Vodopády Kravice, Bosna a Herzegovina
Pár obrázků z mého Ptaaka při našich letních toulkách po Balkáně, tentokráte z úžasných vodopádů
Kravice na řece
Trebižat v Bosně.
Narazili jsem na ně s manželkou takřka náhodou při cestě do
Mostaru, takže to byla taková docela spontánní akce, předem neplánovaná. Vodopády
Kravica se nacházejí na ponorné řece
Trebižat v Bosně a Hercegovině, asi 10 km od
Međugorje, poblíž obce
Gornji Studenci nedaleko turisticky vyhledávaného města
Mostar. Jsou přes 120 metrů široké a 27 metrů vysoké. Jsou častým a oblíbeným výletním místem Chorvatů a Bosňáků.
Docela to tam foukalo, měl jsem celkem bobky létat nad tak rozbouřenými vodami, létal jsem z přilehlého kopce nad vodopády asi 200-300 metrů daleko od nich, při prvním letu jsem dokonce zapomněl zapnout na GP nahrávání :-(, ale celkem to asi vyšlo...
Oba záchranné
WaterBuoye jsem nenasazoval, přesto jsem to riskl i nad vodou, dosud jsem nedořešil jejich upevnění k mému zakázkovému karbon skládacímu podvozku. Nad vodou to celkem házelo (to na videu moc neuvidíte, díky skvělé práci gimbalu), jen jsem doufal, že nebudu muset využít Marco Polo lokátor...
Poprvé také byla testována DIY superlehká sluneční slona pro GoPro, obraz je bez dřívější interference od stínů vrtulí, takže tento problém vyřešen.
DJI Phantom - flying over Kravice Waterfalls (Bosnia i Herzegovina)
http://www.youtube.com/watch?v=G6jI7vqix58
DJI Phantom (The Original) antiGravity! Ed., MN2214-11 920KV antiGravity! motors, 9" DJI 9443 Props, H3-2D gimbal + GoPro Hero3 B.E., FPV T.B.S. + Boscam + FS Dominator 5.8Ghz, iOSD Mk II, Foldable CF Landing Gear, MarcoPolo Locator