DANYSEK: Aha... Takže "
hafo studentů na nejmenované soukromé VŠ" se nám nějak smrsklo na 10 "vládních stipendií na zhraniční kurz" přidělovaných mimo jakýkoliv běžný rámec a pouze pro uchazeče, kteří splňují
"ukončené vysokoškolské vzdělání, výborná znalost anglického a francouzského jazyka na úrovni státní jazykové školy a věk do 30 let"…
Fakt věříš tomu, že přepážky na úřadech jsou plné mladých magistrů, inženýrů, kterým ještě nebylo 30 let, ale zato disponují špičkovými znalostmi angličtiny a francouzštiny…?
A jak bys těch 10 stipendií na ten kurz přiděloval…? Hunger games…?
Ve skutečnosti jsi ve své zoufalé snaze obhájit svoje bláboly, pramenící z absolutní neznalosti úředních mechanismů v různých úředních strukturách, absolutně přehlédl minimálně 2 skutečnosti:
1) skutečnost, že to jsou stipendia pro ty, co už nějaký VŠ titul (a tím i de facto maximálně možnou formální kvalifikaci) mají.
2) skutečnost, že tam je výslovně uvedeno:
"Z hlediska uznávání studia na College of Europe v České republice je však nutné upozornit na skutečnost, že studium na College of Europe není rovnocenné studiu doktorského studijního programu na vysokých školách v České republice, tudíž není možné jej uznat podle § 89 a 90 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů, za rovnocenné se vzděláním získaným po absolvování vysokoškolských studijních programů."Takže ne, nejsou to stipendia na studium VŠ, jsou to stipendia na "pseudo-doktorandský" kurz, pravděpodobně pro diplomaty a juniorní úředníky z Bruselu…S tím, jak fungují kombinovaná studia, mám žel bohatší osobní zkušenosti, než bych si přál…
Jednak jsem ale nevěděl, že je řeč o MUP (a ne Zemědělce či VŠE), jednak, že MUP vyučuje v sobotu jsem nevěděl, za tuto informaci Ti děkuji a mrknu se na detailní podmínky.
No a kdybys nebyl úplně vymatlanej, tak by sis třeba všiml, že už skoro desetiletí jsou úředníci státní správy ve
služebním poměru a pobírají (jak sis kupodivu všiml)
plat…
Takže si ten obrázek i odkaz na §232 ZP, který se týká pouze pracovníků v
zaměstnaneckém poměru, kteří pobírají
mzdu, můžeš strčit do kloaky, ať se tam Tvůj mozek necítí osaměle…
Vzdělávání se řídí §107 - §111 zákona č. 234/2014 Sb. v.z.p.p. (a případné vysvětlení některých pojmů je
ZDE)