Povídal jsem si s jednou kamarádkou, a vypadlo z ní, že přes nějakého bratrance zná Klause. Profesora Václava Klause, našeho bývalého presidenta.
Později jsem byl na oslavě nějakého státního svátku potkal Livii Klausovou. Ta za mnou přiběhla s tím, že jsem určitě ten chlapec, o kterém jí to děvče vyprávělo, a že mě seznámí se svým manželem. Doprovodil jsem tedy Klause s manželkou a vnoučaty k autům, a celou dobu jsem usilovně myslel na to, že nesmím prokecnout, že jsem sluníčkář.
Pak mě odvezli k nim domů a přesvědčili, abych zůstal na večeři - mají svíčkovou, a vnoučata to vždycky strašně zhltnou, já ji alespoň ocením. Chtěl jsem si umýt ruce, ale z dávkovače na mě místo mýdla vyjel kečup, tak jsem se omluvil a šel hledat koupelnu. Po cestě jsem ve vedlejší místnosti narazil na nějaké lidi, jak hrají Artemis, tak jsem se k nim přidal a na večeři jsem zapomněl.
Když začalo být pozdě, rozloučil jsem jsem se s Klausovými a vydal se domů. Po cestě jsem narazil na jeden bar, který byl propojen s večerkou. Tu potřebovali zbavit alkoholu, a tak vyhlásili akci, že jakýkoliv alkohol, který člověk ve večerce najde, může zadarmo vypít. Jenže když jsem tam přišel, všechno už bylo vypité, a tak jsem měl vztek na Klausovy, že mě tam drželi tak dlouho. Chvíli jsem jen tak kecal v baru, pak už začínalo svítat, tak jsem se vydal hledat auto, které jsem nechal o pár bloků dál.