• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLEJNISLatte Art
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: stejne to maj vsichni radsi z cool kelimku :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    mě by vůbec zajímalo, kde tahle legenda (fw do skla) má kořeny .. a nejvíc mě dostávají ty debaty rozohněných diskutérů s "nevyvratitelnými" argumenty .. mám danej poměr káva/mléko, mám danou velikost a je to snad jedno v čem to servíruju ne? .. když udělám cappucino a rozhodnu se ho servírovat ve skle, tak to pořád bude cappucino .. přece .. nějak mi to přijde celé úsměvné :)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MLEJNIS: prej by mel bejt fw v hrnku,ze ve skle se tomu rika gibraltar ale kdo vi...navic delame fw taky do skla :D
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    TEEAK: souhlasím, jen mě to zajímalo jak to prodáváte. jinak filtr zásadně do skla :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MLEJNIS: používáme, tohle je na přání .. pán co si ho dává nemá skleničky rád .. z hrnečku je to prý takový cituji: "sofistikovanější pití" .. a protože objem máme stejnej, tak je zbytečný dělat coffeenazi a cpát mu skleničku, když mu to takhle chutná víc :)
    osobně taky raději mám hrnek .. ze skleničky si zase mnohem víc užiju filtr .. tisíc lidí - tisíc chutí .. a když to neničí kávu, nevidím důvod to nějak bojkotovat ;)
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    TEEAK: nepožívate skleničky na flat white?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUMO: ale to nic :D .. když jsem to viděla prvně, taky jsem se bavila .. možná ještě na popáté to pořád bylo vtipný, jen teď už mi to začínají posílat v poště lidi, který jsem třeba rok/dva/tři neviděla, se vzkazem typu: hele, to se ti bude líbit .. a to už je fakt creepy :D .. vždycky když už to vypadá, že dobrý, tak to na mě zase někde vybafne :D
    FUMO
    FUMO --- ---
    TEEAK: bal jsem se, ze to nebude uplne hitovka, ale videl jsem to prvne a silne mi to pripomnelo howtobasic takze jsem zavzpominal a nasdilel...

    s omluvou
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    FUMO: tvl .. tohle video už mě pronásleduje asi měsíc .. společně s těma "gelovejma kočičkama" :D
    .. ale ať jen nenadávám .. flatwhite (křivý a s bublinama, ale není každej den posvícení, zvlášť za tmy v sedm ráno, když se člověk ještě klepe zimou z venku)

    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    FUMO: jo to je výborný :)))
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    BOODIA: tak je to hlavně o hustotě toho mlíka... co sem zaznamenal ze svých zkušeností tak velkou roli hraje i kávu kterou použiješ. ale je to prostě jen o tvé schopnosti ... poslední dobou mi konečně jde něco jako je phoenyx či labut bez slití ... a ani moc sám nechápu jak to jde... :D
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BOODIA: ne ze bych to potreboval umet nebo pouzivat, jen to nechapu jak se to dela :D
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    muzete mi prosim vysvetlit, jak se delaji slozitejsi veci tak aby se vam to neslilo? treba neco jako tulipan s rossetama pod/vedle?
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Už sem dlouho nic.nedal... Tak dnešní....

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    PETRA_CHATEAU: cosi jsem četla, že se snaží to téhle "pro" řady mlít boby víc najemno, takže tolik necuckovatí, ale když má člověk relativně aciditní kávy, tak cuckovatí všechno co je voda-rozemletécosi .. v přepraženém kafi to neplechu dělat nebude, ale zase to pravděbodobně bude nedobře chutnat
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TEEAK: aha tak to sou šejdíři. já najsem barista, jen vím, že to k kavárnách vídám
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    PETRA_CHATEAU: zkoušela jsem a osobně v tom nevidím (v porovnání s běžným Alpro soya mlíkem) jediný rozdíl ani v chuti, ani se s tím líp nepracuje - jen je prostě dražší :/
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BETTER: nevim, jestli dělaj latté art, ale dobrý kafe s nemlíkem si můžeš dát ve vagn kavárně/bistru moment ve slezský
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BETTER: zkus My Raw Café .. tam jedou z "domácího" kešu .. nicméně sám velkej šéf se na "mlíko" často mračí, že se s ním maluje ultrablbě
    KOLU
    KOLU --- ---
    BETTER: Has Bean Blake Espresso?
    ale nemám to vyzkoušený. pracoval jsem jenom s jejich Jailbreakem, kterej je poměrně acidickej a pak se směsma od SquareMile (který jsou ještě víc acidický).
    KOLU
    KOLU --- ---
    sojový jde, ale chce to kafe, který neni příliš kyselý, fakt dobrý sojový mlíko (Bonsoy se mi dost osvědčil), nepřehnat to s teplotou (60 °C max, spíš 55 °C) a stretchnout míň.
    FinalDoppio
    https://www.youtube.com/watch?v=foWp5sIan_E
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Při pondelku i. Též něco ode.mě...;)

    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    2014 Australian Latte Art Champion Rie Moustakas
    https://www.youtube.com/watch?v=Tm0FGxzc0vw
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    tohle je jízda... ! a krásnej pavoni .. .! :)
    Barista Dritan Alsela - One Taker
    https://www.youtube.com/watch?v=rExr7R8TT_o
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Ouu jee
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KOLU: tak to vsechno budem hrcat jak v italii,costa coffee a starbucks
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOLU: dobrá, zahazuju zástěru na jednu stranu, konvičky na druhou a můžu se na všechno vykašlat :D .. nemyslím si, že v celé republice je mnoho lidí (dali by se spočítat na prstech jedné ruky) kteří tohle řeší do takového detailu .. očividně sám Hofmann píše, že se to tak zásadně neřeší ani na soutěžích WBC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam