• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLEJNISLatte Art
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    TEEAK: nepožívate skleničky na flat white?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUMO: ale to nic :D .. když jsem to viděla prvně, taky jsem se bavila .. možná ještě na popáté to pořád bylo vtipný, jen teď už mi to začínají posílat v poště lidi, který jsem třeba rok/dva/tři neviděla, se vzkazem typu: hele, to se ti bude líbit .. a to už je fakt creepy :D .. vždycky když už to vypadá, že dobrý, tak to na mě zase někde vybafne :D
    FUMO
    FUMO --- ---
    TEEAK: bal jsem se, ze to nebude uplne hitovka, ale videl jsem to prvne a silne mi to pripomnelo howtobasic takze jsem zavzpominal a nasdilel...

    s omluvou
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUMO: tvl .. tohle video už mě pronásleduje asi měsíc .. společně s těma "gelovejma kočičkama" :D
    .. ale ať jen nenadávám .. flatwhite (křivý a s bublinama, ale není každej den posvícení, zvlášť za tmy v sedm ráno, když se člověk ještě klepe zimou z venku)

    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    FUMO: jo to je výborný :)))
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    BOODIA: tak je to hlavně o hustotě toho mlíka... co sem zaznamenal ze svých zkušeností tak velkou roli hraje i kávu kterou použiješ. ale je to prostě jen o tvé schopnosti ... poslední dobou mi konečně jde něco jako je phoenyx či labut bez slití ... a ani moc sám nechápu jak to jde... :D
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BOODIA: ne ze bych to potreboval umet nebo pouzivat, jen to nechapu jak se to dela :D
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    muzete mi prosim vysvetlit, jak se delaji slozitejsi veci tak aby se vam to neslilo? treba neco jako tulipan s rossetama pod/vedle?
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Už sem dlouho nic.nedal... Tak dnešní....

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    PETRA_CHATEAU: cosi jsem četla, že se snaží to téhle "pro" řady mlít boby víc najemno, takže tolik necuckovatí, ale když má člověk relativně aciditní kávy, tak cuckovatí všechno co je voda-rozemletécosi .. v přepraženém kafi to neplechu dělat nebude, ale zase to pravděbodobně bude nedobře chutnat
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TEEAK: aha tak to sou šejdíři. já najsem barista, jen vím, že to k kavárnách vídám
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    PETRA_CHATEAU: zkoušela jsem a osobně v tom nevidím (v porovnání s běžným Alpro soya mlíkem) jediný rozdíl ani v chuti, ani se s tím líp nepracuje - jen je prostě dražší :/
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BETTER: nevim, jestli dělaj latté art, ale dobrý kafe s nemlíkem si můžeš dát ve vagn kavárně/bistru moment ve slezský
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BETTER: zkus My Raw Café .. tam jedou z "domácího" kešu .. nicméně sám velkej šéf se na "mlíko" často mračí, že se s ním maluje ultrablbě
    KOLU
    KOLU --- ---
    BETTER: Has Bean Blake Espresso?
    ale nemám to vyzkoušený. pracoval jsem jenom s jejich Jailbreakem, kterej je poměrně acidickej a pak se směsma od SquareMile (který jsou ještě víc acidický).
    KOLU
    KOLU --- ---
    sojový jde, ale chce to kafe, který neni příliš kyselý, fakt dobrý sojový mlíko (Bonsoy se mi dost osvědčil), nepřehnat to s teplotou (60 °C max, spíš 55 °C) a stretchnout míň.
    FinalDoppio
    https://www.youtube.com/watch?v=foWp5sIan_E
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Při pondelku i. Též něco ode.mě...;)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam