ONA_MAKARONA: my máme dvě takhle za sebou a kdybych to brala jen podle sebe, tak já kdybych měla šanci přepsat minulost, tak bych je takhle brzo po sobě nechtěla, protože kombinace únavy z péče o malé miminko (kojení, nedostatek spánku) spolu s obdobím vzdoru toho staršího a ještě k tomu prvorozeného(tzn. nevíš do čeho jdeš a je potřeba hódně trpělivosti, pokud to nechceš řezat na hromadu) mě dost zbořila. A přidalo se spousta zdravotních obtíží.(přeci jen tělo nezvládlo tak zregenerovat, ale to je samozřejmě individ.) Útěchou může být, že já k tomu měla další zhoršující faktory - stěhování, bez hlídacích babiček a celkově sníženou psychickou odolnost, takže to ne každému hrozí. Švagrová má teď dva klučíky taky tak od sebe a řekla bych, že to je celkem vyrovnaná bytost s uspokojivými životními podmínkami a po třech měsících, který malej prořval s břichem skončila ona se žlučníkovým záchvatem ze stresu. Takže podle mě to náročný je, jak na tělo, tak na psychiku. To jen aby sis to nemalovala růžově. Dobrá zpráva je, že se to dá zvládnout a je fakt, že i když se mi děti někdy když jsou unavený hodně řežou a jak jsou oba ještě moc malý, tak ty konflikty těžko zvládaj řešit(starší 3r. už když je v pohodě, tak to dokáže a motivuje a učí to i mladšího 2r., ale večer to holt moc nejde), ale zase na druhou stranu jsou to bezva parťáci, stává se mi, že o nich celý dopoledne nevím protože si prostě vymýšlí zábavu sami. A někdy jsou fakt k sežrání. Jak to bude s jejich vzájemným vztahem dál ale ukáže až čas. Každopádně držím palce a přeji milujícího a pomáhajícího muže a spoustu ochotných babiček či tetiček na výpomoc, která je k nezaplacení.Psychohygieně zdar!
A propos není tu někdo kdo by byl se sourozencem takhle blízko od sebe? Jak to zpětně hodnotíte?