• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOTENCE:
    SINSEMILLA:
    Penis ? To jsem nikdy neslyšel od dětí ani pak v dospělosti. To zní tak neohrabaně. Ale možná se doba změnila, nevím.
    U malých chlapců se používají většinou zdrobněliny (pindík, pérečko, pipinek, šulínek).

    Až jsou děti větší tak mezi sebou nemluví o penisu, ale o péru, lulinovi apod.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: jo to mě přesně napadlo
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SINSEMILLA: Asi je to jedno. Ja vubec moc ty zdrobneliny a detskou rec nedavam, prijde mi to priblbly. (I kdyz po roce a trictvrte se do toho zacinam dostavat az me to nekdy desi :-))
    Ale nesouhlasim, ze by k tomu anatomickymu oznaceni clovek automaticky sam dospel. Spousta dospelejch chlapu mluvi o svym prirozeni vulgarne nebo detsky a u zensjejch je to uplne strasny - ruzny spodky a podvozky, z toho je mi zle. A jeste casto zenska pred druhou zenskou udela takovou jakoby stydlivou pomlku nez nejakou tu pipku vyslovi... Mam z toho pocit, ze spouste dospelejch se nechce pouzivat to detsky oznaceni, ale to "spravny" nemaj zazity a nejde jim pres pusu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: luno je hezký, akorát by jí asi leckdo nerozuměl..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KOTENCE: a myslím, že k označení penisu penisem kluci stejně dospějí tak jak tak, ale u čtyřletýho kluka mi prostě přijde v pohodě pindík
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SINSEMILLA: tak nemuselo by to bejt latinsky, ale me treba penis prijde lepsi nez pohlavni ud... Pochva nebo vagina je asi jedno, jenze to zase neni ta vulva, kterou potrebuju oznacit. Cesky "zenske vnejsi pohlavni organy"? Ted mi wiki poradila luno, coz je docela hezky, ale taky mi to prijde trochu neohrabany...
    Ja nevim, proc by detem melo delat problem rikat treba penis. Naopak si nedovedu predstavit, ze vetsi kluk rika pindik...
    Mimochodem odbornici doporucuji pouzivat spravny nazvy.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Taky pindik a pipinka. Mame kamarady, co rikaji penis a vagina a me to k tem detem tak nejak nejde, prijde mi to tvrdy a to by ostatni csti tela snad taky meli pojmenovat oficialne latinsky. Prijde mi, ze kdyz si syn povzdychne, ze ma zlobivyho pindika (ze se mu zvetsuje, lepi, mrska a tak), ze to k tomu tak nejak jde lip.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    btw. Zorka už má názvosloví i svoje vlastní - zkoumala si takhle přirození a pak prohlásila "Zorka má pupen".
    (A pak jednou u babičky "Zorka má pupen, maminka má pupen, babička má taky pupen") :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    INUSHKA: U nás taktéž. Mám kluky, takže používáme pindík, ale když jsem se teď zamyslela, došlo mi, že mít holku, taky bych u toho nejspíš zůstala, i když mi to nikdy nepřišlo ideální.

    Podědili jsme knihu od Kateřiny Janouchové - Jak jsem přišel na svět, kde je všechno celkem pěkně popsané, ale tatínek má kolíček a maminka štěrbinku. Musím se přiznat, že tohle "názvosloví" mi moc přes pusu nejde a používám normálně penis a pochva.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    SANCHA: Moje máma říkala kočička, vlastně mi to přijde hezký, ale já používím pipina
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SANCHA: Máme pipinku a piňdoura nebo pindíka.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SANCHA: U nás jako u ANNAWA :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    INUSHKA: taky tak, akorát u nás je to prcka. Muž to nesnáší, ale sám nic jinýho nepřinesl. Za mě je nakonec skoro jedno, jak se tomu nakonec říká, důležitější mi přijde se tomu nevyhýbat a mluvit o tom jako o jakýkoli jiný části těla.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SANCHA: Já když jsem byla malá, tak se u nás doma říkalo "prcinka". Měla jsem za to, že se mi to nelíbí a že budu vymýšlet něco jiného, ale když začalo být potřeba o tom s Malvínou nějak mluvit, tak jsem zcela automaticky najela na tohle pojmenování. Prostě to mám z dětství zažité a nakonec mi z možných variant zní nejlíp.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    U nás mají malé děti pindika a pipinu, ale B (4 roky) zná i ta oficiální pojmenování. Ale když ho třeba pálí, tak mi přijde normalnejsi mluvit v případě dítěte o palicim pindiku bez penisu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOTENCE: A ještě je teda ve hře pochva a vagína, ale to zase neni přesně ta část, která je vidět a je potřeba jí třeba umejt... Trochu mě to štve, nechci mít dítě exota, co má místo pipinky vulvu, ale zase nevim, proč tomu říkat jinak, než se to jmenuje. Ostatní části těla pojmenováváme normálně a nic speciálního nevymejšlíme. Tohle pipinkování a lulinkování pochází imho stejně ze studu rodičů...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: ježiš dík za dotaz! Zrovna to řeším a nakonec mi nejlepší příjde vulva. Penisu říkáme penis, tak to k tomu patří... Je to trochu nezvyk, protože to tak nenazývají ani dospělý ženský, ale aspoň je to tak správně. Naše máma říkala buchta/ička a já to taky občas použiju, ale je mi to proti srsti.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: Mám dvouměsíční dcerku tak to řeším
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Nevím, jestli to patří sem. Mám dotaz. Jak nazýváte přirození u holčiček? U nás doma když já byla malá, se tomu projistotu nijak neříkalo, a všechny výrazy na které jsem narazila doposud mně přijdou jaksi infantilní a zavádějící. Budu ráda za tipy :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    My jsme se s mojí matkou třeba několikrát chytly, kvůli přístupu k dítěti (celkem prkotiny, ale já v tu chvíli cítila, že ona přeskakuje na starou roli matky a to mě dráždilo, tak jsem bouchla). A kupodivu to pomohlo, ona už si dává větší pozor. U tchýně taktéž, musela jsem se hodně vymezit, ta mě učí asertivitě ještě víc, to je hodně problematický vztah, ona ráda všem a do všeho mluví apod. První rok jsem to moc nezvládala a spíš to přenášela na muže, ten je ale téměř zcela neschopný jí oponovat (spíš jako rezignoval), tak jsem musela začít sama. Hádat se s ní nechci, tak musim asertivně a neoblomně. Ale je to dobrá škola :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam