• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Nevím, ale takhle to prezentoval dokument "Vládneme, nerušit!", či který to byl. Zabýval se tím, jak si ODS a ČSSD vzájemně vyměňovali své lidi v tom útvaru pro vyšetřování hospodářské kriminality/korupce. Už teď nevím, jak se jmenuje, ale to je ten slavný úřad, který třeba na Paroubka před volbama leaknutím někdo vytáhl nějaké nepravosti apod.
    Znělo z těch výpovědí, že jak se z jedna z těch stran dostala do vlády, tak tím druhou držela v šachu nasazením tam svých lidí (bránili vyšetřování své korupce, a při problémech něco vytáhli na opozici). Myslím, že i po volbách se i vždy oznamovaly změny složení toho útvaru.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: pohybujes se v abstraktni rovine typu "byrokracie je moc", pritom ale nemas ani spetku tuseni o pracovni naplni konkretnich byrokratu :-) Jaky je tedy spravny objem byrokracie? :-) Popis mi ten idealni byrokraticky system, ktery by tobe vyhovoval...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Obsazování jednotlivých hospodářských kriminálek na základě politických rozhodnutí se AFAIK neděje. Ostatně těch míst je tolik, že si to ani nedovedu moc představit.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Úřad na vyšetřování korupce jsem zmínil, protože je vdebatě jeho zavedení. To jde zcela v duchu s argumentační linkou, kterou tu psal DANYSEK - čím víc byrokracie, tím menší šance na korupci, což jsem tu rozporoval.

    Viz.
    Speciální protikorupční úřad by situaci nezlepšil | Fokus - RESPEKT.CZ
    http://respekt.ihned.cz/c1-62670210-specialni-protikorupcni-urad-by-situaci-nezlepsil

    Tedy ano, zatím není. O tom i vím. Co se týče hospodářské kriminality nenazývá se to úřad, spadá to pod policii. V situaci, kdy politici mohou ovlivnit jeho obsazení (té sekce), by měl být raději takový útvar zrušen. Čím víc vytváříš těhle specializovaných departmentů, tím líp se ti tam něco ztratí. Detektiv chce něco vyšetřovat (to nespadá pod vaši kompetenci, vemte si dovolenou :)). Viz jak probíhalo třeba vyšetřování Vora v zakoně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: Pokud mas problem se ctenim, vrat se do prvni tridy zakladni skoly - tam se to uci ;) Zas tak necitelny ten § 4 neni, aby to normalni clovek nepochopil.
    Registracni pokladny me nadsenim nenaplnuji - ale uz jsem rekl, ze cesta nevede pres zvysovani dani a zvysovani vydaju statu v podobe nesmyslu typu NZP - ale presne obracenym smerem :-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Protože to nevíš říct normálními slovy :-) Holt je pro tebe byrokracie svaté řešení a jednoduše to nejde.

    Dokonce ani převod na účet, i když díra v teorii je, že stát už peníze normálně přes účet dávno posílá.

    Jinak předpokládám, že registrační pokladny tě naplňují ryzím nadšením?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Jen taková drobná poznámka - úřad na vyšetřování korupce neexistuje. Úřad na vyšetřování hospodářské kriminality neexistuje. V případě hospodářské kriminality samozřejmě existuje pochopitelně příslušná oddělení v rámci služby kriminální policie a vyšetřování, ale neodvážil bych se to nazvat úřadem.

    A co se týče rušení tvého slavného GFŘ - tak jistě víš, že spolu s odvolacím FŘ se jedná o úřady, které nahradily bývalá krajská finančních ředitelství. Tedy jinými slovy místo 15 x finanční ředitelství je jen jedno + jedno odvolací. O jejich potřebnosti lze jistě diskutovat, ale…

    GORG: Jasně, že napadá. Stačí si postavit virtuální město plné virtuálních lidí, kteří budou pobírat zcela nevirtuální NZP :-D

    GORG: Hmm, tak vidím, že co se týče GFŘ, vůbec netušíš, která bije :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: popis cinnosti GFR mas v zakone - vazne me nebavi opisovat do diskuzi neco, co si muzes na internetu volne precist, jen protoze ty jsi liny ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: a copak jsou ty obtize na vstupu do USA... aha, byrokracie!
    Čéče, ty mi furt při debatě o snížení byrokracie, argumentuješ že ji chci zrušit úplně a všude :) Co na to říct?

    pokud GFR zrusis, kdo bude jeho cinnosti vykonavat..? ;-)
    To bys musel umět vysvětlit, co to vlastně dělaj, a taky proč považuješ Finanční ředitelství a Generální finanční ředitelství za to samé. Z té otázky ses ulil teda pěkně.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GORG:
    2) Tak mimo zaznam to mezi ctyrma ocima priznal...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: a copak jsou ty obtize na vstupu do USA... aha, byrokracie! :D To je to... ehm... americke reseni...
    GORG: pokud GFR zrusis, kdo bude jeho cinnosti vykonavat..? ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: V cem treba u ZP nebo zruseni GFŘ chybi jasne nastaveni pravidel?

    Co je ta otazka? Jak overovat plneni pravidel?
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Tak pristehovalci muzou byt problem to jo. Ne neresitelny. Kazda zeme ma sva odlisna pravidla. Kupr. do USA se dostanes jen s obtizemi, do SA pouze, pokud mas tam rodinny prislusniky apod. pouze na svoleni. U NZP bys tohle musel nejak uvazit.

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: duchod je jen protiplneni proti drivejsimu odvodu statu prave za ucelem, ze ve stari nejake penize dostanes... na duchod si cilene predplacis ;-) Spatny priklad. A tedy NZP budes davat automaticky naprosto komukoliv? :-) Do roka tu mame 5x... ne 10x tolik pristehovalcu... byrokracii, ktera by tomu branila prece zrusis :D

    Ano, byrokracie na jedne strane treba zvysuje riziko vzniku korupce - na druhou stranu bez byrokracie ti nastoupi jine patologicke jevy :-) Automaticka implikace, ze byrokracie = korupce je nesmysl. Korupce dostava prostor tam, kde nejsou jasne nastavene pravidla. Coz samo o sobe neni chyba byrokracie - ale pouze chyba jeji implementace. To mas stejne jako se software v pocitaci - ten ma take spoustu chyb :D

    Stale cekam na tvou odpoved, sice toho moc napises - ale ocividne se to snazis zahrat do autu :)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Ne zruseni byrokracie omezuje moznost korupce. Prostymi slovy lze rict, ze cim vic byrokracie tim vic lidi musis uplatit. Bez nadsazky.

    Ok trolluj si s definici slova dotace, jak je libo :) NZB ma ale blize k duchodu. Tak nebo tak je to vydaj. Od beznych dotaci zcela zasadne odlisny. Bezne dotace jsou protekcionusmus davani jen vybranym kamaradum dle pravidel mafie.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: OK - omezime tu otravnou byrokracii - zrusime zbytecne financni urady a lidi zacnou s nadsenim sami a dobrovolne platit dane? :-) Statni pokladnu - jasne, otevreme vsemu lidu - on si z ni kazdy vezme jen to minimum, co skutecne potrebuje pro zivot a zbytek necha pro ostatni :-) Porad neodpovidas na klicovou otazku, jak si to predstavujes.

    Jakekoliv financni plneni ze statni kasy do soukrome kapsy je dotaci, pokud vymenou za finacni plneni neni nejaka reciprocni sluzba pro stat. Ze poskytnes dotaci plosne (aka NZP) jeste neznamena, ze jde o opak ;) A nevim, nakolik vnimas ekonomickou realitu, ale zijeme v globalizovanem svete... toliko k tvemu nadavani do internacionalistu ;-)

    Vystoupit z vicemene socialisticke EU znamena predevsim zacit makat na vlastni sobestacnosti, ale to tobe a spouste dalsich moc nevoni - ty bys radeji nejakou bezpracnou socialistickou davku, dotaci, pobidku, sponzorsky dar... rikej si tomu jak chces ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: politici jsou normalni lidi s pravomocema.
    jak bojovat proti podvodum jsem vysvetlil - jinak nez ty, tj.omezenim byrokracie naopak.

    NZP je opak dotaci spis - nejbliz k dotacim ma soucasny system adresnych davek.
    "konkurence zivotnich podminek mezi staty" ? :-) i ty internacionalisto . ale je fakt, ze vystoupit kupr. z EU dotaci znamena se dostat do nevyhody.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: ja zas nesdilim tvoji duveru v masovy lid, ktery s nadsenim bude odvadet dane, tak aby bylo z ceho vyplacet ty tve plosne davky :-) Porad jsi neosvetlil, jak bez byrokracie chces docilit toho, aby dane nebyly kraceny, jak chces omezit rizika vzniku podvodu. Politikum neveris, ale normalni lidi podle tebe podvadet nebudou? :-) Naivko :D

    Ano, dotacni tituly jde take odbourat - snizit vydaje statu a pak muzes vesele snizovat dane ;-) Jenze tvoje logika je jina - jen krecovite hledas, ktery vydaj skrtnout, abys obhajil vznik vydaje noveho. Defacto NZP je jen... jinou formou dotacniho programu, o jehoz vznik usilujes :-) Takze se muzeme bavit o tom, ze NZP taky pokrivi "trh" zivotnich podminek (kde si ruzne staty vzajemne konkuruji) :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Tak pokud dotační programy v zemědělství zruší celej mordor a zabrání se vstupu produktů ze zemî mimo jde to klidně zrušit:-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: ok, proste je pro tebe byrokracie svata krava, kde prevazuji vyhody. EU jsou v tomhle mistri, takze nutnost s nimi harmonizovat z leckterych veci dela i povinnost.

    Ze stejneho duvodu nejde zrusit ten zemedelsky intervencni fond za 16,9 mld. Kc. Ten se tyka EU dotaci, ktere zcasti spolufinancuje. Sice to krivi trh, ale je to "potreba".

    Ja tuhle duveru v politiky nesdilim. A co jsem slysel i od par lidi, co se tu v politice pohybuji... ti maji spis obavy, ze to tu smeruje k nove totalite. Korupce na dennim poradku. Ja spis byvam ten optimista, ze se ten system precejen pozvolna reformuje. Pirati ve vlade kupr. myslim i dost hmatatelne ujazuji cerstvy vzduch..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam