MARKYSHA: Teda, o mně manžel tvrdí, že jsem mistr v sebemrskačství a že se zásadně stavím na poslední místo, ale na tebe teda nemám. Vzít si čepici i pro sebe přece dítě nijak nepoškodí, tak proč bych to neměla udělat? Přijde mi fajn, že sis to uvědomila, jen se hezky o tu svoji malou Markyshku starej, zřejmě to potřebuje fakt hodně. Ono to pak půjde líp i s těmi dětmi, když ty budeš v pohodě, odpočinutá a zdravá.
Mimochodem, já teď taky léčím virózu. Poprvé od té doby, co je Malvína na světě, jsem si dovolila ji nepřecházet a prostě oznámit světu "jsem nemocná, ležím v posteli, postarejte se". Takže první dva dny byl muž dopoledne doma, venčil psa, šel s Malvínou na procházku, do práce odcházel až těsně před obědem, takže na mě bylo jenom dítě nakrmit a uložit k odpolednímu spánku, načež jsem mohla zase zalézt. Odpoledne po spaní holt hodinku jel Krtek, duplo a další nenáročné aktivity, při kterých jsem se mohla válet na gauči, než přišel muž z práce, opět si dítě převzal a vyrazili i se psem ven. A včera si pro ni přijela tchýně a bude ji až do víkendu mít u sebe. A nejlepší na tom je, že to funguje, po čtyřech dnech je mi znatelně líp, zatímco když to přecházím, táhne se to obvykle tak tři týdny. A dovolila jsem si to proč? Kepak kvůli sobě, že... Jenom proto, že jsem po roce snahy konečně těhotná a mám prostě paranoidní strach, že když se budu přetahovat a moc vysilovat, tak se to zas neudrží.