• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZUZKAOU: mně stačí, když se někdo začne ohánět Elekovou :"Použiji teď slova MUDr. Ludmily Elekové[1], jedné z mála lékařek vychazející u nás z funkční medicíny: lékařská praxe má u nás zpoždění za vědou asi 20 let. Celou jednu generaci trvá, než se nový poznatek dostane ze zahraničních vědeckých laboratoří k Vašemu lékaři. Platí to zejména, když onen lékař neovládá dobře angličtinu (naprostá většina lékařů středního a vyššího věku u nás), sám od sebe si nevyhledává aktuální informace na internetu a spoléhá se jen na kurzy akreditované Českou lékařskou komorou (také platí pro naprostou většinu), kde dostane zkreslené a zastaralé informace, navíc ovlivněné farmaceutickým lobby."

    Tato pomatená žena, která neumí pracovat se zdroji a kompiluje teze šarlatánů napříč světem by měla být zbavena svéprávnosti. Pokaždé když vidím, že se někdo odvolává na ní, jakože autoritu, se mi otevírá kudla v kapse. Ona, která používá argumenty s farmalobby a sama si účtuje 2000 kč na hodinu a předepisuje homeosračky důvěřivým zoufalcům.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: oni prostě nechtějí slyšet, pochopit a pamatovat si principy fungování lidského těla z přírodopisu.

    Oni chtějí nějakou "lepší" věc než je současná medicína, protože ani současná medicína nenabízí úplné vyléčení ze všeho, bez vedlejších účinků, případně bez práce* a nesmrtelnost už vůbec. Tak is vymyslíme náboženství, které to nabízí. (Vynecháme, že běžná opravdová náboženství to taky nenabízí.) Problém je to vytažení termínů z biologie a medicíny do okultních pavěd. Zlaté karmy a čakry, ty v základech medicínské termíny nepoužívaly.

    *Chození na seance, placení tisíců a pití čaje je bez práce oproti životosprávě, pohybu, nekouření a nechlastání ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Aha, dobře v případě téhle paní je to asi jedno.

    http://risebyperformance.cz/2017/10/medicina/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: no učebnice ze základky úplně nepomůžou. Jejich paralelou je ohledně trávení je Střevo není tabu https://www.martinus.cz/?uItem=211683 což je prostě dobře napsaná kniha vysvětlující základní principy.

    Ale nepochopí z nich, že prostě jazyk biologie, který používají (mykoza, sibo, candida, vagina, zánět) má svojí gramatiku - tedy že nemůže tvdit že

    "Ocekavala bych, ze v teto komunite bude jiz pochopeno, ze telo funguje jako cely system a ne jako jednotlive soucastky spojene popripade nejakym 'primym kanalem'. Kandidoza ve strevech neni zadnym vyjimecnym akutnim selhanim!, ale zcela beznym stavem, s kterym se potyka mnoho lidi - a vetsina, která ji ma i na 'periferii', ji ma prave ve strevech. Vychazim z praxe funkcni mediciny a toho, co se resi prave nejvice v lekatskych komunitach funkcni mediciny v zahranici - kandida ve streve, stejne jako treba SIBO a narusena mikrobiota (s cimz souvisi prave kandida) jsou zcela bezne. Vidim, ze tady budeme zit jeste dlouho v dobe kamenné, co se tyce problematiky strev..."

    To je způsob myšlení, který člověka nenaučí základka ani střední a evidentně jen některé VŠ, protože paní studovala jazyky a to na dvou vejškách..

    Ony mají náhodné útržky vědomostí a nemají pravidla oné gramatiky, takže to slučují podle toho, co jim kdo kde napovídal v ezo-ducho sférách, kde to je vždy tak aby to na první poslech dávalo smysl a ty izolované vědomosti to propojilo.

    Pro humanitní vědy je na osvětelní oné gramatiky skvělý Disman, ale tady není použitelný. Stejně jako se nedají použít všechny možné úvody do věděcké metodologie, co mi nabídl google, protože ty jsou psané tak, že autor předpokládá, že základní logiku věci student chápe.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Když tihle lidi by se nejdřív měli vrátit k těm učebnicím ze základky, protože už to holt bylo dávno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele existuje nějaký "disman" pro biologii lidského těla?

    Disman a jeho kniha Jak se vyrábí sociologická znalost je krásně srozumitelný úvod do metodologie humantintích věd. https://www.kosmas.cz/knihy/105584/jak-se-vyrabi-sociologicka-znalost/


    Na facebooku pod diskuzí k tomu protiočišťovačskému článku se mi sešly dvě výživové poradkyně co zkouší tvrdit, že tělo je přece systém a tak se nemůžu ptát na konkrétní mechanismus, jak se neexistující střevní kandidoza propašuje do vaginy, když kontaminace je vyloučená.

    Paní prostě netuší, že existuje nějaká odborná epistemologie/diskuzr. A hledám něco na co bych ji mohla odkázat. Tak aby to byla schopná pochopit s tím,že biologii měla naposledy na základce.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ZUZKAOU: furt ještě ti tam občas chybí čárky, jinak super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    finální produkt zde - opraveno hnití a zpřesněná cukrovka a mykozy.

    https://zkvaseno.blogspot.cz/2018/03/myty-bludy-1-co-vsechno-se-ve-strevech.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTY: ucitelka vyzivy? pod co to spadalo? to se za me neucilo a sexualni vychova v hodinach biologie probihala tak, ze pan profesor biologie vysvetlil divkam, ze ochrana zalezi na nich a nejbezpecnejsi antikoncepce je penicilin mezi kolena.
    FORTY
    FORTY --- ---
    TAPINA: To nám tvrdila i učitelka výživy na střední škole.
    CNV
    CNV --- ---
    TAPINA: A vůbec to není tím, že si k tomu hnijícímu masu dávají šest knedlíků s pořádně hustou omáčkou :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: aha, hm...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: už jsem našla nějakou zemědělskou diplomku o siláži a je to tam jasně definováno že některé clostridie a bacilus sp. - ty konkrétní o kterých tam píšou jsou aerobní a navíc jiné jsou vyloženě probiotické. Plus teda patogenní clostridie způsobuje průjem. A kde je průjem, tak to vážně nestihne shnít ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ovšem ta myšlenka, že lidi s pupkem nejsou obézní, alébrž mají kalový kámen, ta je dokonalá :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Ono mezi hnitím a fermentací je dost tenká hranice a spíš je to tak nějak, že fermentace je zpracování bakteriemi, které máme rádi, a hnití je zpracování bakteriemi, které rádi nemáme.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DAVE_PAGE: Podle veganů nám ve střevech hnijou mrtvoly. Teda maso.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: Kde to hnije, tam je Kompost!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda ta část s hnitím je nejvarchlatější, bo jsem tam tam tak volně definovala hnití jen z patologického hlediska na živočišné produkty (nutno naznat že se to objevuje ve veganských textech) a vlastně si vůbec nejsem jistá jak se ten termín používá třeba právě v zemědělství, když siláž nezesilážuje, ale shnije. Doufám že platí, že k tomu je potřeba vzduch

    Pozor na nevhodné kombinace potravin | Doktorka.cz
    http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/pozor-nevhodne-kombinace-potravin/

    Pkud jsou bílkoviny přijímány společně s cukry, dochází k jejich hnití a rozkladu na řadu ptomainů a leukomainů, které jsou nevyužitelné a účinkují jako jedy. Enzymatické trávení poživatin je připravuje pro využití v organismu. Bakteriální rozklad jejich využití v organismu znemožňuje. První zmíněný proces nám poskytuje živiny, druhý nás zaplavuje jedy.

    Jak je to s masem? :: Petr Pavlíček
    https://www.petr-pavlicek.cz/products/jak-je-to-s-masem-/

    Maso je jednou z nejméně využitelných a nejhůře stravitelných potravin, neobsahuje vlákninu, neposouvá se ve střevech a hnije tu. Víte, proč s přibývajícím věkem roste břicho? Je to, jak chlapi s oblibou říkávají, pivní bříško? Kdepak, to se ve střevech hromadí ztvrdlé výkaly, kalové kameny. Málokdo ví, že průměrný člověk mezi 40-60 lety má ve střevech zbytečný odpad rovnající se pěti až sedmi procentům své hmotnosti!


    Nadýmání a hromadění střevních plynů? | Poznejte příčiny!
    https://www.detoxikace-organismu.info/nadymani

    Chronické nadýmání může mít dvě příčiny: jednou je takzvané nadměrné polykání vzduchu (aerofagie), když při dýchání nebo během jídla polkneme příliš mnoho vzduchu. Druhou je proces hnití ve střevech, když trávicí enzymy potřebné ke strávení potravy buď chybí, nebo jsou přítomny jen v malém množství. Proto trávení potravy probíhá v tlustém střevě formou bakteriálního rozkladu, v důsledku čehož se tvoří střevní plyny. Rozborem složení odcházejících plynů můžeme zjistit, o jakou příčinu jde. V prvním případě je složení plynů: dusík, kyslík a oxid uhličitý, zatímco v druhém případě: oxid uhelnatý, vodík a metan.

    V druhém případě neprobíhá trávení jídla v žaludku nebo v tenkém střevě správným způsobem, tehdy dochází v tlustém střevě k nežádoucímu procesu kvašení. Trávení jednotlivých živin probíhá pomocí nesprávného trávicího enzymu a na nesprávném místě. Kvůli bakteriím a kvasinkám vzniká hnilobný proces, přičemž jako vedlejší produkt vzniká metan, oxid uhličitý, vodík, atd.

    I přítomnost parazitů ve střevech vyvolává nadýmání a křeče v břichu. Hlavní příčinou je to, že přemnožené parazity narušují procesy trávení a mohou způsobovat zánět střev.

    Poruchy trávení (syndrom dráždivého tračníku, Crohnova nemoc, divertikulóza) také v mnoha případech vyvolávají nadýmání. V tomto případě můžeme zácpu označit za příčinu vzniku nadměrné plynatosti, neboť ve střevech se nacházejí fekální bakterie, které způsobují bakteriální rozklad.


    a dál už to přehrabávat nehodlám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAVE_PAGE: doufám že ne. Ale utrpěla jsem v pátek přednáškou dvou absolventek vysokoškolského studia o výživě ze zemědělky o tom jak jsou prospěšné fermentované potraviny a bylo tam hnití i toxiny. Tedy v té části co jsem slyšela, na většinu jsem se raději vzdálila a úpěla jsem na baru....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam