PETER_PAN: no, máš pravdu v tom, že ve skutečnosti opravdu třeba já se nevydržím 8h za den v kuse soustředit prakticky na nic. Typicky max. tak 5-6 hodin v kuse. Na druhou stranu, pokud je to roztažené na více úseků za den, tak se dá spočítat, že makám třeba až 10-12 hodin, ale rozhodně ne jednu souvislou směnu (je to několik nárazových dvouhodinovek s přestávkama)
pracovní rytmus, který vynucuje moderní civilizace mi absolutně nevyhovuje, a to je jeden z důvodů, proč si naprosto nejsem jistý např. svým vlastní úspěchem - ano, v řadě případů to táhnu, ale i když se zadaří vyřešit dílčí problém, tak chybí sociální dovednosti a schopnost udržet pozornost až do konce a tak. Prostě ani tyhle flamewary na NYXu bych nebyl schopen vést, kdybych to měl nařízené dělat 8h denně :-)
a jsem celkově na straně "nemakačenků", pokud je řeč o tom, že by měli být zase lidi nahnáni do nějakých továren na tanky, jako za Stalina nebo Hitlera. Ono zdaleka ne všechny pracovní příležitosti jsou o prodeji zmrzliny...
Obecně si myslím, že spousta dnešních kritiků ZP si ho ještě rádi užijou, až bude zaveden. Žijeme prostě ve špatné době, kdy jsou lidi ovládáni směsí strachu a nenávisti a mají odpor k inovacím (částečně asi proto, že tolik inovací je jim vnucováno "proti jejich vůli" a nutí je měnit již zavedený životní styl, apod.) Jenže ne všechna období v historii byla takováhle, to je celé...