FIONOR: ano generuji zisk. V pripade, ze jich clovek ma hodne. Takovy nemusi pracovat.
Bezny clovek, co moc penez nema, si penize musi opatrovat praci, smenou.
Na prvni pohled je jesne, ze jde o dva zpusoby ziskavani penez.
není žádný technický rozdíl mezi tím když vykopeš příkop sám nabo zaplatíš deseti lidem
Tady existuje velky technicky rozdil.
V prvnim pripade musis vzit do ruky krumpac, nebo nasednout do bagru, venovat energii a cas teto cinnosti.
V druhem pripade fyzicky nic nedelas, ale dostanes tolik, jak by si kopal za 10 lidi.
Ale, aby jsme si rozumeli, ja nekritizuju investovani jako takove.
V pripade, ze jsi podnikatel, ktery ma penize, vlozi je do nejakych vyrobnich prostredku bagru, kopacu, a nazpatek a tu proda za x penez, tim ziska x profitu.
I to je prace, organizace lidi, prodej, predani. Pro mensi firmy nebo zivnostniky navic spojene i s tim rizikem, protoze aby mohli takto podnikat, tak se musi zadluzit. A tim padem ten zase vydelava uroky pro parazity z banky.
Ja mluvim o lidech, kteri jsou hodne bohaty, a penize pouzivaji ze "investuji" tak, ze jsou odstineni od jakehokoliv vyrobniho procesu, organizace vyroby atd, a sve zisky generuji pouze na zaklade toho ze neco vlastni, nebo ze maji hodne penez, pres tzv. "finacni produkty" jakou jsou akcie, uroky z vkladu atd
Priklad zdedis akci za sto milionu, nebo 100milionu na ucte.
I pri 1procentnim rocnim vynosu, mas profit milion korun
bezpracne
Jak dlouho trva nez si clovek praci za prumernou mzdu vydela milion korun?
A ted si vem, ze nekteri maji miliardu, 10miliard.. A to jsou ty penize, ktere jsou tim vysavacem, ktere odsavaji penize normalnich lidi z ekonomiky.
Me ani nevadi, ze ty lide nepracuji. Nekdo ma 10milionu, zije treba z uspor, ok.
Problem je, opakuji, ze nekdo generuje zisk pouze na zaklade velkeho vlastnictvi, ci vlastnictvi hodne penez. Coz nevyzaduje zadne knowhow, zadne schopnosti, zadny podil na vytvareni hodnot.
A pak mi vadi, ze toto priviligium ma jenom mensina.
Dokonce nezavrhuju myslenku dividend jako, takovou, ale prave naopak chci, aby meli vsichni narok na dividendu. Aby kazdy mel bezpracny prijem, zakladni nepodmineny prijem.