VYHULENY_UFO: ne, tím jsem narážel na to, že ty nejsi schopen rozeznat, že to nevymýšlím pro sebe!
ano, nevěřím, že komplexitu společnosti jde dobře zhustit do zákonů, které přesně upraví zacházení s penězi v dnešní rychle se vyvíjející společnosti. veřejný sektor by neměl do detailů řídit jednotlivé aspekty života lidí a nutit jim nějaké "pracovní návyky" - veřejný sektor by měl být obecná platforma zajišťující tansparentnost a základní rovnost - co pak kdo dokáže navíc nad toto v soukromém sektoru, tím líp. (ani jeden z těch sektorů nedokáže koexistovat bez druhého... pro mě bude veřejný sektor srozumitelnější, pokud vytvoří rovné startovní podmínky pro soutěžení lidí mezi sebou, místo aby je převychovával)
DANYSEK: to, jestli někdo je nebo není outsider, holt bude muset posoudit někdo jiný. já programátory zaměstnával přes 10+ lety, teď se zabývám jinými věcmi - a hlavně kvůli náfukům všeho druhu vidím, že ještě nepřišel čas přestat se jimi zabývat.
programátory nemá především kdo co hodnotit: programátoři by si měli najímat ty lidi, kteří se dnes najímají je (na podřadné práce, na které sami nemají čas). v USA to tak v řadě případů je.. a je to zajímavé (celá nová vlna soukromých kosmických firem, apod.).
opravdu mě nebaví programovat další 100+1 klikací e-shop, ve kterém pak pro někoho úplně blbého budu řešit nejmenší kraviny - až skončím se současným podnikáním, tak samořejmě doufám, že mi zbude dost peněz na nějaký ten aerospace koníček, ať už bude jakýkoliv.
fakt nevím, proč mě máš potřebu srovnávat s komunistama: já se nikdy nepaktoval se Stalinem, netajil jeho zločiny v době, kdy jsem o nich už věděl, nehlásám znárodňování, apod. BTW spousta sociální slabších lidí dnes o žádný ZP nestojí, protože jejich chudoba a či jiné znevýhodnění jsou pro ně součástí jejich identity, jsou na to zvráceným způsobem hrdí, řada z nich dnes dokáže čerpat výhody nad rámec toho, co by jim zajistil ZP...
to, že někdo srovnává ZP s komunismem mě sere hned nejvíc po tom, že si někdo myslí, že ho chci pro sebe: jednoduše ZP nemá nic společného s rovností: to, že nárokuješ občanům nárok na nějaký minimální podíl na souhrnu zisku vytvářeného společností jako celkem, to absolutně neznamená, že chceš ten zisk zabavit a rozdělit všechen! spíš než co jiného by ZP vzhledem k příjmům nejbohatších pořád byl almužnou (a proto ho také tradicionalistická část levice, která ovšem už brzy vymře sešlostí věkem, v podstatě odmítá a kritizuje - protože vzhlíží k práci jakožto fetiši, podobně jako ty...)
BTW kvůli těmhle debatám prokrastinuju a nemám čas vytvářet kapitalistické hodnoty.. dejte už konečně pokoj a netapetujte to tady stále opakovanými nesmysly a předsudky.