ELEMENT_CEZET: Hele, já myslím, že Tvé rozčarování celkem dost chápu. Sám jsem si tím také prošel. Očekávals radu, co s tím udělat, ne strohé oznámení, že to nestojí za nic. Ale vezmi v úvahu následující. Napsat takovou kritiku, kterou bys chtěl, dá práci. Ne každý na to má zrovna čas. Navíc na jednoho, který to myslí vážně a opravdu chce poradit, radu si "odnese" a bude se jí zabývat a -- nedej bože -- za ní i poděkuje, připadá cca 10 až 20 zmrdů, kteří jenom začnou ječet, což je prachšpatná odměna za tu práci, kterou si eventuelně kritik s tím dá. Takže si leckdo rozmyslí se do toho vůbec pouštět. A Ty musíš lidi nejprve
nějak přesvědčit, že nejsi jeden z těch 10 až 20. Problém je, že když začneš ječet po strohém odmítnutí, málokdo rozliší toto "ječení po konstruktivní kritice" od "ječení za negativní kritiku". Většina se spíš (třeba nesprávně) utvrdí v původním rozhodnutí se na Tebe vysr...
A s tím souvisí i to, že ačkoli je zcela legitimní to po sobě smazat a vytratit se, není to nejlepší řešení. Tedy, ne jako, že by bylo nějak skvělé nechávat tady kdejaké sračky, na to je skutečně lepší Nejhorší poezie, tam se to ocení, ale já třeba, když na to dojde, to smažu až po nějaké době, právě abych neznehodnotil tu diskusi kolem. Prostě, když už jsi našel odvahu vstoupit na pranýř, tak také najdi odvahu na něm zůstat chvíli stát a vydržet to. Až to utichne, tak po sobě ukliď a je hotovo.
Dosáhneš tím dvojího efektu: Za delší dobu přijdou i jiní místní, kteří nejsou tak prudcí, unavení a znechucení, a třeba nebudou reagovat tak příkře (měl jsi trošku smůlu i v tom, na koho jsi narazil hned z kraje), a třeba se dočkáš tím pádem i nějaké rady. No a také možná svojí odvahou nechat si umýt hlavu a nezačít přitom hysterčit přesvědčíš některé další, že třeba stojí za to Ti opravdu poradit.