MAZA: Ty moznosti kontroly realne nejsou tak velke, jak by se mohlo zdat a kdyz uz se neco povede, tak to shodi odvolaci organ(R.O.S.A.) MPSV, protoze "klient ma vzdy prednost", dokonce i za cenu pravdepodobne trestne cinnosti - Kubanova obvinila soudniho znalce ze zmanipulovani rozsudku (TČ se sazbou asi 5 let), pricemz mezitim podle toho posudku rozhodl soud... Tj. slo o pomluvu, nicmene tam neni oznamovaci povinnost a sluzebne starsi kolegyne Dáša (ktera nic neumi ale je tam uz cela desetileti, takze je neformalne poverena velenim) rozhodla, ze se to zamete pod stul a spis pridelila jine (podobne zaslouzile a neschopne) kolegyni, ktera to vzdala a chlapovi doplatila 50.000,- Kc, bez sance vymahat podvodem vylakanych cca 250.000,- Kc..
Dluzno dodat, ze neopravnene priznani davky neni TC ale spise nedbalost ci neschopnost. Nicmene ne vzdy - on i kdyz te davkar zdravi z leseni, tak pokud prohlasi, ze tam jen kamaradovi drzi kbelik s maltou, podle K&K z R.O.S.A. tomu musime verit...
Jinak ted jsem treba rozklicovsl jinou prasarnu:
Mam na davkach jednu rodinu, vsemi povazovanou za "slusnejsi", mimo jine i kvuli obcasne pracovni cinnosti...
Pan,rikejme mu treba Dezider, si tu a tam nasel zamestnani (naposledy kamerovy pruzkum kanalizace za 25k brutto), nicmene vzdy tak do mesice skoncil ze zdravotnich duvodu... (neco malo fakt dolozil posudky o zdravotnim stavu, nicmene ne neschopenku)
Ted jeho pani, treba Erzice, skoncil pred par mesici rodicak, tak jsem ji zaridil Verejne prospesne prace - uklid verejnych prostranstvi... Dostala doporucenku, ale odmitla misto s tim, ze ma uz rozjednano jine... Behem asi 2 dnu ziskala pracovni smlouvu v jedne uklidove agenture, ale po cca 3 tydnech prisla s tim, ze ji prave konci neschopenka a ze ji mezitim vyhodili... Bylo mi to divne, protoze neschopenka by mela fungovat jako ochrana pred vyhazovem.. A taky ano - ve zkusebni dobe celych 14 dni! to znamena, ze pokud byla zamestnana 16 dnu, tak hned druhy den onemocnela (udajne zapal plic) a 15. den nemoci, resp. 16. den zamestnani, dostala padaka...
Chtel jsem, aby to referentka zamestnanosti prezkoumala na ucelovost, nicmene ta se tim odmitla zabyvat, protoze formalne je to OK...
Takze js nemuzu jinak, nez davky platit dal a pokud Erzice nevyjde pohovor, kterym ted sermuje a od 1.12. nenastoupi, tak ji tak maximalne muzu znova nechat poslat na Prospesky, zjevne k velke nelibosti kolegyne ze zamestnanosti (prace navic)
Navic moji vlastni vedouci se moc nelibi, ze po Erzice jdu, protoze i s navijakem sezrala tu story o slusnejsi rodine, co se kvuli nemocim nedari pracovne uplatnit...
A Erzika je samozrejme vysmata, protoze na ni nemuzu a musim vyplacet...