PAVEL_BRODSKY: ad meeting - já nevím, mě spíš baví tlachat online, nebo spíš, snažím se využít NYX k tomu, aby to tlachalo samo za mě a já se nemusel namáhat, takže v podstatě se snažím outsourcovat svoje přemýšlení o těhle věcech. v podstatě jsem sem chtěl dávat fotky a odkazy na články k tomuhle tématu.
klubů o útěku z měst do utopických venkovských komunit je plný NYX - a nic proti tomu, já to se zájmem sleduju. ale bude škoda, když to bude jediný model budoucnosti, ve kterém lidi vidí naději, protože ve městech budou pak zůstavat jen nudnější obyvatelé bez jakékoliv vize :-)
pokud nějaké setkání, tak navrhuju nějakou indickou či vietnamskou (či aspoň mexickou) restauraci, protože tohle je přesně to, co města přináší - možnost volby, demoverze toho, co je vzdálené a exotické, vzorky jiných kultur odjinud ze světa... (na venkově si vietnamec otevře tak max. večerku se spotřebním zbožím, protože lidé tam nic jiného, neznají, nechtějí, a i kdyby chtěli... jak velké bude město, ve kterém je trh pro jednu vietnamskou restauraci?)
mnohost a rozmanitost podle mě hodnota je. (že nakonec vznikne monokultura kancelářských budov, to je samozřejmě určité selhání, ale nakonec v těhle věcech probíhá evoluce a rozmanitější městské ekosystémy se ukážou třeba jako životaschopnější...).