VYHULENY_UFO: tohle právě vůbec nechápeš... podle mě solární panely patří jen na střechy či fasády domů, ideálně už těch stojících. můžu ti sice ukázat pár fotek, kde se i pod solárními panely pasou ovce, vše je zarostlé trávníkem a ani kousek krajiny vlastně nepřichází nazmar (srovnej s hnědouhelným dolem, například), ale stejně všichni cítíme, že to není to pravé.
popravdě, tenhle klub je o tom, jestli a jak by si města dokázala vystačit v maximální míře se zdroji, která mají. tedy ne, že kvůli městu na venkově pokryješ louku solárními panely: ale že město omezí svojí spotřebu energie a plýtvání zdroji, aniž by přestalo být městem a aniž by vlastně přestalo přitahovat a lákat své obyvatele (ne nutně "držet a nepouštět")
získal jsem v poslední době docela zvláštní úhel pohledu, shodou okolností a náhod, kromě toho do centra chodím čím dál víc zřídka a třeba zrovna včera jsem viděl úplně prázdný sál multikina a tak, takže vidím, že se fakt investuje do projektů, které jsou mimo zájem lidí... třeba klubová kina táhnou nesrovnatelně víc než multikina plná reklam ... a fakt to nevidím nutně nějak mimopeněžně, já se ptám, proč jsou investoři tak hloupí a investují do forem, které prostě netáhnou... (trochu podobné ptaní, jako se ptali lidé za éry normalizace ...)