• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Ach jo, to se vážně dnes v rámci nějakého napůl zbytečného předmětu na SŠ neučí, že důkazní břemeno je v rozumné argumentaci vždy na straně toho, kdo to začal tvrdit? Tedy, že pokud někoho z něčeho obviním, tak bych měl mít alespoň slabé a hloupé důkazy, abych že sebe neudělal medvídka Pú?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: tak ano, jako člen politické strany se "cpu do politiky", to jistě. každopádně jen tak vykládat (z anonymní pozice) někomu na netu, že je zmrd... jako sorry, ale to je trochu odrzlost. neudělal jsem nic takového, za co bych si to zasloužil.

    nějak mi chybí nějaké informace o tobě, co že za tak úžasnou, "neparazitní" profesi sám v životě vykonáváš, že si nárokuješ právo takhle soudit druhý. (já jsem si tě jako arbitra rozhodně nepozval).

    (a nemyslím, že bych byl za komunistů ve Straně, protože na to jsem moc potížista a mám moc velký talent dělat si nepřátele a jít proti všem... nemyslíš, že průměrně pragmatický kariérista by se snažil vlést spíš třeba do Ano, nebo nevím kam, do ČSSD, ODS... prostě do stran s koaličním potenciálem? jako když jsem Piráty spoluzakládal, tak jsem skutečně nemohl tušit, že tak snadno a levně porazíme v preferencích Svobodné a začneme zvolna překračovat 5% ... opravdu se omlouvám, neplánovali jsme v roce 2009 takový úspěch :-)) jako když už bych někoho označil za kariéristy, tak lidi, co k nám vlezli, až když jsme dostali 13 mega za volba :-))

    jinak obvinění, že "okrádám stát na daních" je docela silný kafe: když už, tak jsem jako blbec platil daně tam, kde velká část lidí,co dělala to co já, vymýšlela různé triky s občanskými sdruženími, apod. takže fakticky: mám čisté svědomí (díky čemuž jsem pro většinu lidí na úřednicko-akademické levici, zvyklých si od státu brát, i pro většinu lidí na pravici, zvyklých ty daně pořádně optimalizace, skutečně za vola.. ale bejt blbej je něco jiného než být parazit nebo krást)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: jo, a to se sem tam objevi nejakej nyxi kreten, kterej mi pise, ze uz nemam hulit...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, naposledy čtrnáct dní zpátky. :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: to jeten ztratovej jpeg :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ocividne si zapomnel co jsem ti rikal, cim se zivim a co delam a v cem se angazuji. kdyz uz se tady ohanis dvaceti lety uspesneho podnikani.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a takovych se drz
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    XCHAOS: Na tvoje věčné wall-of-text bych řekl citát z tebou linkovaného videa: "If you want to do something evil, put inside something boring."
    Bacha na tu formu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tohle je poměrně jednoduchá myšlenka :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a u tohoto tveho vysvetleni ti nahodou ztratove nevypadla nejaka informace?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ne, vysvětloval jsem to na příkladu ztrátové komprese obrázků. myšlenky nemusí být nutně "algoritmicky zhustitelné".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: fajn, urážet člověka, kterého osobně vůbec neznáš (vlastně si mě urážel už dřív, sorry.. ale zjistil si, že na urážky ohledně inteligence reaguju pro tebe nevhodně, tak zkoušíš něco jiného)

    jsem parazit zhruba ve stejné míře, jako kdokoliv jiný v tomhle klubu. (rozhodně jsem teda já a později moje firma na daních zaplatil o pár řádů víc, než kolik mi jich politika zatím přinesla... :-) (pokud vůbec přinesla něco jiného, kromě práva platit členské příspěvky). A teď by ses pro změnu mohl představit debatérům ty.. co tě živí tak úžasného, že nejsi "pijavice"))

    (BTW, pamatuješ na tu bytost ve Stopařově průvodci po Galaxii, co si dala jako životní cíl urazit všechny bytosti ve vesmíru, co kdy žily? nechceš se posunout pro změnu k někomu dalšímu?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEKROMANT: proto se také řadím mezi radikální střed! :-)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Udělal jsem playlist z NTK: http://www.youtube.com/playlist?list=PLRi-k5gQwn8FlwuI2_V20N8GELyne96S6
    Je to už trošku starší, ale jsou tam 2 kandidáti na prezditenta :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    XCHAOS: Pravičáků, ZP připadá příliš radikální a levičákům příliš málo. Se sociálním státem to bylo podobné. Ale o tom jestli byl nebo nebyl sociální stát dobré řešení se tu také asi neshodnem :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: eh? zatím je to přesně naopak: dělám pro naprosto koncové uživatele, ale stát teď chce přihrát 14 miliard konkurenci :-) o veřejné zakázky jsem se okrajově zajímal, abych viděl, jak to vypadá, a přijde mi to jako hrozná byrokracie. (a to se bavíme o zakázky na úrovni velikosti města - nějaké větší zakázky jsou úplně mimo jakákoliv měřítka)

    každopádně je to tu dost offtopic. každopádně problém téhle země není, že by se moc lidí sralo do politiky, ale spíš že naprostá většina občanů to outsourcuje jako naprostou špínu a vůbec se aktivně nezajímají (snad kromě toho, že sem tam někdo čte noviny, ale jak chceš v éře Internetu garantovat nezávislost médií?). cpát se do politiky jako člen nějaké strany je to, co současná demokracie předpokládá, a problém je spíš, že to proti západní Evropě (hlavně Německu) dělá daleko míň lidí...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak jako bezstratovy JPEG s vyssi kompresi tu uz davno mame, neni to zadna novinka - pozri JPEG2000 :)
    XCHAOS: ano, IT se bourlive vyviji - nejde vystacit s tim, co jsi se naucil v 90tych letech a pokud stale komprimujes do stareho JPEG... no, je to tvoje volba :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nicmene pokud nejses schopen slozitou myslenku prelozit do kratke vety, pravdepodobne se jedna o nesmysl
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, já se snažím podnikat - předpokládám na rozdíl od tebe - už 20 let. o úspěšnosti, nebo o tom, jaký vliv mi ve firmě zbyl, se dá úspěšně polemizovat (asi bych místo toho měl makat a vydobýt si třeba ten vliv zpět, co.. vím).

    Ale fakticky si myslím, že jsem si udělal - zejména i díky tomu, že obor IT se bouřlivě rozvíjí - dost dobrou představu, za jakých podmínek je práce "zbytečná a samoúčelná". pokud prostě máš představu, že práce za kterou někdo zaplatil, je vždy ok, protože nakonec je to odpovědnost toho, kdo platil, tak je to hrubé zjednodušení: ano, pokud by šlo o naprosto uzavřený systém, kterého se neúčastním, tak mi do toho není.

    Ale svět není uzavřený systém, a já se prostě musím zajímat o to, co se děje kolem mě a jaké dopady na mě to bude mít. Nejsem izolovaná jednotka, jejíž pozornost plně upoutává supermarket a televize. Vidět, že práce, kterou jsem dělal, se ukázala jako zbytečná, je pro mě demotivující a frustrující. Tohle mají různí lidé nastavení různě a v podstatě "každý má svojí cenu": profesionálům je asi jedno, že jejich práce je zbytečná, pokud dostanou zaplaceno fakt slušně a nemusí nic řešit, dobře. Jenže nekvalifikovaná práce vytvořená jen proto, aby se někdo neflákal a nějak se uživil, nebude současně placená tak dobře, aby to vyvážilo, že do očí bíjící zbytečnost té práce bude frustrující.

    Špatně placenou práci je člověk ochoten dělat jen když má ještě nějakou postranní motivaci: baví ho to, zajímá ho výsledek, má pocit smyslu, vidí, že to někomu pomáhá, soutěží s někým, apod. Nic z toho není nijak samozřejmé dosáhnout. Být nucen s koštětem soutěžit s metařským vozem prostě není uspokojující. Někdo jiný, kdo si bude chtít dobrovolně přivydělat, tu práci pravděpodobně udělá lépe, než někdo, kdo je do ní jen nucen.

    Takže nevím, čeho dosáhneš, když budeš cílevědomě budovat společnost frustrovaných, neseberealizovaných obyvatel na hranici existečního minima, nucených do viditelně samoúčelné činnosti. Vytvoříš tím akorát nekonečný koloběh demotivace. (mezní formou takové společnosti je koncentrační tábor).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam