SIRIEN: a tím jsi narazil hlavičku na hřebíček. "kamarád, kterej má fyzioterapeutické znalosti" neprovozuje tradiční čínskou medicínu, ale prostě ví, jak tě namasírovat.
A to je od alternativců dost geniální tah, že vnutili blbečkům, že fyzioterapie, kondiční cvičení (kam lze zařadit klidně jógu, tai-či nebo prostná alá Sokol, když se odstraní ideologie), dieta a jiné úpravy životního stylu jsou něco, co medicína odmítá. Bohužel, taky se jaksi fyzioterapie, dieta apod. sypou na jednu hromadu s vonnýma svíčkama (pokud to někoho pohladí na duši, proč ne) a totálníma tmářovinama. Proč by pár bodnutí fungovat mělo? A když bodnutí, tak říznutí by bylo mocnější, ne?, nebo rána kladivem...
Jo a to, že když tě něco bolí a praštíš se kladivem, tak ta první bolest přejde. To je paradoxní reakce vysvětlitelná nějak neurologicky, ale nejsem neurolog, jenom jsem o tom četla.
To, co mi popisuješ, mi dělal s krkem fyzioterapeut. Prostě věděl, kam chytnout, něco porychtoval a voalá, za čtyři sezení mě přestalo bolet za krkem.