• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: tak souhrn koncem měsíce - zisky z poolu stále pomalu rostou a dneska jsem už překročil 0.5 XCH čistě za odměny z poolu. Za pár dní budu mít přeploceno celých 250 TB, tak pak už budu zase jen sledovat, jak se to vyvíjí ;-)

    GULAZ
    GULAZ --- ---
    KAZMON: jj, taky jedu ethermine.org s https://github.com/todxx/teamredminer
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    PEPPE_LOPEZ: Red miner
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PEPPE_LOPEZ: Mám nanopool a pheonix
    Aktualizace jsou důležité, ale přečti si release notes
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    1. jaký miner pro ETH na ethermine.org pod windows pro radeon karty?
    2. je důležité aktualizovat miner program?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAMIRA: když vytváříš ploty v GUI, tak to asi děláš dobře - k tomu žádné parametry nepotřebuješ :-)
    ADAMIRA: ano, máš 4 ploty v poolu a výdělky se posílají opravdu jednou za čas + ještě k tomu od nějaké minimální částky - to už ale záleží na každém poolu, jak to má nastavené, jaké si z toho bere poplatky atd... někdy to jde vidět přímo na webu poolu, kde pak máš i nějaké svoje statistiky - třeba včetně nevyplacené částky... koukal jsem, že některé pooly k tomu už nabízí i aplikaci pro mobil, kde právě takové statistiky vidíš ;-)

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: takhle to vypadá, žádný chia ještě nepřišli, jestli to chápu posílá se to jednou za čas

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NIGHTHUNTER: já jsem teď trošku zmatenej

    Udělal jsem update na nejnovější verzi, v záložce pool jsem se připojil k poolu.

    Následně při vytváření plotu zadám vše stejně jako předtím akorát v kroku 5) "join a pool" zadám ten pool - žádné parametry nikde neměním

    dělám to špatně?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DURDIN: Plotuju(už mám 615 plotů v poolu) - je to podobné, jen místo parametru -p (Pool Public Key) použiješ parametr -c (Pool Contract Address) a stále i ten stejný -f (Farmer Public Key), takže prostě jen vyměníš jeden parametr :-)

    Ten -c získáš (asi) až po připojení k nějakému poolu, třeba příkazem: chia plotnft show

    Jinak všechno samozřejmě až po updatu na 1.2.x, ale nemusíš se updatu bát - původní ploty se dál farmí sólo a jen ty nové, vytvořené s tím -c se farmí v poolu. Abys je pak rozeznal od sebe, je fajn si ty nové dávat do jiné složky, protože jinak jsou od starých k nepoznání ;-). A časem budeš chtít třeba ty staré smazat, protože šance na 2 XCH už bude mizivá, kdežto v poolu to přece jen něco přináší (mě za včerejšek 0.01 XCH, předevčírem 0.008 XCH... prostě stále plotím další poolové ;-))
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Dotaz k chia, plotujete někdo už pro pooly? Stačí jen updatnout na 1.2.x, nebo je třeba pro chia plot create nutné přidat nějaký extra parametr aby to tvořilo ten nový formát?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    ADAMIRA: v pohodě, mé první ploty s neoptimalizovaným nastavením, jsem se dostal na cca 50 hodin na plot. Pak jsem zjistil, že plotovat přímo na NASku není úplně ideální;) zvlášť, když kamarád už měl za tu dobu asi 10 plotů a ja porad nic:)
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    PALEONTOLOG: omlouvam se, vypadla mi tam jednicka u typu...

    Bitmain Antminer S19j Pro (104Th) profitability | ASIC Miner Value
    https://www.asicminervalue.com/miners/bitmain/antminer-s19j-pro-104th

    prepocitaval jsem to podle jeste kalkulacky u slalushpoolu...

    proc se ptam, je ze jedna vec jsou teoreticke vypocty a realita muze byt jina - treba poruchovost.

    umisteni mam poresene a vyzkousene tezbou eth (pocitac se dvemi kartami)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Realtime mining hardware profitability | ASIC Miner Value
    https://www.asicminervalue.com/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SILENTBOB: jak jsi to pocital? Me vychazi 110 usd mesicne bez elektriny (14THs - 1400w)
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    PALEONTOLOG: to jsem spocital cca na 7 mesicu, pokud to b7de fungovat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SILENTBOB: pořizovačka, elektřina, obtížnost, cena btc = rentabilita
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    ma cenu si poridit ted asic za ty ceny co se nabizi (ant miner 7 ci 9 na bitcoin)? plus mate nekdo zkusenosti s opravou/dostupnosti nahradnich dilu a poruchovosti?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NIGHTHUNTER: Hm tak se s tím svým 1 plotem za víc jak půl dne mužů jít zahrabat :)


    Mas to pekny
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NIGHTHUNTER: tak zase malý update - podařilo se mi vyhrabat krabičku RAM pamětí - konkrétně 16 GB modulů a k tomu pár dalších procesorů, tudíž mám už 2 servery, kdy každý má 384 GB RAM a díky tomu se to celé může plotit v RAM disku (měl by stačit 274 GB RAM disk pro plocení a pak mít něco pro systém) - přínos oproti 130 GB RAM disku a poli RAID 0 ze dvou NVMe disků je cca 2 minuty, ale hlavně už se mi neničí žádný NVMe disk ;-).

    NVMe disk jsem tak původně používal pouze na uložení hotového plotu jakmile se překopíruje z RAMky, aby se rychle uvolnila RAM, mohl začít vznikat další plot a ten hotový se pak mohl v klidu z NVMe uložit na NASku. Ale zjistil jsem, že už 3 staré SAS disky (10k rpm, rok výroby 2011) jsou v RAIDu 0 pro zápis hotového plotu stejně rychlé jako ten NVMe disk a proti němu jsou tak nesmrtelné.

    Tím jsem mohl zrušit všechny NVMe disky a zůstat jen s plotnama a RAMkou.

    Pak přišel poslední test - je lepší 10-jádrový (20 threadů) Xeon na 2.8 GHz (@3.2 GHz) nebo 12-jádrový (24 threadů) Xeon na 2.4 GHz (@2.8 GHz)? Vzhledem k předchozím testům, kdy jsem na Windows viděl, že 4 jádra s vyšší frekvencí jsou lepší než 10 pomalých jsem tomu nevěřil, ale zkusil jsem a víc jader zvítězilo a zase to ubralo cca 2 minuty, tudíž jsem na cca 26 minutách / plot.
    Takže aktuální stav - 2 servery, každý 2 procesory, každý procesor 12 jader (24 threadů) a ve výsledku něco přes 4 ploty za hodinu, protože kopírování na NAS to nijak nezpomaluje.

    GONDAR
    GONDAR --- ---
    MIKE23: porad jeste hpool bajvoko mesic, 2-5 dni offline. predtim od jara solo nic. udelal jsem si na to virtualbox, koupil simku (potrebne pro potvrzeni vyberu), vytvoril email. a klice penezenky, ktere jsem jim dal, povazuju za kompromitovane. dalo to cca 90 dolacu za cca 50tb. k tomu 2080ti nicehash quickminer na "optimization: high" s 150w pri 59mh/s, celkovy odber i s disky (poskladana vsehochut, asi 20x) kolem 350w.

    mel jsem nejaky cas k venovani se vytvareni plotu atd., ted uz asi hned tak prostor na hybani s tim nebudu mit (leto a tak;] ), tedy i s novym pool protokolem to zatim necham jet u nich na plotech puvodnich, lepsi nez nic.

    NIGHTHUNTER: nice setup, na madmax jsem zvedavej, mam tam 4x stary serverovy (mlc "nesmrtelny") sata 1,6tb intel ssd a dva 1tb gigabyte gp-gsm2ne3100tntd (1600tbw), z kterych na 3900x jedu paralelne (s nakejma delayema) na ty vykopavkovy disky ze dna skrine, krome 1x 12tb a 2x 14tb...treti 14tb mi sam "odjel" vibracema v usb3-sata adapteru po stole a spachal sebevrazdu skokem dolu...au, to teda zamrzelo (navic plnej plotu) ;]

    prvni plot jsem pln nadseni plotoval hned s juniorem na hristi...s rostouci velikosti site moje nadseni klesalo, tak aspon to ted jede na toho autopilota a je z toho aspon neco;]

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam