Daneček měl předevčírem oslavu šestých narozenin.
U "tety" Káji, kterási v sobě nese...
No, na Dannyho pátý narozeniny neměla čas a kvůli tomu se s Pájou pohádaly.
Pohádaly a nestihly se usmířit. Nese si to v sobě.
Ale páteční oslava byla v pohodě.
Nakoupil jsem hroznou hromadu sýrů, pro malý pinďuláky hromadu bay bell sýrů, mango, rajčátka, sušenky, pro dospělý 4 druhy fuetu, šunku jamón serrano, plzničky, dobré víno.
Nebylo nás mnoho, ze školky jsem pozval dva páry.
Ruské rodiče Maxima a pak rodiče "Sajrixe".
Danův kamarád, který ho neustále krmí.
Že má svůj kanál, že je youtuber... Že mu je devět, prostě furt tahá Dannyho za nohu a já se synovi snažím trpělivě tento fakt vysvětlovat.
Ty rodiče jsou dokonalí. Usměvavý otec, mladý, lehce nad třicet, stylově oblečený (ale nikoliv směšný --- samozřejmě, v mých očích --- Armani hadry atd.), čepici rošťácky kšiltem dozadu. Postava do V, ale niktreak přehnaně. Občas sám od sebe dělá ve školce drobné opravy.
Mirek Dušín 21. století.
Máma "sajrixe" je taky usměvavá. Možná je o něco starší, než muž , má nepatrné droubounké vějířky okolo očí, ale stále krásná žena s hezkou postavou.
Na den dětí ve školce malovala dětem na obličej, hezky jí to šlo od ruky a bylo to výstižné.
Pozvánku na oslavu jsem jim dal ve středu, ve čtvrtek, když jsem vyzvedával kluka, jsem na ně apeloval, že zastávka vlaku, je od místa oslavy asi 80 m a že z Liberce jede asi 11 minut.
Ideální možnost si dát drink a nestresovat se, nestarat, oddechnout si. Dárek, že stačí titěrný, třeba pokémon karty (to je okolo tak stovky třeba).
Hlavním darem má být jejich a Tobíkova-Sajrixova (Cyrixova) přítomnost.
Tobíkův táta si napsal adresu do telefonu, řekl, že jsou abstinenti, že nějaký dar pro Dannyho je už zařízený, Sajrixova máma domalovala nějakému smráděti na pobličej Sonica, podala mi ruku a rozloučili jsme se.
Kvůli Renatovi a Nataše jsem si nevzal své oblíbené tričko Javelin Punisher s utrženou věží tanku T-72 a upozornil jsem hostitele, Petra a Káju, že "Politische Gespräche verboten ", teda především Petra, který má na rusko agresi naprosto jasný názor jako já.
U žen je to většinou jednodušší, politika je spíše míjí a nepotřebují své názory ventilovat (nemístná generalizace, ale prostě to tak --- většinou --- bývá.Renat a
Sraz byl v pět hodin, Renat se svou ženou, rtuťovitým hyperaktivním sígříkem Maximem a jeho bráchou dorazili v 17:02.
Zprvu se ostýchali, ale pak se uvolnili, cestou zpět řídila Nataša, takže si Renat dal pár plzní a pár panáčků.
Dorazil i Honza veverák. Honza se svou malou dcerou Zoe, malou krásnou zrzavkou.
Honza, kterého Pája několik let milovala, párkrát ho i utáhla do postele, ale nikdy ho neulovila úplně.
A má oblíbená Joli se svou dcerou Amálkou, kterou Daneček miluje.
Holky začaly vařit, na zahradě měly několik nádob s vodou, necky, tak začaly dělat různé polívky a saláty z trávy, sedmikrásek a pampelišek, to cpaly do mladé rotvajleřice Cory, která jim celou dobu asistovala :)
Kluci řádili jak černá ruka, trampolína, stříkací pistole a tak.
O půl šesté Danny sfoukl svíčku na dortu.
Renat a Nataša mě překvapili, koupili poměrně drahou velkou nerfku.
Na stole se objevila docela velká hromada darů, ale ten můj pižďuch stejně čekal jen na to, co jsem mu slíbil.
Sklíbila splnil.
Klasický fórky, nejdřív jen malá krabička se silikonovým náramkem Sir Yakari. Stupňujme, přichází fusky SirYakari.
No a nakonec čepice, mikina tričko SirYakari.
Jutúberskej merch.Ale aspoň z docela dobrýho materiálu a dobře ušitý.
Je sedm ráno a Daňulák ho má už skoro třid ny na sobě a nechce to sundat :)
Danny byl nadšený, po dárkách se šlo za skákat na trampolínu.
Měl jsem radost z Renata a Nataši, docela hezky jsme pokecali. Uvolnili se, přestali se "žinýrovat" a dali si chlebíčky, uzobávali z obložených talířů, drbali Petrovy rotvajlery. Bylo vidět, že si váží toho, že byli pozváni a užívali si to.
Děti to tak nevnímají, ty běhaly po zahradě a dělaly prostě blbosti.
Holky už do Kory narvaly asi deset litrů vody a kilo trávy...
Hezký večer.
Vždy jsou samozřejmě nějaký stíny.
Třeba... Tři dny jsem přemýšlel, jestli nepozvu Hančí. Jako fakt intenzivně přemýšlel.
Danny by měl radost.
Jenže já spíš potřebuju, aby na spíš zapomněl, vypustil ji z hlavy, ne opak.
A samozřejmě, ta spávňácká rodina falešnýho superyotubera Cyrixe...
Nic... Vůbec nic. Ani telefonát, ani SMS.
Jsem zvědavý, co v pondělí.
1) nikaj nič
O ničem jsme nemluvili, nic jsem neslíbili, o ničem nevíme
2) vypadalo to, že bude pršet, tak jsme nejeli. A ztratili jsme papírek s vaším číslem.
prkotina, ale mrzí mě to a i trochu uráží.
Ale Danny si narozky užil i tak, to je hlavní.
A táta je božskej, že koupil SirYakari merch .)