• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: Třeba Frankfurt Brno :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: snazis se aplikovat sve osobni pozadavky geograficke blizkosti a na zaklade toho mektas o regionalnim monopolu. Timhle pohledem je ale "monopolem" i ta samoska, co mas od baraku zrovna nejbliz... jasne, taky muzes popojet nekam dal - nechces-li, je to ale uz jen tvoje pohodlnost (a z toho implikovat monopol je fakt kravina). Ta samoska z principu monopol na uzemi nema, i kdyz je jen jedna nejblizsi...
    Letecka doprava z principu neni koncipovana na prevoz lidi "pres ulici". Jasne, pro nekoho muze byt Ruzyne stredobodem vesmiru - ale z pohledu litani po svete jde o ne az tak vyznamne letiste, byt jeho regionalni vyznam popirat nejde. Klicove linky nicmene casto letaji pro nas ze vzdalenejsich mest... prepravci si samozrejme vybiraji, okdud prepravni poptavku uspokoji.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, jejich podnikání nemá vadu :-) , jako všechno blbnutí lidí nadějí, že až dojde na lámání chleba, bůh udělá zázrak, teda pokud bude člověk pilně sypat na oltář.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: starsiho data

    Vlivní odboráři ze Škody Auto opouští svaz Kovo. S nimi mizí miliony na příspěvcích
    http://byznys.ihned.cz/...dborari-ze-skody-auto-opousti-svaz-kovo-s-nimi-mizi-miliony-na-prispevcich
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: S odborama bych výhody poskytované zaměstnavatelem neplet, zaměstnavatel jejich poskytováním třeba u mne napravuje ten průšvih, že odbory vyřvaly že mzdy maj vzrůst všem ( jejich zákazník nebývá nadprůměrný zaměstnanec, takže se o něj musej dost starat), prémie nestačí (teda fond, nejsem tam sám), takže šupky poskytovat výhody aby mu lidičky táhnoucí nezdrhli.
    Kdežto odbory, ty poskytnou výhody atd. tak maximálně svejm funkcionářům když si uspořádají výjezdní zasedání se žranicí v Krkonoších.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: krome toho ti naprosto nic nebrani postavit si zastavku na svym vlastnim pozemku a provozovat linku pid, zejo. soukromej prepravce, ktery bude akorat v systemu ropid a muzes jezdit treba slapacim ekokolobusem a vozit lidi zdarma.

    http://www.ikea.com/ms/cs_CZ/pdf/pdf_cm/JR_408_02012014.pdf

    ikea to tak ma bezne a navic je jejich linka oproti linkam prazskych dopravnich podniku zdarma :P
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to nezpochybňuju, ale uvést to jako příklad regionálního monopolu prostě není nepřiměřené. můžeme se bavit o tom, že je to tak či onak "přirozený" monopol, ale fakticky nemám možnost si vybrat letiště, které podpoří eskalátor místo portýra (a zákazník jsem v tomhle ohledu každopádně já, a fakt že nemám reálnou možnost si vybrat, z toho dělá postavení zákazníka monopolního dodavatele)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ruzyne patri statu... to tez neni soukromy sektor ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, do jisté míry ano. (proto taky pokládám ok, že to provozuje město, a ne soukromý sektor... ten podle mě patří spíš tam, kde je umožěná konkurence...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jasne, a ta autobusova zastavka u tvyho baraku je taky monopol :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jsou různé monopoly. tomuhle říkám "regionální monopol"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: lita se bezne i z Pardubic, kdyz na to prijde (z Brna samo taky)...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: v brne uz zrusili letiste, ze praha ma monopol?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ujasni si prosim definici monopolu :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: dobrej humor :P
    GORG
    GORG --- ---
    VYHULENY_UFO: nevadi ti, ze je to americka spolecnost, ze zeme vrahu z wolstrytu a valecnych stvacu?

    Jestli to spíš nevypovídá něco o tvé optice?
    Pokud někomu třeba vadí mučení nebo špehování lidí, pak z toho logicky nevyplývá, že musí milovat Rusko a vše ruské. V bipolárním světě státem schávlené paranoii to tak ale bývá.
    Takže se jakoby předpokládá xenofobie vůči USA a všemu americkému a americkým občanům.
    Já fakt nevidiím důvod, proč by nutně musel být člověk xenofob a zavrhovat vše americké.

    Být proti americkým firmám může být imho leda xenofob... někdo kdo je antiameričan. Nálepka která je hloupě a nepřesně nálepkována na každého, kdo má nějaké výhrady vůčio establishmentu. A podobně vzniká nálepka "rusofílie". Kdo má pocit, že není dobrý pořádat vojenské přehlídky ve vojensky vypjaté době, je ergo rusofil a má doma na stěnách plakáty Putina. Ne, tak leda v hlavách některých co tenhle bipolární život chtějí žít.

    Jsou třeba lidi, kteří nemají rádi ani USA ani Rusko, ale v kontextu bipolární paranoiii nejsou tito lidé uchopitelní..

    V tomhle kontextu jsem si všiml taky dalšího pravidla - odpůrci NZP jsou hodně nakloněni zbrojení.
    Tak nevím.. možná je to fakt diagnóza. :-) Ale to že je někdo proti vakcínám taky, pokud je proti konvoji.. a má sklony k breathariánství .. vida kam až to možná vede, když někdo zapochybuje, jak spadly nějaký baráky.. k pacifismu! On odmítá nenávidět nepřítele :-) Velice podezřelé. Tahle pacifistická sebranka nemakačenků, kteří by nejraděi zrušili armádu a pak přišli s prosíkem za NATO,aby nás ochránilo (btw co jsem slyšel tak smlouvy NATO žádnou vojenskou pomoc členským zemím prý nezaručují). Jo a ohrožovali populaci svými nevakcinovanými dětmi!
    GORG
    GORG --- ---
    XCHAOS: Neříká se Ruzyně ale Letiště Václava Havla :) Občas to hází věty ve zpravodajství do srandovní smyčky,když někdy i v jedné větě musí ocitovat celý název několikrát.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: dobře, ale to je právě ten trh: volný trh je takový, kde si to riziko každý vyhodnotí sám, a holt (třeba na základě doporučení známých) riskne nějakou smart (česky: vychcanou) službu. protože ten rozdíl v ceně mu za to stojí.

    fakt mě fascinuje, kolik lidí co navenek hrozně nadává na stát a daně a regulace a takové věci a tvrdí, jak by se klidně obešli i bez minimální mzdy a podobných sociálních intervencí do volného trhu, vlastně často skrytě obhajují nějakou formu cechovních výsad či monopolu (akorát se tomu nesmí říkat "odbory", i když to tu roli často plní :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je ale fakt trolling: kromě tebou nezmíněné varianty, že by chartery časem létaly z Vodochod (z čehož by byli nadšení asi všichni kromě místních) nevstupuje žádné z těhle letišť na ten trh letecké dopravy, na který ehm, vstupuju já (jako zákazník). takže trvám na tom, že Ruzyně je monopol min. z hlediska veřejné hromadné letecké dopravy (aerotaxi a vyhlídkové lety to fakt nevytrhnou :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: v Praze mas tri civilni (Ruzyne, Letnany, Tocna) letiste a jedno vojenske (Kbely) :) Ty nas monopole...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam