INUSHKA: rodice jsme si skutecne nevybrali, ale jako dospely si kazdy muze vybrat, kolik prostoru jim ve svym zivote necha. Pokud ve vztahu s nimi prevazuji negativa nad pozitivy, nejak nevim, CO presne tam stoji za to nepohodli. Pro me biologicka vazba nema zadnou hodnotu proste. Jsou biologicti rodice, co odlozi dite do babyboxu, do kojenaku, co deti krute tyraji... kde je ta hranice, do ktere jeste vztah s rodicem STOJI ZA "nejake to nepohodli" (pak taky muzeme dlouze diskutovat jake nepohodli)?
Tedy: pokud mi neni prijemne travit se svym rodicem volny cas - proste prijemne, tak, jako je mi prijemne ho travit s prateli (a nevyberu si za pratele nekoho, s kym mi neni prijemne), tak ho s nimi proste travit nebudu a nevim, co stoji za to, abych to delala. Jak uz jsem napsala, z titulu toho, ze je to rodic, a postaral se o me tak, ze je ze me svepravny sobestacny jedinec (dejme tomu, ze vice ci mene lze posoudit, nakolik k tomu rodic prispel), jsem ja k dispozici, pokud rodic potrebuje pomoc. Tato pomoc je vicemene jedinou naplni vztahu s rodicem, se kterym neni prijemne, ktery na me nebere ohledy, nerespektuje me tak, jak to ocekavam od svych blizkych.
Co se tyka toho vyberu, tak muzu sice menit skolu x krat do roka, jakmile se mi tam neco znelibi, ale optimalni reseni to asi nebude - takze tam mi prijde na miste se umet s nejakymi temi neprijemnostmi kazdodenne vyrovnavat. Co se tyka prace, vybavuje se mi, ze jsi zrovna ty docela dlouze psala o tom, jak jsi nikdy nemela praci, ktera by te bavila, atd. Ted si k tomu pridej jeste nutnost menit hned jak si tam s nekym nesednes.. no nevidela bych to tak jednoduse. A jak ve skole, tak v praci, proste tech x hodin denne clovek odsedet musi. Naproti tomu, do svyho volnyho casu muze poustet jen lidi, ktery za to stoji, a se kteryma je mu prijemne, ledaze je to masochista ;)
A co se tyka te idylky s Tvoji rodinou, kterou jsi myslim par desitek postu nize zminovala s tim, ze aktualne planujes spolecne bydleni, tak si taky vzpominam, jak jsi pred casem byla vcelku dost vytocena z navstevy tve rodiny (tusim matky a sestry?) a vypisovala jsi x situaci, ktere te nastvaly (a ktere me osobne by prisly naprosto neakceptovatelne a nevidim duvod, proc bych to mela u sebe doma resp. kdekoliv ve svem volnem case trpet) - tak o tom mluvim: nevybiram si travit cas s lidmi, o kterych vim, ze me kdykoli znova nastvou, protoze proste me nerespektujou jako dospelou osobu alebrz se ke mne chovaj tak jako kdyz mi bylo 5 a kecaj mi do kdeceho, a nedejboze si mysli, ze si muzou dovolit mi vykladat, jak mam vychovavat svoje dite. Natoz v necem takovem zit kazdodenne. Nocni mura.