NEMESISS: to jako máš 5ti měsíční dítě odstavit od prsu? Co by moje žena dala za to, že by mohla kojit - v této době u mléko přišla a musíme umělé :(. Kojit se má minimálně rok a klidně i déle, dokud to jde. Příkrmy až taky klidně od prvního roku, když je mléka dost.
Hlavně je to TVOJE dítě a ne jejich, nemají ti do toho vůbec co říkat. Co je má co dráždit tvůj přístup. No prostě chci tím říct, že bych byl docela drsnej až agresivní - jako matka zahnaná do kouta, co brání svoje dítě. Klidně bych jim vyhrožoval, že je nepustím do domu atd. Neboj se je naštvat/urazit/odpudit, protože tohle je nejdůležitější věc v tvém životě, za nic jinýho se nevyplatí víc bojovat!!! Jestli tě mají opravdu rádi, tak tě přeci musí tolerovat a pochopit. Co je pro ně důležitější? Jejich názor a nebo váš vztah?
To čím se obhajuješ jsou prachsprosté pravdy, za to se necit divně. Nošení je přesně proto lepší, že máš volné ruce a dítě nemusí brečet odložené. Mimino v postelí spí celou noc v klidu, žádné buzení a brečení. O kojení jsem psal.
Naštěstí nežijeme blízko nikoho z rodiny. Ženě je občas sice smutno, ale tohle za to podle mě stojí.