• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty vole do háje, já jsem jednak jedinečnej, takže si nech od cesty někoho ke mě přirovnávat, a jednak "nemelu hovna", ty jeden votravnej všeználku...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: strawman-like pristup jde samozrejme aplikovat i na spoustu tvych prispevku za poslednich par dni :-) Laskave si precti, jak reagujes, mas pocit ze vyvracis nejake argumenty... a pritom nesledujes myslenku v kontextu diskuze. Jsem rad, ze si vsimas vad druhych, ale zacni u sebe... :D Zatim si zvladnul vyprodukovat uz pres dvacet prispevku, z nichz ani jeden nesouvisi s diskutovanym tematem. Ale hlavne ze "diskutujes" a ujistujes se v tom, jakej ses king... doufam ze z toho mas aspon trojitej orgasmus :-) Geometricky vzato je ale tvuj vstup do diskuze mimobezkou...

    Jestli sis nevsim, tak jses v diskuzi o nepodminem zakladnim prijmu. Tve poucky opakovane o tom, jak soucasny socialni system je... blablabla-cokoliv je ve skutecnosti z pohledu eventuelni budoucich vydaju verejnych rozpoctu z pohledu NZP debata o naprosto bagatelnich castkach. Presto se mas potrebu nipat zrovna v tehle hovadine :D Takze gratulki... mongole... :-)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: tomu se říká strawman, když si vymyslíš něco, co ten druhej neříkal a pak si dál myslíš, že po tom utrpení 4 let v účetnictví a statistice neví, co je reálná mzda. Dokonce má pocit, že jenom idiot, by si to dosadil do tohodle kontextu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: od tebe to sedi, ty realna mzdo :)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže dva dny tady odpovídáš na něco, čemu do teď nerozumíš. A místo toho si vymslel, že nevim, co je to "reálná mzda" jako statistický termín a nesmyslně si to vložil do kontextu, který tohle vůbec neřeší.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: ja ale tobe fakt nic dokazovat nemusim :-) Ze neco jako maly vztekly decko chces fakt neznamena, ze to dostanes.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže ne prostě, nejseš schopný dokázat, že rozumíš tomu, co ti řikám, protože to nejsi schopný interpretovat svými slovy. OK.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: ne, skutecne nemam potrebu se vybavovat s nekym, kdo ignoruje zakladni terminologii a uziva ustalenych spojeni ve vyznamu jinem, nez ktery maji... to je skutecne jen ztrata casu :-) Jak tomu ty nerozumis jsi ukazal pred chvili. Lidi, co veci rozumi uzivaji slov ve vyznamu jim danem. A to neni tvuj pripad.
    Vzdyt je to jedno... holinky nebo hodinky, oboji se natahuje, vid...? :D
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže to nedokážeš prostě. Takže prostě 2 dny reaguješ na to, čemu nerozumíš.

    A pak si všimneš jednoho termínu, který jsem použil "reálná mzda", který jsem vysvětlil několikrát v jasném kontextu a pošleš mě, člověku, kterej má odbornou zkouše z účetnictví, vystudovanou statistiku a ekonomii, odkaz na to, co znamená "reálná mzda" jako mzda očištně o inflaci a řekneš mi, jakože jsem to tak myslel...

    Beyond parody.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: ty fakt meles hovna, k tomu neni co dodat :-)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: jasně, takže když někdo použije slovo "reálné" tak tím vždycky myslí "očištěno o inflaci". Takže jsem byl včera reálně na fotbale tj. včera jsem byl na fotbale očištěn o inflaci.

    Takže ty do teď nechápeš, co ti celou dobu říkám, jo? Ty sis něco úplně blbě vyložil a obviňuje mě z toho, že "jsem to tak myslel". Nechce vytáhnout hlavu ze zadku? Ty to neustále furt nechápeš, co ti tady dva dny řikáš a posíláš mi odkaz na to, co jsem ti už dvakrát řekl, že o tom NEMLUVIM.

    Dokáže mi svými slovy interpretovat, co myslím tím, když řikám, že ze ekonomického hlediska je superhrubá mzda ta reálná (ve smyslu, ty blbečku, existující v reálném světě) mzda tj. tržní cena práce?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: jestli se chces ucastnit debaty, tak si prosim nezavadej nejake "sve" vyznamy k definovanym ustalenym terminum. Takhle se vyjadruje leda nejakej mongol... po desatym pivu v putyce :-) Realna mzda nema ten vyznam, ktery ty nesmyslne uzivas, ergo debata je bezpredmetna. dopln si vzdelani a pak prijd.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže ti to nedochází vůbec...

    Ježišikriste, to je fyzická bolest.

    Reálné v tomhle kontextu znamená že odpovídá realitě našeho světa. Kde jsem tady mluvil o inflaci, ty pako?

    Ty seš mega zmatenej...

    Ještě naposledy: chápeš, že cena práce (reálná de facto a netyvole nic s inflací) je aktuální tržní cena práce a ta je rovna superhrubé mzdě, bez ohledu na to, jaký termín a jaký výpočet odvodů ze mzdy si stát vymyslí. Úplně stejně jako v případě minimální mzdy. Zákon o minimální mzdě nedokáže měnit ekonomickou realitu lidského chování.
    Chápeš to, chápeš co ti řikám? Zkus to interpretovat vlastními slovy. Nebo ti to mám odznakovat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: tywole, tobe fakt hrabe... ja se bavim o minimalnich nalezitostech pracovni smlouvy a ty tu zacnes sermovat s minimalni mzdou... skoc si k ocnimu, delas z toho solidni bramboracku jen tim, ze mas problem cist a porozumet psanemu :D
    Ne, realna mzda neni rovna superhrube mzde. Realna mzda je ekonomicky termin. Jde o nominalni mzdu, ktera je snizena o miru inflace. Realna mzda vyjadruje tu kupni silu, kterou jsi zminil nize. Uz z toho je jasne patrne, ze realna mzda nemuze byt rovna superhrube mzdy.

    Jses jak XCHAOS, meles hovna a pritom neznas ani zaklady.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže to prostě nepochopíš, ani na tom příkladu, kdy řikám, že minimální mzda je vždy řeálně podle ekonomických zákonů 0 a žádný zákon na světě s tim nikdy nic neudělá, jo?

    Stejně tak je reálná mzda rovna superhrubé a je jedno, co je napsané v zákoně, to taky furt nechápeš, jo?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: Jedna stara kocici moudrost, ktera se sem ted moc hezky hodi, rika: „Co to sakra meles, ty vorechu?
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: no, vono totiž lidi dodržují zákony proto, protože je někdo napsal a schválil a ne proto, že jsou vynucovány, co? :)

    Ano, to že je něco napsané v zákoně nijak nemění ekonomické zákonitosti - to jsem ti celou dobu řikal a tohle dál nechápeš.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: cajk, takze jsi nikdy zamestnance nemel. Protoze jinak bys tyhle nesmysly o tom, ze je obsah zakona bezpredmetny neplacal... :D
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: Ano, musí. No vidíš, teď opakuješ, co řikám já. Hrubá mzda je úplně bezpředmětné nebo to , co je v zákonět je taky bezpředmětné. Tam můžeme napsat, že zaměstanec musí mít 365 dní dovolené a reálný výsledek nebude to, že budou mít rok dovolené, ale to, že žádný zaměstnanecký poměr nebude existovat.
    Jsem rád, že jsi pochopil rozdíl mezi realitou a zákonem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: zamestnanec musi vyprodukovat jeste mnohem vic, nez superhrubou mzdu, protoze z neceho se musi zaplati i jeho dovolena :) Tvoje zkratky jsou dojemny. Mels vubec zamestnance, nebo jen tak placas? Tebe ocividne nezajima nic, ty mas tu svoji jedinou spravnou pravdu™.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam