• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GORG: Registracni pokladny nemaji podvod odhalit, maji mu zabranit, nebo ho alespon maximalne zkomplikovat tim, ze zavedou uctenku za kazde pivo...

    Tj. zivnostnik bude nucen si poridit registracni pokladnu za 10k a vydavat uctenky aby nahodou nejaka piva nezatajil...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: vony ty platy rostou i v medianu :) Rozdil oproti prumeru do dvou tisic a pres dvacet je dnes i mzda v medianu... Nekde se da i dohledat srovnani na evropske urovni a rozhodne neplati, ze by se v CR platilo nejak pomerne moc z prijmu za bydleni (ve srovnani s okolim). Baraky se stavely vsude +/- stejne. Zvlast panelaky - ty ma stejny v Plzni i v Praze - odlisnosti jsou maximalne podle typu panelaku...

    GORG: Algoritmus je presny postup na reseni daneho typu ulohy. Podvody se typicky vyznacuji tim, ze jsou pomerne ruznorode baze - podvodnici umi byt originalni a vynalezavi. Ono i komplexita dnesniho systemu ma svuj puvod v drivejsich podvodech - zakony popisujici vyplatu davek jsou take takovym algoritmem. Ale jako programator nam tu klidne muzes napsat ten algoritmus na detekci podvodu ;-) Uz se tesim, jak v nem obratem nekdo najde diru - protoze samozrejme algoritmus bude otevreny, takze pujde snadno i predem otestovat, zda tim algoritmem podvod projde bez povsimnuti... :-)
    GORG
    GORG --- ---
    SEAMON: Tak jedni chteji redukovat nutnost administeativ a druzi vic dat s tim, ze by teoreticky mozna mohli snizit pocet uredniku anebo zvysit (neimplikuje to nutne snizeni poctu uredniku)?

    Jak registracni pokladny odhali podvod? Nejaky algoritums AI nebo to opet odhaluje urednik?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Na tohle Ti nedokazu odpovedet. Uz jen proto, ze nevidim problem v luxusnim a zbytecnem (což je?) zbozi - pro mne to je zpusob preferovaneho navratu penez do ekonomiky...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PHAILO: Mno spis za min, protoze za nejakych 45k uz jsou boty na miru od Zachariase a za cca 25k u jinych sevcu :-D

    Ale jo, souhlas, boty bych si na Aliexpressu neobjednaval...

    Jinak zrovna na casual kozene boty se mi nejvic osvedcily boty od Prabosu, pripadne sportovneji vypadajici boty od Moledy (Prestige)- ty jsou i se zapinanim na suchy zip, coz je super pri castem zouvani/obouvani), u formalnich moc vydrz hodnotit nemuzu, sice je mam dlouho, avsak nosim je malokdy...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COMODOR_FALKON: prave, ja se bojim, ze pokud ZP branilo rustu administrativy (na coz imho volic bude dobre slyset), tak kdo pak ohlida vybery dani. nebo to bude tak, jak tu rikali ruzni priznivci robotiky a automatiky, ze zadne dane nebudou v systemu NZP, pouze kdyz bude nedostatek penez tak se zdani luxusni a zbytecne (zbytecnost se opet urci podle piratske rovnice) zbozi?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    COMODOR_FALKON: Jasně, nutně nikoliv. Ale fakt je, že třeba kožené boty (konfekční) a nešité v třetím světě stojí třeba deset dvanáct tisíc (určitě by se daly nějaké sehnat za půlku, ale ne výrazně méně). Na druhou stranu takové boty vydrží třeba čtyři pět let úplně bez problémů.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PHAILO: Ne nutne nasobne...
    Ja si kolikrat nechavam delat veci zakazkove od lidi na Fler.cz a cena je mnohdy srovnatelna...
    Ovsem dluzno dodat, ze je tam celkem vysoke zastoupeni maminek na RP ci invalidu. Tedy lidi s nejakou formou ZP, ke ktere si privydelavaji...

    Asie ma smysl spis u veci, co se tu bezne nevyskytuji...
    At uz jde o design obleceni, ci technologie (kupuji cinske LED zarovky 15W (~100W klasika) za asi 70 Kc/ks, coz se v zime vyplati uz za 1,5 mesice. V CR stoji 5W LEDkovka od cca 200 Kc/ks. Silnejsi bud nejsou, nebo za 4-ciferne sumy)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Z meho insiderskeho pohledu by ZP spis branilo narustu administrativy...

    Jen HMN ma asi pulku lidi, co by potrebovala, coz dale zhorsuje situaci - minimalne je to vysoka nemocnost. Problem je jednak v tabulkovych mistech, druhak mzdach a do tretice - on to vlastne skoro nikdo delat nechce, takze se lovi absolventi, kteri zatim netusi, o co jde. Coz dal zvysuje fluktuaci a nemocnost.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Ten clanek je extremne tendencni...

    1) Sva tvrzeni opira o rust prumerne mzdy, coz je spatne. Kdyz uz, tak nejakou vypovidaci hodnotu by melo srovnani s medianem.

    2) cenu bytu porovnava podle dispozice, nikoliv podle m^2. Jenze zatimco treba v Plzni muze mit 2+1 klidne i 100 m^2, v Praze to bude nejcasteji okolo 50-60 m^2
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: souvislost s nzp? korporace byly odjakziva, ale rikalo se jim treba "rimskokatolicka cirkev" nebo "kult boha ra"
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: Zaujimave, takze miesam dve veci. ZP ma usetrit administrativu tym, ze zrusi pravidla ktore sa momentalne pracne overuju. Potencialne ma mat jednoduchy system vyplaty, ktory ma opatovne znizovat administrativne zatazenie.

    Navrhovany system redukuje administrativu tym, ze elektronickou cestou bude primat informacie, ktore sa momentalne v mensej presnosti spracuvaju rucne.

    Konecny efekt ma byt rovnaky - hadam je jedno v akej forme sa chce dosiahnut redukcia.

    Tu poznamku s SW/HW klientom nechapem - kto navrhuje aby kazdy obcan mal svojho HW/SW klienta?

    LOL big brother sledovanie kazdej platby na kase - chapes to, ze podla zakona tie platby MAJU evidovat? Zmysel pokladne je prave ten, ze sa tym ma dat overit ci podvadzas, tie udaje - ako bolo vo videu aj tak odovzdavaju, len s casovym oneskorenim. Cela kontrola aj tak prebieha podobne - aj tak sa kontroluje fiskalna pamat kasy, len pri elektronickom zasielani sa daju udaje analyzovat skor.

    Takze bude lepsie ked si najmu x nasobne viac uradnikov aby mohli vykonavat x nasobne viac kontrol?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Politická literatura ČRo Plus (23.02.2015 20:10)
    Jak se z korporací, stala realita, dominující našem životům? Korporativismus prostoupily všechny aspekty života. Douglas Rushkoff v knize Život s. r. o. dokumentuje, vnímání domovů jako na investic než míst k žití. Připravila Markéta Ševčíková.
    flash: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3333781
    mp3: http://media.rozhlas.cz/_download/3333781.mp3
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jen tricka z umeliny nic moc nebudou, bavlna je bavlna... :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: hehehe...já sto hodin tejdně občas nárazově dělám, a je fyzicky nemožný, aby to kdokoliv dělal pravidelně, životnost podobnejch pracantů je v řádu měsíců...nehledě na to, že kadej student ČVUTu potvrdí, že po čtrnácti dnech spánku 4 hodiny denně je produktivita na bodě mrazu, rozhodně ne na úrovni, aby člověk zvlád jakoukoliv manuální práci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: mas RO na 3 dny za drzost
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: Na minusy nerikam nic.
    To ty porad jecis, kdyz dostanes minus. Jako maly kluk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: fúzní reaktory vytvoří decentralizovaný aktivovaný šrot a černý trh s deuteriem (nemluvě o tritiu). oproti tomu, základní příjem krytý 3D tištenými tričky (rozuměj: vždy si za svůj basicincome coin budeš moci od protistrany koupit aspoň 3D vytištěné tričko s logem bascincomecoinu) je reálná geekofinanční hype.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ja si radeji pockam na pristi geekprumyslovy hype, treba decentralizovane domaci fuzni reaktory.

    JUNIPETRUS: a co tedy rikas na ten minus ktery jsi prave dostal?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: co vyjadrujes minusy ty?
    Minusem ocenuju nekvalitu prispevku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: pro Kambodžu, pro Junipetruse, pro mě i pro tebe :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS, nestyd se, minusem jsi prece nemohl svou frustraci nad realitou plne vyjadrit ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam