• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    W_NOICE78: tyjo sportmod pro pristani na lodi je strasne tezky :) tim jak to je o hodne citlivejsi, tak je imho lepsi to povypinat a letet na kalsiku bez senzoru (pokud to teda jde.. ja na tom trajektu vsechno letel ve sportu pac v P jsem tu lod proste nestihal vzhledem k protivetru :D ).

    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DRAGON: castecne se to da vyresit prepnutim do sport modu nebo pak povypinas cidla v dji go app
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    W_NOICE78: tohle ne... tohle je jne kravka pilotka... Je strasne obtizny litat cumakem dopredu... Mozek si nedokaze moc rychle uvedomit, ze musis tocit packama na opacnou stranu... kdyby couvala tak to ma o hodne jednodussi a i ten, co to chytal, tak to mohl chytit za zadek... Hlavne teda mela mit zvednuty nohy nahoru...

    Zkusim tamto dohledat... :)


    DRAGON: Cidla muzes samozrejme vypnout :) (teda aspon u P a imho u M taky). Ale ono je strasne slozity pilotovat na ty pohybujici se a houpajici lodi a pak to chytat atd... dokud to clovek nezkusi nazivo, tak to fakt nepochopi :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    daj se nejak na tyhle situace vypnout komplet cidla okoli a proste jet to by oko s navigaci do ruky? asi ne, podle tech videi, jinak by to ty lidi delali, co...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    W_NOICE78: v prvnich par vterinach sem si rikal "boze muj zatahnete tu vlajku nebo bude pruser" a ono jo :))
    husty video, to musi byt srandy kopec, ehm :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    W_NOICE78: uplne mam stazenej zadek :D a jak se ten pilot na konci drbe na hlave :D lol

    Nekde na internetu koluje video typka, jak takle chytil Inspire 2 do ruky... ale ted to nemuzu nikde dohledat.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    5 Ways To Hand Catch Your Mavic Pro
    https://www.youtube.com/watch?v=tK6Ln1KnSLE
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: nevypnul ve smyslu, ze sem ho chytl do ruky, zmackl tlacitko na baterce a rotory jely dal.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: jak nevypnul? jakoze motory? nebo komplet? Motory se nevypnout, kdyz citi, ze klesa, takze kdyz ho chytnes, tak s nim nesmis moc hybat, neb si bude myslet, ze je porad ve vzduchu a nevypne :)

    Mimochodem just fyi pokud vyndas baterku a nevypnes ji predtim, tak baterka zustava porad zapnuta :) Neni to tak, ze by se automaticky vypnula po vyndani z sachty.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: protoze obcas se mi nevypnul na povel a nevedel sem to s tema zadama :)
    ESY
    ESY --- ---
    Priprava na sezonu
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: proc bys chtel odendavat baterku za chodu?

    pokud ho posles proti sobe a mas zapnuty senzory (a neni sero natolik, aby nefungovaly), tak se dron ma zastavit stejne jako pred jinou prekazkou.

    Z ruky vypoustet jdou. Je samozrejme leps, kdyz to je z vodoroviny, ale i tak si s tim nejak poradi. Ovsem z ty lodi jsem ho poustel z ruky a kdyz jsem dal packy do stredu, tak bral drahu dozadu... Nevim esi to bylo jen tim, jak jsme od nej odplouvaly a on se snazil udzet pozici vuci vetru nebo co, tak jsem ho radsi zacal ovaldat a pritahoval si ho k lodi...

    Ad vypinani otocenim. Je to jeho "emergency" vlastnost. Kdyz se dron preklopi o vic jak tusim 45° tak se vypnou motory, protoze si dron mysli, ze pada... Motorum to sice nedela uplne dobre, ale je to zpusob, jak v nouzi motory vypnout. Chce to trochu sily, pac se dron trochu brani otocit zpet :) ale po chvilce pochopi.

    Vypinat baterku tak jak rika Dragon nevim esi je rychlejsi :) Imho je preklopeni lepsi verze.


    SWALLOW2: Vyvolava to spousta ruznych okolnosti... Elektronika uvnitr se muze zblaznit a pokud neni zkalibrovanej kompas, tak je dron zmatenej a proste nevi, kam ma letet, tak leti "nekam". Muze to zpusobit silne ozareni jinym vysilacem (dost lidem to ulitlo treba u Jestedu, protoze to poslali primo do semeru, kudy vysilaj ty vysilace a proste prehlusili ridici signal, dron zblbnul a trada). Nekdy to je proste chyba ve firmware, GPS prijimaci... tech moznosti je dost.

    casto je taky duvodem spatne nakalibrovany kompas. Ja treba kalibruju pred kazdym letem, kdyz zmenim pozici o vic jak cca 20km. Nic me to nestoji, casove to nezabere ani pul minuty a opet mam vetsi klid.

    Soucasna verze phantoma uz ma treba 2 IMU a 2 kompasy tak, aby co nejvic minimalizovali tyhle rizika. Ale 100% se na to nejde spolehnout. Imho to ma i druha verze Mavica.

    V pripade, ze to vezme drahu, tak ja mam krizovej postup prepnuti do ATTI, coz je plny manual a tedy se prerusi veskere automaticke funkce. pokud to je realne, tak v ATTI doletim zpet, nebo co nejrychleji klesam a pristavam (pokud to je mozny a bezpecny).
    Pripadne prepinam zpet do P a resetuju automatizovane systemy. Toto je duvod, proc se jednak ma litat na vizual (aby byl clovek schopen stroj ovladat bezpecne i na dohled) a taky mit vymyslene dopadovky. to v pripade, ze nic nepomaha, tak posledni moznosti je aktivace CSC - tedy okamzite vypnuti motoru a volny pad. Radsi rozbiju stroj v bezpecnem miste, nez aby si samovolne nekam letel a pripadne udelal vetsi skodu.

    SWALLOW2: Nakonfigurovat to mas jednim prstem v modu 2 na leve pacce dolu. Drzis cca 3 vteriny a motory se vypnou. Ekvivalentne v jinych modech - packa dolu vzdy = vypnuti motoru ve chvili, kdy dron nemeni vysku (tedy je na zemi, nebo v ruce - motory nevypne pokud je ve vzduchu a meni vysku).

    DRAGON: tohle je CSC a jak na obrazku pisi "pouzijte ve chvili, kdy se dron rozbije" aka veme drahu :) Bohuzel u Mavica se neda prepnout do plnyho manualu, tak asi tusim, ze tohle bude jedina moznost, jak zabranit ulitnuti...

    DRAGON: hledej nastaveni EXP pro upraveni citlivosti pacek a pak je jeste tusim u nastaveni gimbalu nastaveni citlivosti naklapeni gimbalu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: uz sem to nasel, kdyby nekoho zajimalo.

    Best Settings (sensitivity setup) - DJI Mavic Pro
    https://www.youtube.com/watch?v=6kfuJxF3PUM
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    da se nejak snizit rychlost levyho joypadu (pohyb kamery)? Neco jako sensitivity u mysi. Rad bych to dal na co nejmensi citlivost, klidne at se mi posunuje zleva doprava pul minuty. Netusite?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SWALLOW2: ted jsem to zkousel, mel bys ho uz jednou rukou drzet, a druhou dat paku palcem dolu do strany, je jedno jestli nalevou nebo pravou stranu, podrzis 2-3s. a motory vypnes, mozna ze paku asi ani nemusis davat do boku https://goo.gl/images/17j7FR
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    W_NOICE78: Fakt? Staci jedna? A co kdyz mam nastavene ovladani tak ze na leve páce mam nastavene dopredu/dozadu a doleva/doprava ... to se pak muze stat ze budu chtit letet dozadu a tocit doleva a to mi pak spadne? Ufff :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SWALLOW2: jo takhle. Do toho bych asi nesel... ale nevim, mel bych strach, ze to pro dron neni dobry.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SWALLOW2: kdyz das levou paku dolu do prava nebo doleva tak jednou rukou vypnes motory
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam