BARBARDUCHA: v záhlaví tohoto klubu stojí:
Na nástěnce najdete pravidla klubu, informace o textech zdejších autorů jinde, poetické kluby některých zdejších přispěvatelů a také další kluby, zabývající se literární tvorbou. Tamtéž si přečtete také rady a postřehy o psaní, kritice a nutnosti autorské práce. Přečíst si nástěnku se velmi doporučuje.
a na té nastěnce, jejíž přečtení se velice doporučuje, pro změnu stojí toto:
PRAVIDLA TOHOTO KLUBU:
1. Zde uveřejňujeme pouze vlastní díla.
2. Reflexe i kritika je přípustná, dokonce žádoucí. Kritizujeme však dílo, nikoliv autora.
3. Hádky a osobní invektivy budou mazány.
4. Pokud nestojíte o kritiku, napište to k svému dílu. Totéž v případě, že si ji opravdu zásadně přejete.
POZOR: Berte v úvahu, že kritika může být i ostrá. Kritizující nemá povinnost šetřit autorovy city.
5. Pokud stojíte o kritiku od konkrétního člověka, neváhejte ho požádat, třeba vám vyhoví.
6. Za ledabylé rychloposty z mobilu bez diakritiky a za výmluvy typu "napsal sem to za 5 minut" budete mučeni.
7. Pokud vám pravidla tohoto klubu nevyhovují, jděte jinam.
je až s podivem, jak lidé, kteří sem pravidelně chodí, dokáží číst česky natolik, aby pochopili, že někdo shledal jejich výtvor nevalným (a vzápětí dokáží i psát česky natolik, aby mu vysvětlili, že je debil),
ale přitom zároveň v tutéž samou chvíli nedokáží číst česky natolik, aby si to záhlaví a tu nastěnku přečetli. nyx nabízí x klubů, kde může člověk napsat sebenevalnější text a bude okamžitě objat, poplácán a zahrnut s hlubokou láskou nad tím, jak je procítěný, odvážný a otevřený, když se neostýchá sdělovat nejniternější prožitky citů a lásky. tedy, jinak řečeno, dočká se pochvaly bez ohledu na kvalitu díla, neboť ta bývá vedlejší. a toto je jeden z výrazné menšiny klubů, kde to tak nechodí, a ještě je to napsáno na vývěskách jak na školní nástěnce. takže... proč? myslím jako: proč, když neuneseš, že jsem se nad několika řádky vedenými premisou "sex je chrám a když je toto vznešené vyjádření, na zbytku - jazyku, stavbě atd. - nesejde" nerozplakal dojetím, tak proč, ksakru, nejdeš tam, kde se lidé rozplakají dojetím jen při té představě?
kolik máš pólů mě v nejmenším nezajímá - já jsem pro změnu ptakopysk a taky s tím žiju.