JIMX: Křišťálovou kouli nemám, zato mám technické znalosti, takže když mi tu někdo tvrdí, že si na telefonu v zázračné appce zpracovává RAW formát obrazu a předstírá, že to má nějaký úžasný efekt na ty 0,6 Mpix fotky na FB nebo 1,5 Mpix fotky na Instáč, tak poznám, že to je BS a dotyčný si nebyl schopný zjistit ani základní informace...
Jasně, pokud někdo dělá profi fotky a má čas si pak v postprodukci hrát 4 hodiny s každou jednotlivou fotografií na natuněném PC, aby z toho pak udělal A3 plakát s pixly nerozpoznatelnými od vzdálenosti cca 15cm (DPI 600), tj. 70 Mpix, tak samozřejmě RAW smysl má...
Ovšem v takovém případě mi nějak uniká důvod, proč by si takový profi fotograf kupoval drona osazeného 1/2,3'' CMOS s cca 1,5 µm pix (Mini 1,2) a nikoliv minimálně Mavic Pro 2, který je osazen 1'' CMOS s cca 2,4 µm pix tj. v podstatě Sony Cyber-shot DSC-RX100 II s vrtulemi...
Mno a pokud to má někdo fakt jen na naučení se lítat, na momentky ze vzduchu a na pár foteček do rodinného alba, které maximálně prožene instáčovými filtry a lze důvodně očekávat, že nestráví 10 minut lítáním a 10 hodin editováním 5 fotek (mno i když...bez komba...), tak je lpění na
NUTNOSTI formátu RAW skutečně jen hipsterská póza...