YMLADRIS: já se taky dost zajímám o MBTI a dost své děti pozoruju a zkoumám, co jsou zač. Mladší, tříletá, se mi zdá spíš jako extrovert, nějaké budoucí ExFx... vlastně bych si možná rovnou tipla, že bude ESFJ :)) je velmi pořádkumilovná, pořád řeší, co kolem vidí, chce něco dělat, je nejšťastnější, když něco dělá, něco užitečného; když jdeme ven, tak ihned kontaktuje nějaké dítě a aktivně se sama seznamuje (i s daleko staršími), ví, co se patří, sama se představí, pozdraví, poděkuje, poprosí, rozloučí se, nic jsme ji nemuseli učit, všechno okoukala.
Naopak starší, skoro šestiletý, je hlavou v oblacích, pořád něco zkoumá, jak to funguje, všechno by rozebral a rozšrouboval, lidi ho zase tak moc nezajímají, nepořádek nevidí :)) U něj si moc nejsem jistá, co je zač, jen, že asi převažuje Thinking a tipla bych si, že je taky spíš intuitiv než smyslový typ. Zřejmě je spíš introvert, ale mate mě, že někdy se taky velmi intenzivně baví s úplně cizími lidmi, a řekl by jim úplně všechno a že doma pusu nezavře... jenže on tu pusu nezavře asi ne proto, že by s námi musel komunikovat, jako spíš proto, že rád vyrábí nějaké zvuky a rád ty zvuky poslouchá :))
Jak staré je tvoje dítě? Já nevím, v jakém věku tyhle věci lze bezpečně poznat... možná spíš lze jen sledovat nějaké tendence a jistý si člověk může být jedině u dospělého člověka, u dětí se to může možná ještě pořád trochu měnit?