• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONYSEKAUTORSKÁ POEZIE *
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Ano, kritika vždy vypovídá nejen o kritizovaném, ale hodně, a někdy i hlavně o kritikovi. A nenávistná kritika moje, či Fina, jak neváháš pokaždé připomenout, snad abychom nezapomněli, vypovídá samozřejmě o naší zpupné prasečí aroganci. (I když je to celkem nedávno, co jsi mě nazval dobrým kritikem i autorem -- zde: [ NECECH @ Poesie bez pranic a tkanic ] --, a je zábavné pozorovat, jak se názory prudce mění a posouvají subjektivním směrem, bylo-li dotčeno něčí křehoučké ego...) Když se však zamyslím nad Tvými posledními kritikami, ve kterých sis začal libovat, zvlášť nad některými Freudovskými momenty v nich, doporučil bych raději mlčet. Tam je Tvé zlato! :)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Vždycky jsem to tvrdil, Kryťáku, že otrazon rozežírá plošný spoje... ;) S tímto světonázorem mi Tě začíná být trochu líto... :(
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    BUBLINKY: Mně se to hodně líbí celé! Uvidím, jestli ten pocit vydrží vícero přečtení, ale teď po ránu ;) to nějak sedlo. Přijde mi to vyvážené mezi obrazy a plynulost jazyka. :)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    FIONOR: Děkuji.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Aha, tak to se mi ulevilo...Jistě, není v ničích silách zalíbit se všem. Hmm, nedokáži objektivně posoudit svou tvorbu, proto nejsem schopna odpovědět na otázku.
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: (1) Bavi me jedovata kritika stejne jako treba Fina a Tomasze. (2) Neco malo se mi prece jen libi. Kdyz se musim prokopat horou srotu, abych nasel kousek zlata, tak si ho cenim vic, nez kdyby mi ho nekdo prezentoval na stribrnem taci. (3) Od tebe specialne jsem zatim necetl zadnou basen, ktera by se mi libila. Kde schovavas ty dobre?
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Já zase nějak nechápu, proč sem chodíš, když se Ti od nás téměř nic nelíbí? ;) Jinak k reakci, děkuji za názor. ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: nechapu uplne, co dela lyricky subjekt v byte stare pani se psem, ale otazka "Jakou odvahu má kost v živé tkáni?" je uplne absurdni a cele mi to kazi

    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Dveře jsou podepřené
    tišinkou noci


    přesto je slyšet
    dech staré paní
    a zadní noha psíka
    která již zapomněla

    Jakou odvahu má kost
    v živé tkáni?

    v takových chvílích
    myslím na tišinku
    stojatou vodu v těle

    modlím se

    nikoli za zemřelé
    NECECH
    NECECH --- ---
    NATASHA: Svetu, do kterych nemuzu, je spousta. Nevadi mi to a ani tam nechci. Mam rad ten svet, ve kterem ziju, a zcela mi staci v tuto chvili.

    Ve tvem textu Tajemstvi vidim docela vyrazny kontrast mezi svetem povinnosti, ktery JE (uz zitra), a svetem Tajemstvi, ktery prevazne NENI. Svet povinnost je nudny, svet Tajemstvi je blaznivy a pripomina mi Alice in Wonderland. Svet Tajemstvi licis jako ten zajimavejsi a svym zpusobem opravdovejsi z obou svetu. Prinejmensim lyricky subjekt vice proziva Tajemstvi, nez obycejny svet. No a "bílé otvírání kůže" vidim jako metaforu pro (prvni) pohlavni styk, ktery zjevne patri do sveta Tajemstvi.

    Ja se s timto postojem neztotoznuji. Z meho hlediska ve svete Tajemstvi zijou predevsim ruzne druhy blaznu. Fetaci, schizofrenici, manicky despresivni jedinci. Me vic zajima svet povinnosti, se svymi tvrdymi kazdodennimi ritualy, fyzikalnimi a mravnimi zakony. O nem a jenom o nem pisu sva haiku.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NECECH: A co když je svět, do kterého nemůžeš? Vadilo by Ti to? Chtěl bys tam?

    Tajemství


    Když není tajemství, není nic.
    Kameny zkřehnou, květy opadají,
    z map vyhřeznou bílá
    místa nudy. Když se vše vysloví,
    přijde králík
    se slechy všednosti
    a chlupy pýchy;
    panáčkuje na jídelním stole,
    sprostě nadává
    dřevěným pinčům i šperkovnici.

    Když není tajemství, není chvění
    o poslední cíp. Čekání není
    a poklekání,
    není bílé otvírání kůže,
    není hřích. Stmívání. A oslepení.
    Je zítra,
    cesta do práce,
    nákupní seznam.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Tak to konecne priznejte, ze bud mate nerealne ambice, anebo taky pisete jen pro radost. Zejmena ty, Tomasi. ;-)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    TAYLES: i bez... :D
    FIN
    FIN --- ---
    TAYLES: asi se tě radši budu bát.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    FIN: to není těžký dát dohromady :) když hodně čteš, tak ti časem všechny věty splynou v jednu hrůzostrašnou a sypeš ze sebe sopel na požádání a někdy i bez :)
    FIN
    FIN --- ---
    TAYLES: toto hrozné souvětí... opatrný váhavý nádech... sis někde přečetla nebo... kucky kucky kucky ještě opatrnější nádech jsi je skutečně stvořila sama...? jedna noha na útěku
    NECECH
    NECECH --- ---
    KAM SE CHTEJI DOPRACOVAT TI Z VAS, KTERI NEPISI JEN PRO RADOST? Vazne me to zajima!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    To je báječné, to by se mohlo vysílat.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    NECECH: ty sis tam přimyslel ten bazén sám od sebe, protože ta věta s opakovaným krvácením ti evokovala ženský cyklus a tvé úvahy se rozeběhly ve směru nekonečné hysterie dospívající dívky ze školního plavání, která si střeží dobře své TAJEMSTVÍ místo toho, aby uznala, že na to kašle, má omluvenku, a de dom
    NECECH
    NECECH --- ---
    TAYLES: podle toho, jak je chobotnice velka, ten strach muze byt velmi racionalni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam