MAR_TINA: jsem utrpěla střet s dítětem, čtvrťákem, takže nějakých 9 - 10 let. Byla jsem schopná identifikovat a pojmenovat: šlapání na jazyk, šišlání, špatné ř, nerozlišování mezi l/r, ale to dítě snad vůbec nic nevyslovovalo správně. To je jako všem - rodičům, učitelům, pediatrovi jedno, že uslyší něco jako Dnefka venkchu fvítí šluníško? Nebo rodiče mají pocit, že je to roztomilé?
ATLAS: Taky pomáhá rituál. Rituál, že jdu k doktorovi (na což si vezmu čisté spodní prádlo), projdu se, nasaju atmosféru ordinace, šaman v bílém plášti provede rituální úkon měření tlaku, vysloví magickou formuli Jak se dnes cítíte... a už to jede.
Mimochodem, nedávno jsem z nějakých pracovních důvodů absolvovala workshop s numerologem. Že je věštění čehokoli z data narození nebo nějaké interesantní životní události píčovina, se asi shodnem. A protože jsem nehodlala vykřikovat do pléna svoje vlastní datum narození apod., cosi jsem si vymyslela. Přestože jsem věděla, že je to celé kravina, že obecné soudy typu Kdo má v magické tabulce mnoho čtyřek, má sklony k pečování o druhé, jsou natolik obecné, že se v nich najde každý a přes, především, naprosto vymyšlená data, začal mozek hledat a upozorňovat, že áno, tohlecto by mohlo souhlasit s tím, jak se vidím (jaká doopravdy jsem, je úplně jiná otázka), a musela jsem se mentálně kopat do nohy, abych si udržela odstup. Lidský mozek je totiž skvělý stroj na sebeobelhávání.
ATLAS: tady znám apo-ibu jako ostře oranžový oproti obvyklým růžovým kouzelníkům. Ibáč zn. Dr. Max má takové šišaté bílé půlitelné pilule.