• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDLICKAO čem se vám naposledy zdálo?
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    o jedný nejmenovaný nyxačce. osobně jsem jí nikdy nepotkal, ale ve snu s ní byla legrace a podle mých výmyslů se prý umí proměnit v myš :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Dnes se mi zdálo, že jsem v nějaké asi supermoderní nemocnici. Ten prostor co jsem viděl působil plně a příjemně. Dělali mi nějaká vyšetření a testy. Byl jsem v polosedě na nějakém lůžku a do boku levé dlaně ruky mi zabodávaly jehly a odebíraly krev a asi mikro vzorky tkáně.
    Pak vidím papír asi se 4 nebo 5? kruhů. Jeden kruh je v červeném je asi druhý nebo třetí od z hora. A je tam číslo asi 67? A ta starší lékařka se nad tím číslem podivuje. Ostatní kruhy jsou bez barvy a v jednom si všimnu ještě čísla 41. A pak ještě dole prázdné. Ptám se jí co to zatím znamená nebo jak to zatím vypadá. A lékařka říká že neví a že lékaři zatím nechápou. To červené číslo je něco jako únavový údaj. A že to vypadá na nějaký těžký stresový a únavový syndrom, ale ostatní zatím vyšlé hodnoty a i pohled na mě tomu jakoby neodpovídal, že se zdají jako že je vše v normálu, kromě té jedné hodnoty, která je na extrémní hodnotě.
    A že podle toho jako bych již dávno zemřel, ale já ještě žiju a také vypadám mladší. Sice vypadám unaveně, ale ne tak jak říkají prozatimní výsledky. Ale ohledně o té únavě mi s vážností skoro jako příkazem říká, že to chce sportovat a pořádný pohyb. A to jsem ji samozřejmě namítal, že to nějak nejde a ona se ke mě otočí a s drobným úsměvem při pokračování odebírání krve z boku té levé dlaně a krátkým letmým pohledem mě do očí. To já vím, ale stejně to potřebujete, ale ještě se neví a musí se udělat další testy a snad to celé vysvětlí nebo alespon napoví. A dál mi ještě asi dvakrát nebo třikrát bodla do ruky než s končila.

    (Jedno na celém tom snu vůbec nějak moc nechápu a to je proč odebíraly krev a vzorky stopové tkáně z boku dlaně? Normálně se odebírá krev klasicky ze žíly nebo že bodnou do prstu?)

    Nicméně nebyla by špatná takováto snová vyšetření a člověk by pak jen v reálu naklusal k lékaři a řekl co je kde za problém. A nebo vůbec vykašlal se na lékaře a pokud by to šlo zakurýroval by se sám. Tedy pokud by to byla pravda. Ale ony ty sny svým způsobem nějaká pravda nebo pravda jsou, jen jim nerozumíme a neumíme přeložit.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Zdálo se mi, že jsem byl v nějaké komunitě, která žila v podzemním městě. Zvolili mě za jednoho z dvanácti senátorů, a když zemřel vládce města při nějaké nehodě, vymysleli jsme s kamarádem plán, že když zabijeme ostatní senátory, přejede všechna moc na mě. Tak jsme i udělali (až na jednoho), ale moc jsem si té moci neužil, protože jsem zbytek snu maskoval stopy, aby na naše vraždy nikdo nepřišel.

    Pak se mi zdálo, že pracuju jako námořník na nákladní vesmírné lodi. Absolvoval jsem několik cest - vždycky jsme přišli na nástupiště, kde se nastupovalo do lodi, a těm z nás, které na tu cestu najali, se aktivovala přístupová karta. Byla to celkem fajn práce, ale jediné jídlo, které se v lodním food coutru dalo jíst, byly burgery a sushi.

    A pak se mi zdálo, že jsem superhrdina, který s několika podobnými létá vesmírem ve stíhačkách a bojuje proti nepřátelům. Někdy na začátku snu jsem se seznámil s docela sympatickou medičkou, když jsem byl na prohlídce uší, ale hned v další scéně si sežral obří ještěr, což mi přišlo trochu antiklimatické. Pak mě hlavní padouch uvěznil na svojí planetě/vesmírné stanici, ale nechal mi moji loď s cílem vyzkoušet štít - technologii, kterou ukradl a zdokonalil k vlastním cílům - a který mi měl zabránit v útěku. S vypětím všech sil a motorů lodi jsem se nakonec přes štít dostal, ale vzápětí jsem zjistil, že za ním je na okraji soustavy ještě jeden štít, přes který už se kvůli docházející energii lodě nedostanu. Naštěstí jsem si vzpomněl, že jsem na jedné z planet v soustavě byl, rychle jsem tam našel generátor, který napájel štít a zničil ho a pro dobrou míru vyhodil do vzduchu řídící centrum, čímž jsem na planetě vyvolal občanskou válku. Využil jsem nastálého zmatku a rychle uprchl za svými přáteli.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Seděly jsme se sestrou v obýváku a řešily u snídaně přípravu na nějakou akci, když do bytu přišel neznámý bezdomovec. Chvíli chodil sem tam (umyl se, sbalil část potravin v kuchyni) a pak si nás všiml, sedl si k nám a povídal si.
    Prý má vlastní klíče už docela dlouho, chodí jich sem víc a když jsme si toho doteď nevšimli, tak je to vlastně v pohodě, ne?
    Pak volal táta (psala jsem mu sms předtím, protože jsem netušila, co dělat), chtěl přímo toho bezdomovce a dost hrubě mu vysvětlil ať okamžitě vypadne.
    střih
    Byli jsme na nějakém dvorku a připravovaly tam larp... možná cirkus možná kempy, těžko říct.
    Já vysvětlovala tátovi, že kdyby toho chlapa nenaštval tak brzy, mohli jsme zjistit, kde ty klíče sebral. Takhle budem muset vymyslet nějaký alarm, zapamatovat si k němu kód a nebo stále nosit nějaký náramek, co nás identifikuje jako domácí... Táta nás vzal na zmrzku ale bylo vidět, že nechápe, co mi vadí... Že chce jen klid...
    střih
    Zpátky na dvorku jsme vyráběli plakáty na tu akci. V týmu se mnou byli ještě Avya, Cyan a Neil Patrick Harris.
    Já a Avya jsme malovaly, ostatní radili a připravovali věci.
    Ze čtvrtky a hromady modrých fixů nám vznikla džínová bunda s velkým oranžovým U na zádech... Všichni jsme na to koukali a říkali si, co jsme udělali špatně... Bunda byla cool ale plakát to nebyl... Začali jsme brainstormovat, jak to a co dělat jinak... a tím sen skončil
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem na dětském táboře, co se odehrával u nás na chalupě.
    Někdo zaznamenal, že ovládám telekinezi a brzy to věděli všichni a chtěli mě za to upálit... Neříkali to nahlas, aby to nenarušilo akci, ale věděla jsem to.
    Současně se hrál larp a já měla hrát britskou královnu a měla jsem strach, že to zvořu...
    A pak jsme se šli projít s přítelem a nečekaně před nás nastoupila dvě cépka, že si odehrajeme přepadení lupičů... Já na chvíli zamrzla překvapením... a najednou přiběhla kamarádka a zabrala moje místo. Hrála to dobře, vtipně... Ale pro mě prostě nebylo místo :-(
    MANICCA
    MANICCA --- ---
    vzala jsem mamu do anglie. vlakem. hned z kraje mi stipli penezenku kapsari. byl to nejakej gang indickejch teenageru. nejdriv mi ten clovek okamzite zdrhnul, ale pak jsem na ne nejak narazila a rvala se s tim jednim. nakonec mi dal moji penezenku, kterou jsem mela pred x rokama. pochopitelne prazdnou. rikam, ze mi nejde o prachy, at mi daj aspon ty karty. nekomu z nich jsem ukousla maso z ruky. hodne, skoro celej sval. bylo to prijemny a slo to snadno, jakoby byl uz uvarenej, pripadne ja mela zuby trochu na jinym levelu. nakonec mi dali celou srajtofli s celym obsahem. plus na ceste zpatky jsem ve vlaku na sedadle nasla svuj firemni notas. rikam pohoda, muzem jet
    ALEA
    ALEA --- ---
    Pronásledoval mě robot. Měla jsem z něj strach, že mě chce zabít, ale nedařilo se mi mu utéct.
    Při útěku jsem si nakonec zranila obě ruce, nějaké zlomené kosti, potrhaná kůže... nebolelo to, ale pohled nic moc.
    To pro mě byl zlom, věděla jsem, že už neuteču, tak jsem čekala, až to skončí... A robot mě nezabil. Zastavil se přede mnou a vysvětlil mi, že jeho úkol není mě zabít, ale dostat na místo určení. Vlastně pokud tam půjdu rovnou a sama, tak si to akorát z dálky ověří a nechá mě jít.
    A pak mi odřízl zraněné části rukou a namontoval svoje robo-ruce. Jednu mi zkrátil někde u zápěstí, druhou v půlce předloktí, bohužel, robotí ruce neseděly ideálně. Byly trochu větší (což by nevadilo, navíc hned po aplikaci přijaly barvu okolní kůže), ale jedna byla o kus moc dlouhá a druhá krátká. Navíc byly v jedné mé ruce porušené nervy, takže jedna ruka byla perfektní, měla jsem v ní cit a fungovala skvěle a druhá byla neohrabaná, nic s ní skoro nešlo uchopit...
    Pak mě robot nechal jít a já najednou byla mezi truhlíky a květináči. Všude rostlinky jahod, rajčat, fialek a muškátů (asi toho bylo víc, ale pamatuju si hlavně tohle), všechno kvetlo nebo zrálo. Tisíce rostlin, které lidi nakládali na náklaďáky a vykládali... Chtěla jsem pomoct, protože všechno organizovala Lia (a chtěla jsem si procvičit nové ruce) ale než jsem k ní došla, sen skončil.
    KBN
    KBN --- ---
    Dnes v noci tak 5-6 různých snů. Bohužel si z nich pamatuji jen útržky.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem ve škole (nepoznala jsem v jaké), ale čas běžel jako ve snu běhává - podivnými skoky. V jednu chvíli přicházel učitel/profesor do třídy a o chvilku později byla celá tabule popsána drobným písmem různými rovnicemi a výpočty, které nedávaly smysl. Já byla zmatená, ale spolužáci okolo stíhali v pohodě. Spolužačka za mnou měla velmi úhledně popsanou asi půlku sešitu. Zvažovala jsem, že si ho pak zkusím půjčit nebo si to od ní vysvětlit...
    Pak jsem si všimla jiného spolužáka.
    Byl částečně vír nebo vítr.
    Dokázal si udržet lidskou podobu jen chvilku, pak se vrátil k víření po třídě/posluchárně. Ve výsledku pak měl podobný problém jako já - nedokázal sledovat výklad. Měl strach, že pokud by přišel o energii, tak už se nikdy nebude moct vrátit ke své pravé? druhé? podobě.
    Snažili jsme se spolu přijít na způsob, do čeho by se dala ta energie dočasně převést. Věc by se točila a pak by si to stáhl zpět do sebe. Problém byl, že většina lidských "hraček" na točení (jako třeba fidget spinner) se sice točí hladce, ale postupně zpomalují a zastavují. Snažili jsme se najít něco, kde bude minimální tření nebo něco, co by si na "točítko" předělal magicky, takže by to nemělo tenhle problém... Ale než jsme na to přišli, tak jsem se probudila.
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Zdálo se mi o bývalé přítelkyni mého muže.
    V reálu jsme se sice nepotkaly, ale ve snu jsme spolu strávily moc příjemný den. Chodily jsme po pláži, povídaly si o spoustě témat.. Výborně jsme si rozuměly. Byla citlivá a krásná. Foukal vítr, měla na sobě modré šaty a moc jí to slušelo.

    V reálu to přikládám ke zpracování nějakého osobního tématu. Nicméně doufám, že se má dobře a třeba se někdy opravdu potkáme a třeba to naše setkání bude alespoň zčásti tak příjemné jako to ve snu :)
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Mám tedka takovou noční můru, že třeba jdu nakoupit do krámu a za boha mi nejde nic ovázat kolem pusy, pořád to padá a ne a ne to zakrejt. No a do toho se kolem mě začnou rojit samý důchodci ...
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Stěhovala jsem se do nového bytu, načež jsem zjistila, že na matraci, na které přespávám, zemřela jeho předchozí obyvatelka.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Hrála jsem RPGčko, které fungovalo jako virtuální realita (místo povídání se to odehrávalo okolo nás a ač jsem nedostala papír se staty a schopnostmi, tak jsem reagovala jako moje postava a používala jsem i kouzla a měla jsem její vzpomínky)... Řešili jsme něco ve starých domech, vypadalo to tam jak v jedné části Kralup, ale těžko říct přesně... Věděli jsme, že nás někdo sleduje a snažili se být nenápadní... A pak se mi začal zjevovat otec mojí postavy, Leto Atreides, který měl být dávno mrtev... Všichni mi říkali, že je to past, ale v jeho přítomnosti jsem nedokázala mluvit a poslouchala jsem ho jak loutka (nevěděl, že nějaká kouzla umím používat i beze slov, ale troufala jsem si jen ve chvíli, kdy na mě nekoukal).
    Díky vlivu, jaký měl na mou postavu, se tomu záporákovi, co vypadal jak Leto, podařílo zajmout celou naši skupinku, ale ostatním se brzy povedlo utéct a já měla připravené kouzlo, kterým se za nimi přenesu, až se ke mě záporák otočí zády...
    Pak byl konec sešny, protože se podával oběd nebo večeře... Gamemaster mi podal papír s informacemi o mojí postavě a s trochu zamračeným výrazem říkal, kdy budeme pokračovat.
    Byli jsme v jídelně dlouhé jak letištní hala a já zjistila, že běhání zdržuje, rychlejší je letět těsně nad stoly, protože nepřekážím lidem, mohu nad nimi kličkovat a obecně je to mnohem vtipnější. Pak jsem doletěla k výdeji a vysvětlovala to nějakým dalším lidem, že lítání je super a oni se na mě divně podívali a nechápali... a tak mi došlo, že se asi brzy probudím... A taky ano.
    KBN
    KBN --- ---
    Hned teď o nějakém fotbale. Klukovice-sakovice. ( Nejsem fanoušek ale měla to být jedna vesnice,)
    AETHER
    AETHER --- ---
    O dceři, která se mi nikdy nenarodila. Tak alespoň vím, že mě miluje.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Jelo se na tábor do přírody. Většina lidí ale na místě začala brblat - byli jsme v chatkách v lese, bez sprch, v Anglii a část neuměla jazyk...
    Rozhodlo se, že pojedeme jinam, na velké dřevěné pirátské plachetnici... ale většina lidí se rozešla pryč, že už na to kašlou, že je to nebaví...
    Problém byl, že skoro všichni měli s sebou nějaké mazlíčky. A mimo pár vybraných tam většinu nechali bez dozoru a bylo zřejmé, že je tam prostě nechali a už nikdy se k nim nevrátí.

    Mě patřilo několik zlatooranžových rybiček, které z původní velikosti cca klauna očkatého dorostly do velikosti velryb (takže jsem je musela nechat v nádrži na místě, ale věděla jsem, že se o ně postarají lépe než já, měli tam mnoho podobných ryb, mořského koně - spíš kelpie, skutečně obojživelný kůň modravé barvy - a pár pošťuchujících se obřích olihní). Ale byla tam ještě celá místnost plná leguánů, hadů, koček, žab, štírů a bůhvíčeho ještě. Na většinu plazů tam byla zima... Psy si lidi brali s sebou ven a hráli s nimi ve skupince frisbee (vybavuju si Míšu a o kus dál D. ležel v houpací síti a podřimoval, ale ani jeden nechtěl jet dál). Ale o ostatní zvířata nebyl zájem a chtěli je tam nechat umřít.

    Já se rozhodla je zachránit. Pobíhala jsem tam a sbírala všechno, co jsem našla mimo těch opravdu jedovatých (to jsem věděla přesně, co je a co není jedovaté a co chce a nechce ublížit). Leguáni se tulili v kapse v mikině k teplu nebo mi běhali po rameni, pár hadů jsem měla v rukávech, na hlavě malou žábu a v náručí dvě koťata.
    Pamatuji si, že A. to nějak trefně komentoval (to že tam zůstávají) a jeho tříletý synek byl nadšený z pirátské lodi. Ale detaily bohužel mizí...
    ALEA
    ALEA --- ---
    Dostala se ke mně informace, že se všichni příbuzní máme dostavit na "naši chalupu", místo, kde jsem v dětství strávila hodně času s babičkou a sestrou. Prý se konečně objevil jeden ze dvou tajných sejfů, které "naše chalupa" skrývala.
    Cesta je dlouhá, ale vzala jsem s sebou pár kamarádů a pocitově to uběhlo velmi rychle. Většina příbuzných už tam byla. Procházeli se, diskutovali a bylo jich mnoho. Dům sám působil spíš jako palác - mnoho pater, různé ložnice, koupelny, veřejné toalety a půda, kam by se vešlo několik průměrných bytů.
    Hned na začátku jsem potkala strýce, který sejf našel. Prý toho vevnitř ve výsledku nebylo moc, malá hromádka zlata a šperků s perlami a hromada čerstvého lesního ovoce. Znovu ho zavřel a kdo chce, může ho zkusit najít. V tu chvíli jsem si vzpomněla. Tohle přece znám, tohle mi kdysi ukazovala babička! A znamená to, že i vím, kde je druhý sejf!
    Běžela jsem za sestrou, ale ta o ničem takovém prý nikdy neslyšela a nevěřila mi ani slovo. Tak jsem jí ukázala první trezor. Zvenku pod oknem na pánské toalety začíná řada ozdobných výstupkú, když se zatlačí na třetí zprava, odsune se kus zdi a objeví se trezor. Bez zamyšlení jsem zadala i kombinaci a uvnitř jsme našli hromadu ostružin, borůvek a malin. Byly skvělé, čerstvé a sladké.

    To ale znamená, že vím i o druhém sejfu...
    Sestra mi nevěřila, ale přidalo se ke mě pár kamarádů a příbuzných.
    Druhá cesta byla náročnější. Všechno působilo podvědomě ale jako místo, které navštívíte po velmi velmi dlouhé době. Všude rez, pavučiny a tma.

    Začínalo to skluzavkou... všimla jsem si, jak je zrezlá, zkřivená a má ostré hrany a raději skupinu odvedla okolo, kudy nás tehdy následovala babička...
    Pak temná díra o patro níž.
    A "pohádka o slepičce"...
    V jamce v zemi stála nehybně mladá slepice, několik velkých zlatých (nebo čokoládových, to nevím) mincí a malý diamant.
    Kamarádka S. prohlásila, že je to creepy i pro dospělého a jestli jsem tohle brala jako normální v dětství, tak dává smysl, proč se nikdy neusmívám. Chtěla jsem něco namítnout, ale tím jsem promeškala začátek "pohádky". Slepice se probrala, sezobla diamant a já ostatním řekla, že to je problém. "Bez červeného šátku není možné dojít dál. Musíte slípku uplatit nebo jí vzít, co se má."

    Prošla jsem kapsy... zápisník s tužkou, mobil... to na úplatek moc není.
    Kamarádka S. se začala měnit, hlavně zuby. Pokud něco neuděláme, bude z ní velký zlý vlk... já i ona jsme skočily po slepici, získaly diamant a.... příjemné to nezbylo, ale já stejně předpokládám, že kouzlem to kuře znovu ožije.

    Pak nastala další zkouška... pohádka... vypadalo to jak televizní soutěž. Moderátor oznámil, že bude mít otázku na přítomné muže a druhou na dívky. Já chtěla varovat ostatní, že je to past vedle pasti, že tam bude chyták... ale když jsem chtěla začít vysvětlovat, tak jsem se probudila.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    Stojím na palubě korábu, co pluje na moři. Každou chvíli má vyjít slunce a těch pár lidí, co tam je se mnou, upírá oči na východ. Jakmile se objeví první paprsky, uvědomím si, že je něco špatně. Slunce sice svítí, ale tak nějak černě. Vypadá to podobně jako při zatmění. V momentě, kdy je zhruba na palec nad horizontem se začne z moře zvedat obrovská vlna, takže co nevidět nás spláchne i s korábem. Měl bych si vyměnit boty, aby se mi líp chodilo na mokrý palubě, pomyslím si, když se podívám na sandále na nohou. Když mířím do podpalubí, narážím na lidi, kteří se hrnou ven, aby se podívali na ten spektákl. Sejdu schody a tam stojí zády otočené mladé děvče v bílé noční košili, tuším, že bych jí měl znát, je to něco jako druhá hlavní postava tohohle příběhu. Promluvím na ní, ona se otočí a já jí vidím do prázdných očních důlků, kde měly být oči, ale místo toho z nich vychází podobná temná záře jako ze slunce. Zakryju si oči, ona začne šíleně ječet a já padám do bezvědomí.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Zdálo se mi, že jsem postupně zjišťoval, že mě někdo pronásleduje. Šel jsem se poradit s jednou známou, kterou jsem už dlouho neviděl, jestli by nevěděla, co s tím. Neporadila mi, ale zjistil jsem, že má dítě, které se mi moc nezdálo zdravotně. Vzal jsem je oba za jednou známou doktorkou, která přišla o práci a od té doby se skrývala, a sešli jsme se u nás na zahradě v bunkru. Dítěti musela zavést gastrickou sondu, odsát otamtud nějaké kameny a zavést umělou výživu.
    Mezitím mojí lidé chytli několik lidí podezřelých z toho, že mě sledují. Chvíli jsme je postupně vyslýchali, až jsem zjistil, že mezi nimi jeden kamarád, kterého jsem už dlouho neviděl, a došlo mi, že to byl on. Vzali jsme ho na letiště a naložili do letadla, že ho cestou vyslechneme, ale ještě když jsme rolovali na runway na nás někdo zaútočil a zabil jak našeho podezřelého, tak pilota, a já jsem musel utéct.

    Konspirace se ještě dál rozvíjela ale než jsem odhalil, kdo za tím ve stojí, tak jsem se probudil.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    Podstatny je rict, ze za poslednich par dni jsem koukal na Man from the high castle, expanse a ricka a mortyho:

    Zeme je znicena, cesky narod pluje na lodi vesmirem, najde obyvazelnou planetu, kde nejdriv svede boj a Avengers, potom vyleti na balonech nad zemi, protoze zjisti, ze se blizi potopa. Az potopa zmizi, svede boj s vetrelcema z vesmiru, ktery ohrozujou planetu, ktera je ziva, a kterej prohrava. Vsechny zachrani Tonda Blanik (“Nejdriv lobby, potom hobby”), kterej privede Blanicky rytire.

    Vazne doufam, ze to bude mit druhej dil :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam