• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: tak souhrn koncem měsíce - zisky z poolu stále pomalu rostou a dneska jsem už překročil 0.5 XCH čistě za odměny z poolu. Za pár dní budu mít přeploceno celých 250 TB, tak pak už budu zase jen sledovat, jak se to vyvíjí ;-)

    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAMIRA: když vytváříš ploty v GUI, tak to asi děláš dobře - k tomu žádné parametry nepotřebuješ :-)
    ADAMIRA: ano, máš 4 ploty v poolu a výdělky se posílají opravdu jednou za čas + ještě k tomu od nějaké minimální částky - to už ale záleží na každém poolu, jak to má nastavené, jaké si z toho bere poplatky atd... někdy to jde vidět přímo na webu poolu, kde pak máš i nějaké svoje statistiky - třeba včetně nevyplacené částky... koukal jsem, že některé pooly k tomu už nabízí i aplikaci pro mobil, kde právě takové statistiky vidíš ;-)

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: takhle to vypadá, žádný chia ještě nepřišli, jestli to chápu posílá se to jednou za čas

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NIGHTHUNTER: já jsem teď trošku zmatenej

    Udělal jsem update na nejnovější verzi, v záložce pool jsem se připojil k poolu.

    Následně při vytváření plotu zadám vše stejně jako předtím akorát v kroku 5) "join a pool" zadám ten pool - žádné parametry nikde neměním

    dělám to špatně?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DURDIN: Plotuju(už mám 615 plotů v poolu) - je to podobné, jen místo parametru -p (Pool Public Key) použiješ parametr -c (Pool Contract Address) a stále i ten stejný -f (Farmer Public Key), takže prostě jen vyměníš jeden parametr :-)

    Ten -c získáš (asi) až po připojení k nějakému poolu, třeba příkazem: chia plotnft show

    Jinak všechno samozřejmě až po updatu na 1.2.x, ale nemusíš se updatu bát - původní ploty se dál farmí sólo a jen ty nové, vytvořené s tím -c se farmí v poolu. Abys je pak rozeznal od sebe, je fajn si ty nové dávat do jiné složky, protože jinak jsou od starých k nepoznání ;-). A časem budeš chtít třeba ty staré smazat, protože šance na 2 XCH už bude mizivá, kdežto v poolu to přece jen něco přináší (mě za včerejšek 0.01 XCH, předevčírem 0.008 XCH... prostě stále plotím další poolové ;-))
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Dotaz k chia, plotujete někdo už pro pooly? Stačí jen updatnout na 1.2.x, nebo je třeba pro chia plot create nutné přidat nějaký extra parametr aby to tvořilo ten nový formát?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    ADAMIRA: v pohodě, mé první ploty s neoptimalizovaným nastavením, jsem se dostal na cca 50 hodin na plot. Pak jsem zjistil, že plotovat přímo na NASku není úplně ideální;) zvlášť, když kamarád už měl za tu dobu asi 10 plotů a ja porad nic:)
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    PALEONTOLOG: omlouvam se, vypadla mi tam jednicka u typu...

    Bitmain Antminer S19j Pro (104Th) profitability | ASIC Miner Value
    https://www.asicminervalue.com/miners/bitmain/antminer-s19j-pro-104th

    prepocitaval jsem to podle jeste kalkulacky u slalushpoolu...

    proc se ptam, je ze jedna vec jsou teoreticke vypocty a realita muze byt jina - treba poruchovost.

    umisteni mam poresene a vyzkousene tezbou eth (pocitac se dvemi kartami)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Realtime mining hardware profitability | ASIC Miner Value
    https://www.asicminervalue.com/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SILENTBOB: jak jsi to pocital? Me vychazi 110 usd mesicne bez elektriny (14THs - 1400w)
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    PALEONTOLOG: to jsem spocital cca na 7 mesicu, pokud to b7de fungovat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SILENTBOB: pořizovačka, elektřina, obtížnost, cena btc = rentabilita
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    ma cenu si poridit ted asic za ty ceny co se nabizi (ant miner 7 ci 9 na bitcoin)? plus mate nekdo zkusenosti s opravou/dostupnosti nahradnich dilu a poruchovosti?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NIGHTHUNTER: Hm tak se s tím svým 1 plotem za víc jak půl dne mužů jít zahrabat :)


    Mas to pekny
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: tak zase malý update - podařilo se mi vyhrabat krabičku RAM pamětí - konkrétně 16 GB modulů a k tomu pár dalších procesorů, tudíž mám už 2 servery, kdy každý má 384 GB RAM a díky tomu se to celé může plotit v RAM disku (měl by stačit 274 GB RAM disk pro plocení a pak mít něco pro systém) - přínos oproti 130 GB RAM disku a poli RAID 0 ze dvou NVMe disků je cca 2 minuty, ale hlavně už se mi neničí žádný NVMe disk ;-).

    NVMe disk jsem tak původně používal pouze na uložení hotového plotu jakmile se překopíruje z RAMky, aby se rychle uvolnila RAM, mohl začít vznikat další plot a ten hotový se pak mohl v klidu z NVMe uložit na NASku. Ale zjistil jsem, že už 3 staré SAS disky (10k rpm, rok výroby 2011) jsou v RAIDu 0 pro zápis hotového plotu stejně rychlé jako ten NVMe disk a proti němu jsou tak nesmrtelné.

    Tím jsem mohl zrušit všechny NVMe disky a zůstat jen s plotnama a RAMkou.

    Pak přišel poslední test - je lepší 10-jádrový (20 threadů) Xeon na 2.8 GHz (@3.2 GHz) nebo 12-jádrový (24 threadů) Xeon na 2.4 GHz (@2.8 GHz)? Vzhledem k předchozím testům, kdy jsem na Windows viděl, že 4 jádra s vyšší frekvencí jsou lepší než 10 pomalých jsem tomu nevěřil, ale zkusil jsem a víc jader zvítězilo a zase to ubralo cca 2 minuty, tudíž jsem na cca 26 minutách / plot.
    Takže aktuální stav - 2 servery, každý 2 procesory, každý procesor 12 jader (24 threadů) a ve výsledku něco přes 4 ploty za hodinu, protože kopírování na NAS to nijak nezpomaluje.

    GONDAR
    GONDAR --- ---
    MIKE23: porad jeste hpool bajvoko mesic, 2-5 dni offline. predtim od jara solo nic. udelal jsem si na to virtualbox, koupil simku (potrebne pro potvrzeni vyberu), vytvoril email. a klice penezenky, ktere jsem jim dal, povazuju za kompromitovane. dalo to cca 90 dolacu za cca 50tb. k tomu 2080ti nicehash quickminer na "optimization: high" s 150w pri 59mh/s, celkovy odber i s disky (poskladana vsehochut, asi 20x) kolem 350w.

    mel jsem nejaky cas k venovani se vytvareni plotu atd., ted uz asi hned tak prostor na hybani s tim nebudu mit (leto a tak;] ), tedy i s novym pool protokolem to zatim necham jet u nich na plotech puvodnich, lepsi nez nic.

    NIGHTHUNTER: nice setup, na madmax jsem zvedavej, mam tam 4x stary serverovy (mlc "nesmrtelny") sata 1,6tb intel ssd a dva 1tb gigabyte gp-gsm2ne3100tntd (1600tbw), z kterych na 3900x jedu paralelne (s nakejma delayema) na ty vykopavkovy disky ze dna skrine, krome 1x 12tb a 2x 14tb...treti 14tb mi sam "odjel" vibracema v usb3-sata adapteru po stole a spachal sebevrazdu skokem dolu...au, to teda zamrzelo (navic plnej plotu) ;]

    prvni plot jsem pln nadseni plotoval hned s juniorem na hristi...s rostouci velikosti site moje nadseni klesalo, tak aspon to ted jede na toho autopilota a je z toho aspon neco;]

    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    XSOFT: stávající ploty se ti farmí dál, jen ty které chceš dát do poolu musíš vytvořit nově...
    Já jsem před 3 týdny přestal plotit a mezitím jen trochu optimalizoval disky, takže jsem vykouzlil trochu místa, které teď budu pár dní zaplňovat. Ale jinak jo, pak začnu postupně odmazávat staré ploty a nahrazovat je novýma. Uvidím jestli a jak se změní cena XCH, kdyžtak i prodám nějakou NASku a disky...
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    NIGHTHUNTER: Takze zase vse preplotovat, kdyz se jde na pool?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: jenom malej update - nainstaloval jsem na ten server Ubuntu a ze 70 minut/plot pod Windows jsem se najednou dostal na 35 minut/plot v Ubuntu při stejné konfiguraci... ale Ubuntu krásně vidí jakýkoliv NVMe v jakékoliv PCIe redukci, takže jsem tam dal rovnou 2 NVMe disky, spojil je do RAID 0 a tím se /dev/md0 stalo důstojným úložištěm vedle RAMdisku, takže jsem to stáhnul už na 29 minut/plot a s tím jsem spokojený :-).
    Ještě mi dorazí 6x SAS disky s 15k rpm, tak bych je chtěl v porovnat s těmi 2 NVMe, ale včera už vyšla verze 1.2.0 s oficiální podporou poolů, take teď plotím a od večera to jede celkem krásně :-)

    MIKE23: zkusil jsem XCHpool.org - kvůli nulovým poplatkům...

    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MIKE23: 13TB
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    MORPHLER: kolik ti to zabírá teď TB?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam