidi raj...

    taky duvod proc urady v poslednich par letech diky castym obmenam ministru a reditelu se pekne rozrostly. kazdej si pritahne svy lidi, pro stary se zalozi usek nebo odbor, protoze je vyhodit nemuzes, prehodis je do jiny tabulkovy tridy, a vesele se bobtna, protoze za pul roku dalsi vymena na vedoucich mistech... :P

    jo ty kravo to je prdel... bejt statnim zamestnancem... :)
    //ja zatim delam od skoly v privatnim sektoru, ale delal sem civilku ve skole a nabizeli mi zustat jako ucitel it...
    GORG
    GORG --- ---
    ENKIE: Teď vůbec nerozumím, jak to souvisí s tím, na co reaguješ?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ENKIE: Být zaměstnancem samo o sobě není ani odporné, ani ponižující.
    Být zaměstnancem firmy/instituce se špatně nastaveným fungováním a strukturou už ano.
    A kolik je dobře nastavených firem/institucí ve státní správě...
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    GORG: Proc by mel prumerny clovek chtit byt statnim zamestnancem? Bejt zamestnancem je odporny a ponizujici, ale bejt statnim zamestnancem v systemu socialistickych regulaci a jinych sracek, ktere brani soukrome iniciative, je jeste mnohem horsi, protoze tvi sefove si pak k tobe muzou dovolit uplne cokoliv, jelikoz uz pak nemas na vyber z vice zamestnavatelu. Moje znama je zrovna zdravotni sestra, a ve statnim zdravotnictvi ji ti zmrdi nahore sikanovali a vykoristovali vic nez soukromy lekar, pro ktereho pracuje ted. Prumerny clovek, ktery zazil komunismus, ma uplne stejnou zkusenost.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jestli by se nemel divit spis v haagu
    GORG
    GORG --- ---
    Mezitím snaha TTIP dále pokřivit systém směrem k vychýlení pravomocí korporací vs jedinec resp. stát

    Ano, dosud měla Británie štěstí, daleko větší štěstí než jiné země v Evropě, které už podle ustanovení o ochraně investorů byly žalovány 127krát. Česká republika, Slovensko a Polsko musely zaplatit na odškodném korporacím tolik peněz, že by za to bývaly mohly zaměstnat na rok 380 000 zdravotních sester.
    Počty případů, kdy korporace žalují státy, rychle rostou. Jak si korporace uvědomí, jakou obrovskou moc dostaly, přestanou žalovat jen slabé státy a začnou žalovat i státy silné.
    Jsem přesvědčen, že tuto smlouvu porazíme. Už se nám to jednou podařilo, když smlouva, které nyní říkají TTIP, se jmenovala Multilaterální dohoda o investicích. Po obrovské záporné reakci veřejnosti byla poražena r. 1998. Nyní se snaží znovu, pod jiným jménem.


    Dohoda TTIP zotročí evropské státy | 14. 1. 2015 | Britské listy
    http://www.blisty.cz/art/76126.html
    GORG
    GORG --- ---
    ZARREMGREGARROK: njn, ale řešilo se tu - předvídej a buď připraven, tak imho dělám právě to :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: to se ale divis na spatnem miste :)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Tak ono je s podivem, proc skutecne se dosud neresi valecny zlociny, a je to jakoby beztrestne, jak pises
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Takže ve třiceti máš pocit, že střední věk už je blízko.
    To je brutální pesimismus.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: zeptam se blbe, ale tomuhle ve svym veku versis... :P

    ja jen mam pocit, ze si se z kategorie idealista presunul do kategorie idiot...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam