• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    INUSHKA: Taky gratuluju! Na Joriku jsem se tesila :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ONA_MAKARONA: Jo, mám tři dny po porodu :-)
    Návod u toho je, jak moc ti bude připadat jasný, to je otázka. Já z něj moc nepochopila. Učila jsem se podle videí na YouTube pro klasický šátek - úvazy kolébka a kříž s kapsou venku, které odpovídají konstrukci Caboo. Sama jsem zvědavá, jak se mi tam teď podaří usadit Joriku, jestli si to pamatuju.
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    A je v balení nějaký jasný návod na ty úvazy? Nebo jste se to učily podle videí na youtube?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ONA_MAKARONA: My se pro Caboo stavovali cestou z porodnice, Martu jsem nosila od šestého dne, měla málo přes 2,5 kila. Na ty začátky je super.
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    INUSHKA: Máš čerstvě po porodu? Tak to gratuluji, mě to čeká za necelý měsíc a jelikož Lada ještě nechodí, tak si to moc neumím představit, jak to budu zvládat, proto chci nosit hned od narození - nebo spíš hned, jak to půjde, abych zvládala procházky a tak vůbec. Ladu jsem právě nosila až když byla o něco větší v Manduce a popravdě na klasický šátek si netroufnu, jsem absolutně nezručný typ a i trochu lína se to nějak učit:/ Asi do něho teda půjdu, zatím to zní jako něco, co je přesně pro mě:-)

    PS: vybrala jsi krásné jméno:-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ONA_MAKARONA: Já ho mám, Malvínu jsem v něm nosila asi do nějakých sedmi osmi kilo, pak už mi přišlo, že se moc prověšuje a neposkytuje dostatečnou oporu. Jako první nosítko, než dítě doroste do nějakého většího ergonosítka (my pak pořídili Kibi) mi přišlo fajn, nemusí se složitě vázat, přitom se dobře přizpůsobí. Dá se v něm nosit v kolébce i na svislo.
    Za pár dní snad budu moct napsat čerstvé dojmy, až do něj zkusím dát Joriku. Už ho mám zase vytažené, ale zatím by to moje břicho asi nedalo.
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    Prosím vás mate tu někdo zkušenost s caboo nositkem?uvažuji o koupi na druhé miminko,mam doma manducu, ale tu chci používat,az bude dítko větší.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    YMLADRIS: to je hezký nápad, škoda, že mě takové věci nenapadají. Já akorát ukázala video z youtube, co se stane z melounem, když se hodí z okna...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARGANNAH: pokud by to dceru zaujalo (ukazat na youtube, vysvwtlit oc ti de), tak zbuntuj dve dalsi jeji kamosky a zaplat hodinu instruktora. oni byvaji na deti naprosto pripraveni
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YMLADRIS: Jo, dcera třeba dost dobře pochopila, co to je pád, včera na horolezecké stěně. Ještě nikdy jsem ji neslyšela tak děsivě zaječet :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    No nic. Díky všem za milou prokrastinaci. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    YMLADRIS: Přesně, ona je klasickej případ freudovský dětský omnipotence. ;) Na stěnu s ní bohužel nepolezu (ale dobrej nápad teda), na to absolutně fyzicky nemám ani já, ani manžel.

    Ale fakt myslím, že to na ní snad i tak udělalo dojem. Ani ne tak tou vlastní hrozbou výprasku, jako tím, že jsem jí na rovinu řekla, že bití dětí neschvaluju, ale pokud jí výprask zachrání život, ráda ji zmaluju dofialova, jen jestli si pak zapamatuje, že tohle FAKT nesmí. Kulila na mě oči tím spíš, že něco jako výprask v životě nezažila.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOTENCE: imo sestilete dite neni blbe (pad z vysky = pruser). jen nema zkusenost s tim, jak snadno lze sklouznout, i kdyz clovek zrovna spadnout nechce. tj parkrat nechat spadnout, pocitit tu ztratu kontroly atd
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YMLADRIS: me jeste napadlo neco vyhodit z toho okna, aby se to rozbilo. Stena je dobrej napad, mozna spis jako ukojeni ty touhy sedet vysoko a klimbat nohama, to by slo i na nejaky opici draze. Ale stejne musis vysvetlit, ze tady padat muze, ale z okna ne, protoze...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARGANNAH: sestiletou uz imo jde v pohode vzit na horostenu, vyzkouset si nejake pady v bezpeci v uvazu a cele to pochopit. zkouselas?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jsem si to zkusmo dala vyhledávat a prakticky všechny posty říkají "zaslepit zásuvky, u silnice nespouštět z očí nebo připoutat do kočárku". Což jsou funkční rady pro batole, ale ne pro šestiletou dívenku.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: tak okno je zrovna z kategorie "silnice a zasuvka", urcite ti neco vypadne, kdyz budes filtrovat, bavime se tu o tom porad dokola ;-)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    INUSHKA: ok. chápu
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SANCHA: Ne, sorry, já tady fakt nebudu psát, co bych jak dělala s konkrétním cizím dítětem, které neznám, v situaci, které jsem nebyla přítomna. Ne jako odpověď na takto formulované dotazy. To už se mi vymstilo mockrát.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    INUSHKA: Jaká je teda alternativa k té situaci s oknem, tak aby to dítě nedělalo ani když v přítomnosti není matka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam