• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AXTHEB: Dik, to sem netusil, dobre vedet ;) Jinak stal sem primo na stredu. Ten dron pouze vzletl 1.5m a ja ho poslal dopredu, a cestou sem ho zvedl tak fo 50metru? cca..viz to video. Je to proste divne, cekal sem vse, ale ne ze pokazi tak trivialni ukol..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRAGON: Problém té cesty je, že bezdrátový signál se nešíří jen po přímce, ale potřebuje i místo okolo, na 300m to jsou asi 3 metry. čili pokud si nestál uprostřed na trávníku tak ti ty stromy stínily.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: ja vzlitnul s tim, ze mi to padne :) proste prvni pokus a tak nejak sem mel stazeny pulky, automaticky. Zas nejsem clovek, kterymu se nikdy neposrala technika. Nevim jak dlouho fotis, ale ja pres 20 let praxe. Uz se mi parkat pristroje podelaly. Takze uz tak nejak sem obrousenej tim vedomim, ze se to muze kdykoliv posrat.
    Tem ofiko vecem neverim, tim 7km sem chtel rict, ze pokud letim v prazdnym parku (byli tam dva bezci) po chodniku ROVNE a max 400 metru, tak predpokladam ze to kurva udrzi signal. Nereknu na vaclavaku nad tisicem lidi, nejen ze to tam je zakazany, ja bych to ani neriskoval, bal bych se ze nekomu ublizim.
    FCC uz hledam jak prepnu, jasna vec.
    Kazdopadne teda co tak procitam fora a ytb, tak mi vychazi jediny: ceka me nakup iphone 6 :(
    Koukam ze na krabici je vyslovene napsany "made for Apple", tak jako mohli by to aspon vyrobci na strankach s produktem uvadet, byla by to minimalne slusnost, clovek by aspon vedel, do ceho jde a ze bude mit nejaky dalsi naklady. no nic, slovo slusnost uz tady dneska zminovat nebudu, uz si s tim prijdu trapne.

    jinak ten kamos co to poslal totalne do hajzlu, tak to bylo taky v horach (alpy), nekde u ledovce, takze tam moc signalu asi rusit nebude, ale mozny je vsechno, nicmene jemu se to krasne vratilo.

    tohle miluju na elektronice... jak si ji natesenej koupis a pak zacnes zjistovat veci, ktery proste nezjistis, dokud je doma nemas a nezajimas se o to do hloubky, fakt pecka.
    Jediny, s cim sem snad nikdy nemel problem a vsechno bylo lepsi a lepsi, je gopro, jejich kamery jsou naprosty bomby v outdoor svete. Nechci delat reklamu, ale gopro 7 black, ktery sem nedavno upgradnul, je naprosto genialni masinka, malem sem si kvuli tomu koupil karmu, nez sem zjistil, jak velka sracka to je :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Tady jsou zase vasne pri pondelku :D

    No zkusim to poporade... Myslel jsem, ze Dragon ma Mavica 2 Pro ne? Air prenasi signal pres wifinu a tam bych ztratu signalu chapal. Ja ji teda chapu i ted. Me to u P4P v2 taky cas od casu zlobi.Proto tam ale mam moznost prepnout signal z 2,4GHz na 5,8GHz. Imho to bude u M2P taky. ONo se to nezda, ale to zaruseni signalu je v dnesni dobe fakt obrovsky. Jedna oblibena historka... Jeden z kolegu kdysi lital v okoli Lucni boudy (v dobach, kdy se jeste tolik neresilo...) kde testoval extremni podminky pro jednu expedici a esi ten stroj dokaze litat i v extremni zime atd.
    No a jak si tam tak lita, tak najednou dron bere drahu a mizi v dali... Nastesti se mu povedlo prevzit zpet kontrolu a pritahl si ho zpet. Nasledne zjistil, ze na snezce je vysilac nejakyho signalu, kterej mu zarusil signal a nazdar... A to bylo v krasne otevrenem prostoru :) Ve meste tech vysilacu je o mnoho vic a o hodne silnejsich.


    DRAGON: Smart controller je ted novinka, takze to imho moc lidi zatim nema. Ja mam Crystalsky a to jen proto, ze ten displej je bombastickej a vidis na nej i v plnym slunicku. Coz na iPad bohuzel ne. Naopak jsem presnej opak, totalne me sere Android a nesmi mi domu... to je nejvetsi slabina toho zarizeni a moc me mrzi, ze tam nejde dat iOS. Proc me to sere? Protoze odezva je brutalne pomala oproti iOSu, kdyz kliknu na nahravani na displeji, tak musim kliknout nekolikrat nez to zacne nahravat, je to pomaly jak snek... ale ta svitivost displeje, kompaktnost a napajeni externi baterkou (oproti iPadu, kdyz se mi vybije, tak mam na x hodin smulu, tady vyndam druhou baterku a jedu dal) byla jednoznacnou volbou pro to to koupit.

    Nemuzes verit marketingovejm kecum, ktery ti vyrobci nabizej. Oni tyhle veci testujou jednak v idealnich podminkach, ktery realne nikdy nemas sanci dosahnout. Tedy kdyz napisou ze dolet je 31 minut, tak je to prave v idealnich podminkach. V realu je dolet neco kolem 25 minut +-. Navic vetsinou baterku nedrtis do maxima, protoze treba v zime kapacita padne rychle a kdyz jses pod 10% tak zacne stroj pristavat... A nechces pristat nekde pryc od tebe :)

    Kdyz ti napisou, ze dolet je 7km, tak musis cist v tech malejch pismenkach, ze to je pouze v FCC a pri nerusenem prostoru. V Evrope je povolena norma CE, ktera nema takovou silu a tedy realne je dosah kolem 3km vyjimecne 4km. NICMENE!!! litat takhle daleko je jednak totalni (s prominutim) picovina, sobectvi a nesmyslnej risk. V takovy vzdalenosti proste nemuzes nikdy reagovat na okoli a okolni provoz, kterej kdyz, tak vidis jen a jen pred sebou a i tak to je jen nahoda, kdybys tam bezpecne zaregistroval okolni provoz vzhledem k sirokouhlosti objektivu atd... Ten duvod, proc se ma litat na vizual je jednoduchej a neni bezduvodnej. Proto nikdy nedokazu pochopit, proc lidi nadavaj, ze jim nestaci dolet... Litam uz nekolik let a v drtive vetsine litam do nekolika stovek metru od sebe. Delsi dolet jsem v zivote potreboval jen parkrat a to u velmi specifickych zakazek a i tak se jednalo o vzdalenosti do kilometru na otevrenem prostranstvi. Navic to bylo litany velkym strojem, kterej i na takovou vzdalenost byl videt a bylo to s veskerou koordinaci.

    Nejdal v zivote jsem letel 3km, kdy se jednalo o spolupraci s jednou spolecnosti vlastnici nejvetsi dul v CR a opet to bylo jednak na otevrenem prostranstvi s koordinaci, kdy se vytycila trasa, kde nic a nikdo nebyl a i tak jsem me stazenej zadek...

    Dale je pak "videt" a "videt" :) Vizual znamena, ze jses na tu vzadlenost bezpecne schopen stroj ovladat, aniz bys musel koukat na displej. V realu - Inspire je videt na vzdalenost cca 700m, phantom 500m, kdyz mas fakt dobry oci, Mavic cca 300m.
    Opet z me zkusenosti. Lital jsem kdesi v horach komplet mimo lidi. Byl jsem cca 700m daleko a 400m vysoko (v tomhle prostoru jsem si dovolil letet mimo vizual). Pripravuju zaber (ze zacatku kolmo dolu, couvacka a zaroven tilt kamerou nahoru... nadhera). Kdyz v tu najednou se mi prevrati obraz o 180° WTF kua... co se deje... Proste najednou byl obraz vzhuru nohama, ale telemetrie byla normalne... Ale proste v tu chvili nevite, co se s tim deje... Pada to? Je otoceny rizeni? nepodelal se i kompas? V tu chvili nemuzete pouzit automatickej navrat, protoze neni jisty, jestli by to nevzalo drahu jinam... Nastesti jsem presne vedel, kde se nachazim, jakou stranou jsem natocenej a co musim udelat, abych se manualne vratil... Ikdyz bylo v tu chvili kolem minus 10°, tak me bylo vedro jak v saune... Zkratim to, vecer jsem po celkem dukladnym googleni zjistil, ze je chyba v FW a pri naklonu kamery o 90° dolu to proste prevrati obraz... Kdybych nevedel, kde jsem, tak jsem totalne v kelu. DJI bohuzel neposila newsletter s chybama, ktery se objevi tak, aby informovali lidi o pripadnych potizich atd... Ze zacatku vetsinou o vsem mlci a resi se to jen na forech mezi uzivateli.

    Proto nechapu lidi, co si nasadej brejle a letej kilometry daleko a neresej... Ale asi do doby, nez si kazdej zazije velkou krizovku tak to proste nepochopi :) Ted jen doufat, ze ta krizovka nebude mit fatalni nasledky...

    Muj prvni let byl taky kdysi ve Hvezde. Nicmene vzadu u letohradku na ty velky plose a v dobe, kdy tam nikdo nebyl a nelital jsem nijak daleko. Jednak protoze jsem se bal, ze si to rozbiju a druhak nebyly senzory :D A tretiak protoze jsem proste byl totalne posranej, ze to spadne... neveril jsem tomu, ze to fakt lita... Coz je stav mysli, kterej si v dnesni dobe moc nikdo neuvedomuje a bezmezne veri, ze ten stroj je dokonalej a nespadne... Naopak, pokazdy jdu do vzduchu s tim, ze ten stroj kdykoliv padne a snazim se tedy opravdu minimalizovat pripadny riziko.


    SARKUF: variabilni ND ovaldatelny vzdalene by bylo bozi no :D imho ten, kdo to vymysli, tak zarobi :D

    No nic... jde se makat :D
    MASTA
    MASTA --- ---
    DRAGON: Tak to mas dobry oci no, ale Spark kterej jsem mel je o dost mensi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MASTA: a jinak jo, vidim, kdyz sem vylit jeste z toho travniku pred arealem Hvezdy, tak to bylo urcite 500+ a ja i bracha sme ho normalne videli. Mam oci v poradku.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MASTA: ja nevim, jestli je to 500 metru, schvalne kouknu na mapu, bude to myslim min. Nevim kolik je od zdi Hvezdy k prostredku toho chodniku. Kazdopadne ta situace, kdy mi vypadlo spojeni, nebylo 500 metru ani omylem, to bylo tak max myslim 300metru. Hlavne jako pochybuju, ze to bude plny wifi signalu, kdyz je to v parku dost daleko od obydli, viz mapa.


    SPECZ: hele, delej si co chces, jen uz na mne radsi nereaguj pls, sem haklivej na lidi, co se neumej chovat slusne, diky.

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    DRAGON: Jsem naprosto v klidu, proto ti napred popisuju pravdepodobnou pricinu problemu, pisu co s tim a az nakonec zminuju co si o danym pocinani za danych podminek myslim.
    MASTA
    MASTA --- ---
    DRAGON: Ohledne ty reakce na SPEC, jde asi spis o to ze pruser nebudes mit jen ty, ale i vsichni ostatni, co dodrzujou pravidla... jen me napadlo, ty toho Mavica na 500 m fakt vidis??
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MASTA: aha, to je pro me novinka, protoze ja mel naposled iphone 4 a tam sis bez itunes neudelal zalohu, nenahral hudbu, nenainstaloval urcity aplikace, o nahranejch galeriich ani nemluve. Tak jestli to uz dneska facha bez itunes, tak do toho asi pujdu. Kazdopadne diky za tip, to zni mnohem lip, ja iphone zavrhnul mimojine kvuli tomu, jak debilni jsou itunes system.

    A ze me uprimne nechapes... no co ti na to mam rict, ja jsem landscape fotograf a budu to vyuzivat k vyssim pozicim a dalkam, na foceni kolem mne je mi to ukradeny, to sem si to nemusel porizovat. Potrebuju cca tech 500 metru. A ja nemam spark, mam Mavic 2 Pro. A kamos ma jednicku a videl sem jak se vzdalil asi na 4 km, totalne ho poslal pryc a ani jednou se mu to neseklo, tak sem nejak nevidel, ze by bylo nutny ho mit kolem sebe "na 50 metru".

    SPECZ: picus? nechces se treba uklidnit a komunikovat jako slusnej clovek? Nejak nevidim problem v tom, ze poslu dron par set metru odemne. Mozna se mi to jednou vymsti, tak na to sem si taky poridil pojisteni. Kdyz ctu manual, ze dokaze jit do 7km od remote controlleru, tak fakt neberu jako nejak vaznej problem odletet od sebe na vizualni kontakt 500 metru, fakt ne. jestli to problem je, tak sem rad ze to vim, protoze to ho radsi vratim, nez mit vec za 50 litru, ktera by mela byt provozovana na dosah ruky, ehm.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    DRAGON: Vis jakej bordel na wifi tam bude ? Uvedom si ze kdyz si na kopci slysis mrte wifin z okoli - a i kdyz je signal slaby na to aby ses s wifinou pripojil, spolecne vsechny ty slaby signaly dokazou zarusit spojeni, a je to tim horsi cim vys vyletis. FCC mod pomuze, protoze pak vysilas nekolikanasobkem povolenyho vykonu a proste to "prekricis".
    A jinak si taky dobrej picus, napoprvy poustet drona v prostoru s pomerne hustym provozem, a jeste tak daleko od sebe, v momente kdy celkem slusne fouka a ty zatim moc netusis co od toho cekat, a ani ten stroj nemas odzkousenej ...
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    MERTLAS: tyjo o apce jsem nevedel, supr diky... Kouknu jestli je i neco na Android.

    No prave, nahore je to vzdycky uplne jiny a to uz nemluvim o tom, ze kdyz se az nahore rozdhodnu zmenit smer vuci slunku. Jakej luxus by byl variabilni ovladanej automaticky zdola hehe
    MASTA
    MASTA --- ---
    DRAGON: Vole mam iphone roky a ani nevim kde jsou itunes v telefonu, na pocitaci je taky nemam. ;) btw Air pouziva pro komunikaci mezi dronem a ovladacem stejnou technologii jako Spark, pokud chces lepsi dosah a min ztrat signalu, mel sis koupit Pro. Ale uprimne te nechapu, mam neco nalitano a k 500m jsem se dostal jen jednou a byl jsem podelanej za usima, ty jdes a flaknes to tam v Praze pri svym prvnim letu...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRACTAL: pri predstave ze jeste jednou budu instalovat zkurveny itunes, se mi dela blbe :)
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    DRAGON: No ze radai koupis hovadinu za 16 nez jety jabko za 4 :)
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    DRAGON: No s tou appli srackou :) mi mavic 2 pro zatim doletel nejdale 3,9 km ... ale je fakt ze v prirode ... napriklad draty vysokeho vedeni rusi slusne
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRACTAL: miluju tyhle kecy, dik :)
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    DRAGON: Ty mas tak tezkej zivot :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    kluci, kdo tu mate Smart Controller? Premyslim ze ho vezmu kvuli tem vypadkum signalu, wnoice mi psal ze obecne plati ze dji + android = shit. Je to pravda? kamos ma pro 1 a nikdy nic takovyho nezazil, tak je mi to divny. Smart stoji 16 litru, tak uplne nevim, jestli do toho jit. Přechod na apple nepripada v uvahu, tu sracku uz doma nechci.
    dik
    COSMY
    COSMY --- ---
    dolital ne?
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    DRAGON: mavic air jde prepnou do fcc modu a pak muzes litat mnohem dal. Myslim, ze to bude u tveho drona stejne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam