• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

    Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

    Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...


     
    SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]



    rozbalit záhlaví
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    LUDO: Do tabletu se moc jít nechce, už jsem jen na tohle využíval a raději bych právě čtečku kvůli eink displeji...
    IDLE: Jde mi především o čtení, na všechno ostatní mám PC a telefon...

    LUDO: Pochopil jsi správně 800$ je za čtečku fakt moc, ale na druhou stranu ta Sony čtečka má mraky skvělých fíčur, u kterých si ale nejsem jistý jestli bych je všechny využil...

    Celkově jsme zpět u mého dřívjšího dotazu, který jsem tu postnul.. Mám 35 GB+ pdf souborů, které si chci přečíst, převážně odborné publikace a nechce se mi kvůli tomu zírat do PC nebo ntb... rád bych eink za solidní cenu.
    IDLE
    IDLE --- ---
    LUDO: Jasně, můžeme o tom diskutovat, ale ne bez přemýšlení. :) Zvlášť, když dotaz byl na čtečky.

    Ale o alternativě teda taky nevím.
    LUDO
    LUDO --- ---
    IDLE: 13'' e-ink bude sialene drahy, a tomu sa chce ako som pochopil CERMINEK vyhnut, s mensim si zase pri prehliadani vytrha vlasy
    IDLE
    IDLE --- ---
    LUDO: A tak třináctipalcový displej už si nějaké uvažování zaslouží. Výhoda tabletu není LCD, ale velikost displeje a případně výkon.
    LUDO
    LUDO --- ---
    CERMINEK: pokial sa jedna o PDF s nejakymi schemami, tabulkami, technickou dokumentaciou tak by som doporucil tablet s LCD, bez uvazovania
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem. Před časem jsem tu s vámi diskutoval volbu elektronické čtečky, která by měla sloužit především pro pdf soubory. Našel jsem hodně zajímavý kus Sony DPT-S1 (https://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-DPTS1/?PID=I:digitalpaper:digitalpaperproductpage), který se ale prodává jen v Japonsku a stojí neskutečných 800$... Mno nicméně tahle čtečka se mi fakt líbí, ale vzhledem k dostupnosti a ceně bych chtěl najít alternativu. Co byste doporučili?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pocketbook Touch Lux 2 Gets New Firmware
    http://goodereader.com/blog/electronic-readers/pocketbook-touch-lux-2-gets-new-firmware

    K tomu dyslektickymu fontu se hrde hlasim, jeste by tam mela prijit blokace dotykoveho ovladani- rikali mi, ze bude ve dw 5.9, ale neni
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    PECA: já jsem v tomto trochu rozpolcený. Souhlasim, že při čtení si občas nechtěně sáhnu do displeje, nebo bych si rád čtečku chytnul i přes displej. Na druhou stranu se hodně snažim číst v angličtině a doct často využiju dotyk na označení slova, kdy na mě hned vybafne slovník. Takže v tomto ohledu je dotyk skvělej.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    IDLE: Tak další info z PocketBooku:

    I have got a confirmation that we plan to implement LOCK Screen in FW 5.9
    I thank you for your helpful ideas :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    THOMASMORTA: Ne, ta aktualizace musi byt zvolena.
    Spis pomohl restart, ktery "opravil" nastaveni
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Hlásím, že před nedávnem se mi moje čtečka nějaký podivným způsobem restartovala, ztratila veškerá časová razítka o přidání souborů... A opravila se chyba způsobující neviditelnost nově nahraných souborů. Subjektivně mám pocit, že se opravili i nějaké další kosmetické vady.

    Ale vůbec nevím, proč k tomu došlo: Je možné, že by si čtečka sama našla aktualizaci firmwaru, i když je v offline režimu?
    PECA
    PECA --- ---
    JYRKA: Teď už je ta tlačítka na boku, jako měl Bookeen Opus (a spolu s tlačítkem menu jako shiftem to přímo zvětšovalo/zmenšovalo písmo - nádhera). Při otočení vzhůru nohama se smysl tlačítek prohodil a mohl jsem čtečku ovládat levou rukou stejně, jako pravou. I na mobilu otáčím stránky pomocí tlačítek na ovládání hlasitosti na boku. Tlačítka dole pod displejem mi na čtení bohužel nevyhovují.
    Dotykový displej se vlastně hodí jenom když je potřeba virtuální klávesnice a pro snadnější navigaci v knihovně. Respektive hodí se obecně při navigaci po knize, na poznámky, zvýraznění a tak, ale při čtení mi sahání na displej vyloženě vadí. :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    IDLE: Já vím, říká mi to dost lidí.
    IDLE
    IDLE --- ---
    JYRKA: Zrovna včera se mě kamarád (vlastnící Touch Lux) ptal, jestli jde dotykovka vypnout. Takže ano, zájemci se určitě najdou.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pro zajímavost moje diskuse s PocketBookem. Mail jsem zaslal v 8:09 ráno, odpověď přišla v 8:50, takže celkem cvrkot :)

    Já: "Yesterday I read a discussion of e-reader buyers on internet.
    All those who are switching from Kindle Keyboard, 4 and 5, want to buy an e-reader with modern function such as frontlight and ePub support, but NOBODY wants to have touch displays. But the do want keys for page turning.
    This is the reason why they don’t want to buy Kindle Paperwhite or Kindle Touch.
    Maybe it would be good to add to TouchLux the possibility to lock the touch display while reading a book. In this option, the user could turn pages by keys and can go to the menu using an appropriate key, but it would be impossible to control the e-reader via display. "

    PocketBook: "Many thanks for your advice.
    This morning I had a call with Senior Of Developer team and discussed "Lock Display" function.
    It's possible to realize it. :-)
    Keep you posted."

    Mám pocit, že to hodně uživatelům PocketBooků udělá radost.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MA747: dik tohle funguje...
    a jinak jsme asi pak zjistil v cem byla celou dobu zrada - pravdepodobne to snese i jine parametry velikosti, jenze ten bmp se zatvrzele pri zmene parametru vraci zpatky k 24bitove barevnosti... stacilo jen vzdy pred ulozeni znova dat prevedeni na 256 barev a vse je pak ok... :)) i tak dik za nakopnuti, bez nej by me vubec nenapadlo znovu a znovu kontrolovat 8 vs 24 bit nastaveni :o) - clovek predpokada ze kdyz to jednou nastavi zustane to tak... houbelec! :)))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    dotaz: chci si zmenit logo u PB Touch Lux 2
    teda obrazek co je tam po vypnuti PB na display.
    vim kde se to meni znam i umisteni kam si muze dat clovek uzivatelske obrazky na tohle... ale nejak se me nedari nastavit u obrazku parametry tak aby to bylo pres celou obrazovku - dokazu tam narvat sedy .bmp obrazek ale je hrozne prtavej, ma rozmer sotva vetsi znamky ... jakmile to jakkoliv zacnu zvetsovat prestane se me tentyz nastaveny obrazek zobrazovat a mam jen prazdnou bilou plochu...

    delam to v XnView ... takze bych nad tim mel mit docela dobrou kontrolu... ale kde nic tu nic - bud prtave logo velikosti vetsi znamky nebo nic... :(((

    ma s tim nekdo zkusenosti?
    IDLE
    IDLE --- ---
    Tak přišla aktualizace firmware na pocketbook, že už to umí pro epuby přepínat mezi Adobe Readerem a FBReaderem. No, hezký, ale co tak s polovičkem testujeme, tak nám FB polyká pevné mezery, což není moc hezké čtení, a když jsem chtěla zjistit, jestli je to problém fontu, tak se ukázalo, že to změnám fontu v nastavení zdatně odolává. Tak já nevím, no.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    já se taky bojím, proto se ptám :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALAENA: Tak to vyzkousej. Ja bych se bal.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JYRKA: no tos nepotěšil... podle Aliexpressu to vypadalo jako brnkačka, tu 515 třeba tady vyloženě píšou...
    Original lcd for Sony PRS 300/Pocketbook 515/Pocketbook 360 Reader ED050SC3(LF)C1 Daily Edition display free shipping-in Tablet LCDs & Panels from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/...515-Pocketbook-360-Reader-ED050SC3-LF-C1-Daily-Edition/32319740401.html

    takže Český servis, pravíš...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALAENA: Ty jo, obavam se, ze spravny displej jen tak snadno nekoupis, neni to bezny nahradni dil. Nahradni displeje a servis delaji v Ceskem servisu, tak to zkus tam, treba tam maji hrobecek s vadnou deskou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam