STAROJDA: my to nedelame. Poustime vyhradne naprosto nudna videa (napr amatersky zaznam jak cernosti bubnuji, kde neni zadny strih a nic, jen proste cernosi mlati do bubnu) a vyhradne spolecne s nim na to koukame. Nebo ma rad grow videa jak rostou houby.
Animovane veci ktere decka hypnotizuji bych poustela nejdriv od tri let a to jeste tezko rict jak moc. Pripada mi prehnane ze hodinu denne zena musi umyvat nadobi a pripravovat zeleninu; to bych tu zeleninu pripravovala na zemi spolecne s ditetem a na nadobi koupila mycku.
Nicmene je to jen muj pocit, poradne studie jak media pusobi na male decko jsem poradne nenasla, jen sama varovani, ze to asi je fakt dost blbe. Logicke mi prijde vysvetleni s tou "hypnozou" jak pises, tj. neco ve smyslu ze normalne kdyz Homo sapiens chce dosahnout nejakeho sveho cile / zazit odmenu ze neceho dosahl / vyleje se mu dopamin do centra odmeny, tak se kvuli tomu musi nejak soustredit, nejak aktivne poskladat telo a mysl do urciteho vykonu (napr. vhodit kosticku do vkladacky nebo co ja vim). Ale koukat na hypnotizujici obrazky, to je vlastne extremne pasivni slast-slast-slast-slast-slast - kazdou vterinu se tam stane neco zajimaveho, aniz by dite pro to cokoliv udelalo nebo to jakkoliv ovlivnilo. Obava je, ze zjisti ze takhle to taky jde, a tezce mu poklesne motivace dobyvat se k "odmenam" nejak aktivne
jestli jsem srozumitelna