TORUVIEL: budeme mit dite na domacim vzdelavani, umi cist psat pocitat (budou mi 4), oba rodice jsme v IT kde je klicove abys celej zivot sama se rozhlizela po prilezitostech, vzdelavala se a posunovala, zadna "skola" toto nemuze vyresit jako by jednou pro vzdy. pro syna chceme rozvoj tohoto - aby pokud mozno sam zjistoval co jsou jeho chute a talenty a dokazal si za tim jit. Postupovat hodlame pres projekty, prikladam priklad kterej na fejsiku dneska dostal hodne lajku. V zasade cim vic unschooling tim lip, ale v CR to neni mozne.
---
DIY Tulletka. Syn (4) dnes vytáhl puntíkovou Knížku od Tulleta (na stránkách jsou výzvy, např. ťukni na žlutý a na další straně jsou místo jednoho žlutého dva atd.) a dostal nápad, že taky udělá takovou knihu. Řešili jsme kolik chce mít černých a bílých stránek, jak velké. Spojení stránek do knihy jsem provedla já. Syn kreslil puntíky a diktoval mi nápisy/úkoly. Původní tulletka je na fotkách jen tak, nedělal to podle ní, ale podle své inspirace. Hodně mě to bavilo tak sdílím i zde.
Ke konci ještě využil puntíkové nálepky, ale jinak dával přednost voskovkám (ty gelové z lidlu silně kreslí i na černý podklad).
P.S. Ještě doplním: muž mi říkal o podobném nápadu co dělali spolu: "okýnkové knihy". Dva papíry na sobě, ohýbání nastřižených okrajů stránek a pod to dokreslení něčeho (jak bývá v knížkách, např. co je vevnitř v dané věci - v našem případě byla inspiarce usborne knížka o recyklaci, takže kontejner a v něm flaška atd.)