• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    XCHAOS: Já jsem do nedávna nevěděl jak šílená byrokracie a problematické je vyplácení například dávek v hmotné nouzy.. Podle mě to neplní účel který by mělo (lidé kteří ty dávky opravdu potřebují je často nedostají z různých důvodů) a je okolo toho spousta neefektivní administrativy, úředníků na prášky a zbytečných kontrol..
    Samotná budova úřadu práce také nabízí zajímavé zkušenosti..
    Ilustrační video: https://www.youtube.com/watch?v=xk2keN8JmeA
    Velký problém je, že se lidé nedostanou na řadu, protože mají krátkou otvírací dobu a fronty jsou moc dlouhé...
    Ale řekl bych že těch problémů je tolik že tady o nich psát je prostě ztráta času..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    XCHAOS: Dostali jsme se od počítačem řízených aut (s NZP souvislost s automatizací) a k tomu že jsem napsal jako poznámku k nějakému odkazu, že si myslím že auta jsou ekeologická katastrofa. A reakce na to rozbouřili ekoteroristickou debatu :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SHEALA: ale jo, jako pohadka pred spanim to je dobry :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRISSIE: NZP je Matrix.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Tím pádem máš ID špatně. Místo GORG bys měl mít BORG.
    GORG
    GORG --- ---
    TRISSIE: presne tak
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GORG: a jak oni si, Kefalín, představují, že roboti nahradí i chodce?

    To jako že se po ulicích budou pohybovat akorát auta řízená roboty a roboti po chodníku, zatímco lidi budou.... v nálevu na přístrojích? Nebo že bude každý příjemce NZP připoután k robotovi a bez robota nebude smět na ulici?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jedna vec je chtit, ale zcela odlisna vec je skutecne dostat :) Taky bych rad neplatil dane... zadne... ani ty prime, ani ty neprime :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja to taky rozlisuju...

    kdyz jsem nastoupil do sveho prvniho zamestnani, jako novacek jsem dostaval odmenu, ktera mi umoznila poste preziti...

    roky vzdelavanim, praci a neodmitanim prace ba dokonce vyhledavanim prace jsem se dostal do stavu, kdy si muzu rici "mam se celkem dobre". :P
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no nevím jak ty, ale já "prosté přežití" a "mít se dobře" rozlišuju :-)

    nataženou dlaň má dnes spoustu lidí, v tom není rozdíl... naopak, ZP řeší, že oprávněnost toho natahování bude zrelativizována...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    COMODOR_FALKON: potvrzuji, že tuším zvěsti o někom, kdo nejdřív dávky pobíral a pak se zřejmě stal sám "expertem na sociální problematiku" (ono, když k těm lidem přijde někdo, kdo umí číst a psát, tak je to pro ně zřejmě vítaná změna...).

    taky to, co naznačuješ vypovídá, že sociální propad je trochu složitější fenomén (chroničtní bezdomovci bývají alkoholici a/nebo psychotici, fakticky noví bezdomovci se ale rekrutují z řad partnerů vyhozených nejprve z práce a následně po rozvodu na ulici, kteří čirou náhodou prostě nikoho neměli). sice teoreticky, dnešní trend je nadopovat všechny problémové depresáře antidepresivy, aby tenhle tlak ustáli, ale to stejně cílí na tu skupinu, která by se zabila - a ne na tuhle.

    je fakt, že u ZP by to končit nemělo, na druhou stranu: je spousta profesí, kde je nákladné někoho zaškolovat a ještě k tomu mu platit plat. nemyslím si, že žijeme v době, kdy je možné se "rekvalifikovat" na nějakou konkrétní činnost a pak díky tomu najít zaměstnání: dobře, je lepší mít řidičák, než ho nemít, je lepší umět s počítačem, než to neumět... ale v dnešní vlně dětí dokončujících školu budou umět s počítači a smartphony tak či onak všichni. takže ZP může zlepšit šanci, že se někdo zaškolí na novou činnost prakticky tak, že jí bude nějaký čas dělat zadarmo... a když se osvědčí, začne být placený... protože potřeba v podstatě je každá činnost, za kterou je někdo ochoten platit, nejde předvídat všechny možné specializace a ještě platit rekvalifikační kurzy...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: [ale to spis logickej dusledek politiky ]
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to neni zajmavy, ale to spis logickej politiky (obvykle levicove, protoze za kalouska urady moc nebobtnaly, ale spis se davaly vypovedi), ktera nerada skrta, diky ktere bobtnaji urady.... viz -> VYHULENY_UFO

    proto ti sami, diky kterym bobtnaji urady podporuji tyto fantasmagorie...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jaku je rozdil mezi prostym prezitim a mit se dobre bez prace?

    na proste preziti musis makat, kdezto na to mit se dobre bez prace ti staci nzp a natazena dlan...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    COMODOR_FALKON: co je zajímavé je, že ke stoupencům ZP se nejčastěji hlásí ti, kteří se na té byrokracii dnešního sociálního systému někdy nějak podíleli :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    k trollingu jinde, kde je to offtopic ( [ VYHULENY_UFO @ Dobyvani vesmiru a kosmonautika ] )

    ZP samozřejmě nemůže být nikde způsob, jak se mít "nejlépe" - lépe se bude mít vždy ten, kdo si nad rámec ZP něco přivydělá. Je to spíš nástroj zajištění prostého přežití, ne nástroj "jak se mít nejlépe bez práce".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: ja myslim, ze bude trosku rozdil mezi myslenim pana hawkinga a sfetovanym lillym.

    sam dobre vis, ze drogy obcas nepusobi dobre na lidi.


    GORG: problem je, ze az zvitezi umela inteligence, nebudou zadny lidi, ani nzp, ani ty ani nyx... :P

    k cemu by umela inteligence potrebovala cloveka s nestalou podprumernou inteligenci a duverou, ktera je schopna verit i tomu, ze usa komunikuji s ufem a taji to pred svetem ci na chemtrails, zejo.
    GORG
    GORG --- ---
    Malá destička s neuročipy simuluje milion lidských neuronů – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...sticka-s-neurocipy-simuluje-milion-lidskych-neuronu/sc-3-a-173530/default.aspx

    Bude náš mozek vůbec konkurenceschopný? Pravděpodobně pouze pro komplexnější a kreativní úkoly. Ale ne na dlouho. I když ponecháme cenu 8 000 Kč za miliardu neuronů v roce 2024, bude se v té době jednat o velikost menší než jeden čip. Datacentra společností jako Google, Facebook nebo Apple budou moci mít takových čipů miliony a poskytovat tak obří inteligenci klidně i zadarmo.

    I když lze předpokládat, že část těchto hardwarových neuronových sítí bude v roce 2024 už součástí hybridních čipů (stejně jako došlo k integraci koprocesoru, grafiky, řadičů a dalších částí do jednoho čipu), určitě bude hlavní výkon poskytován v cloudu.

    Máte strach? To je dobře. Připravte se na budoucnost, kdy staré dovednosti nebudou mít žádnou cenu. Učte se stále nové věci a mějte komplexní znalosti. Používejte moderní technologie k rozšíření vlastních schopností.


    // Objevuvší se koprocesory umělé inteligence, které to opravdu můžou posunout o hodně dopředu. Údajně 100 000x efektivnější než to počítat na normální CPU i méně energeticky náročné.

    Nové specializované technologie (čipy) jsou asi hodně podstatné ve vývoji AI , kupříkladu http://www.wired.com/2014/08/ibm-unveils-a-brain-like-chip-with-4000-processor-cores/

    TrueNorth comes packed with 4,096 processor cores, and it mimics one million human neurons and 256 million synapses, two of the fundamental biological building blocks that make up the human brain. IBM calls these “spiking neurons.” What that means, essentially, is that the chip can encode data as patterns of pulses, which is similar to one of the many ways neuroscientists think the brain stores information.
    GORG
    GORG --- ---
    Otevřený dopis na obranu proti umělé inteligenci – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...ky/otevreny-dopis-na-obranu-proti-umele-inteligenci/sc-3-a-176817/default.aspx

    // Někteří koukám AI berou ještě jako větší "problém", než někteří zde v souvislosti s likvidací pracovních míst. Teď koukám článek zevčera - varování, že se vývoj AI vymkne z rukou.

    No možná opravdu dojde na slova John C. Lillyho z jeho výzkumů na ketaminu, kde před lety volal zfetovanej z blázince prezidentovi varujíc ho před útokem "pevných bytostí"? V jeho autobiografii a výzkumu tohle působilo trochu slabším článkem. ,) Tvrdil, že tím myslí počítače.

    Teď se připojuje i zakladatel PayPalu, Tesla Motors, Hawking a spol, že je včaas potřeba Ai zavčasu regulovat, nebo by mohla být válka s AI?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam