• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDLICKAO čem se vám naposledy zdálo?
    ALEA
    ALEA --- ---
    Jela jsem na Kempy a sestra a oba moji rodiče taky, jen každý zvlášť... Nejsem si jistá, v jakém kdo byl věku, pořád se to měnilo...
    Se sestrou jsme čekaly na nějakém hřišti se spoustou dalších "dětí". Byly tam učitelky, co připomínaly pár záblesků, co si pamatuju ještě ze školky...
    Všichni se převlékli do kostýmů A já si uvědomila, že mamka mi sice ušila krásné šaty ale nestihla je dodělat. Vypadaly hotové ale kdybych si je oblékla, rozpadly by se. Švy byly všechny jen částečně a pak tam byl zbytek niti s navlečenou jehlou. Našla jsem asi dvacet navlečených jehel, bylo potřeba to dodělat.
    Učitelky s ostatními odešly a já začala šít...
    Přitom jsem současně prožívala cestu na kempy (téma bylo Doctor Who a bylo k tomu cool úvodní video) a současně jsem už byla na kempech, vyprávěla jsem něco Doktorovi (nevzpomínám si co) a postupně přicházeli další a další... A já u toho došívala šaty a říkala jsem (sobě i nahlas), že teď už to bude v pohodě. i kdybych to nestihla došít, bude to fajn.
    A mamce (která všem říkala že neví jestli chce larp protože neví co čekat) jsem vysvětlovala, že larpu se účastnit nemusí, může si to rozmyslet později a jen zatím koukat, co se děje.

    a všechno bylo strašně v pohodě, žádná corona, žádná Lenka...
    ALEA
    ALEA --- ---
    Povolali nás znovu na gympl, jen naši třídu. Seděli jsme v lavici a učitelka (myslím, že to nebyl nikdo konkrétní) nám vykládala, že v matematice je nový objev - něco jako trojčlenka ale důležitější - a my se to musíme naučit jinak nám seberou maturitní vysvědčení. My na ni zírali, všichni kolem třiceti, zaměstnání a někteří vlastní rodiny... Nikdo z nás nemůže prostě začít chodit do školy každý den...
    Ale učitelku to nezajímalo. Chovala se k nám jako k nezletilým ve škole. I ta její "něco jako trojčlenka" byl nesmysl. Došlo nám, že ta učitelka je šílená, ale nikdo si netroufl odporovat, protože vypadala děsivě a nedalo se odhadnout, co udělá.

    Pak jsme vyrazili skupinově jinam a cestou jsme potkali malou holku. Varovala jsem ostatní, ať s ní nemluví a rozhodně ať na ni nesahají ale pár spolužaček neuposlechlo. To dítě tam strašilo a kdo se jí dotkl, nemohl se pak bránit když ho začala žrát...
    Navzdory tomu, jak to zní, tak netekla žádná krev, bylo to spíš jak v animáku, kdy kousnutí je prostě vlnitá jednobarevná díra.

    Část ostatních začala panikařit, snažila se zachránit ohryzané spolužačky a já se najednou cítila v klidu a pohodě, protože učitelka mě přestala děsit a strašidelné dítě mi připomnělo, že spím. Takže jsem převzala kontrolu a probudila se.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Asi částečně Můra a částečně sen:
    Začínalo to na nějakém asi starém hradě spíše v podkroví nebo půdě. Přišlo mi to jako nějaký mix nebo že tam byly některé postavy z filmu Stardust hlavně ta hlavní zlá čarodějnice a pak také náckové spíše vyšší šarže nebo němci či vedení německa či rakouska z první světové. Já jsem byl asi cestovatel, nebo dobrodruh nebo vězeň či ten nežádoucí element kterého se snažili zneškodnit. Byla tam mapa a na ní dvě města nebo spíše jedno velké město a jedno městečko. Nepamatuji si jestli ta mapa byla na stěně nebo na nějakém stole nebo v truchle a já ji vyndal. Na té mapě byly plány na nějaké propojení nejspíše železnice s černou propojovací čárou a označením stanic. Ale byly tam také barvy a nevím jestli jako metro nebo linky dopravy. Ta čarodějnice se mi pokoušela pomoct utéct a schovat mě před těma němcema, ale nebyla hodná protože měla se mnou nějaké nedobré plány.

    Nějak jsem se z toho dostal nebo to přeskočilo na jiný sen a nebo jsem se propadl nějakým poklopem padacími dveřmi v podlaze ven. Jakoby ten hrad či budova byla někde v oblacích. Dopadl jsem právě na nástupiště stanice asi toho malého města. Bylo slunečno krásné počasí na obloze beránci a bylo asi buď poledne nebo odpoledne. To místo mi připomínalo něčím Žamberk asi atmosférou? A možná i nějakou polohou nebo rozložením.

    Pak jsem došel k nějakému domečku, asi to byl můj domeček. Byl ne v dobrém stavu a kolem byl trochu zarostlý. Ale při větší snaze dal by se dát asi relativně dobře do dobrého stavu.

    Pak se přenáším dovnitř, a prohlížím si vnitřek a někoho asi provádím a ten domek se snažím asi prodat nebo tam někoho ubytovat. Je tam v přízemí docela dost malých místností a celkově vnitřek toho domku působí mnohem větší a komplexnější než vnějšek. Podlaha je dřevěná ze starých prken, ale zdá se že ještě pevných a možná i starých dlaždiček. Nevím proč nějak najednou jsem hledal záchod a nemohl ho najít. A asi v předsíni nebo vnitřním přízemním jako sklepě kam se dá uložit uhlí a vlastně i jako malá stodola nebo sklad mlýna. A nebo je to možná předsínová chodba. Tam na zemi byly malá padací dvířka někam dolů co bych si uměl představit jako možný suchý záchod či odpadiště. Tak to otevřu a dole je prostor a je tam východ ven, Takže já jsem nad úrovní země a nebo část domku je vyvýšená jakoby postavená na upatí kopečku odpovídajícímu jednomu patru. Tam dole to trochu smrdí, je tam hromada něčeho hnědého co vypadá jako nějaký puding nebo klíh ale měký jako puding a tak nějak podobně to od tamtud jako klích s nějakou chemikálijí a i starými exkrementy zapáchalo. A asi jsem byl spokojený že jsem našel možné WC a i nějaký nouzový únikový východ. Přes který jsem nakonec asi i unikl, i když jsem se o tu haldu nebo kopec toho hnědého ušpinil a smrděl jsem. Ale pak jsem byl venku a asi štastný že jsem volný a nikdo mě nepronásleduje a venku na čerstvém vzduchu asi u nějaké řeky nebo rybníka či jezírka zkrátka vody. Pak jsem se vzbudil asi s příjemnou náladou jako s nějakou možnou nadějí?

    Ta voda odhaduji byla čistá i když asi dost studená, takže umýt se nebude tak příjemné a asi uplně né řešení, mých problémů, jen že budu asi zase čistý a nebudu smrdět a snad zůstanu dál volný.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Můra:
    Vedlejší hlavní ulice kde jsem bydlel. Ale jezdilo se tam jako v anglii. Věnčil jsem psa a byl nedostatečně bdělý a dával psici velkou volnost. A tak ji přejela Volha i když jela pomalu a mohla zastavit. Vypadalo to jako že zastaví ale nakonec se rozjela aby psa přejela koly. Myslel jsem že to nepřežiju a že je se psicí konec. Místo aby utíkala ke mě tak se před autem přikrčila k zemi. Pak vidím jak jsem na chodníku a kontroluji její stav. Vypadá že je ok, jen chlupy má jako oblek a že nerostou ji z kůže. A jak opatrně se ji snažím prohlédnout a mám strach co bude vyvádět na mě máti. Tak odhrnuji chlupy na zadní noze. A vidím tetování a na bříšku má ta psice vytetovaný symbol hlavu lva. A pak i na nožičce nějaké známky tetování. A pak jsem se probudil.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Dnes se mi zdálo a probudilo mě z původního nepříjemného snu s nějakými ženami, že někdo zvoní.
    Tak jsem klasicky se akčně probral, oblékl a šel překontrolovat jestli se mi to nezdálo. A zdálo. Naštěstí spolubydlící byla klasicky zavřená v koupelně. Jen pak díky tomu ala infarktovému stavu se mi vymazala informace z toho snu a zůstala jen ta že to byl nepříjemný sen.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem na obrovském fantasy/magickém tržišti. Všude hromady... asi lidí? Nevzpomínám si, jak vypadali, ale bylo tam dost plno. Měli tam všechno možné (živá zvířata, šperky, výrobky ze všeho možného), ale neměli jsme čas se zastavit. Nepamatuju si s kým jsem šla... Jen že jsem měla na starosti dvě světlovlasé děti, velmi zvědavé a aktivní.

    Pak jsem na to samé tržiště dorazila znovu a věděla, že spím.
    Vypadalo to jinak. Byla noc plná hvězd, některé věci svítily takovým tím prchavým světlem světlušek. Na zemi ležely různě poházené drápy a kopyta - podobným stylem, jako bývají odpadky a nedopalky kdekoli, kde se sejde víc lidí... Jako by hladce odpadly z rukou/tlap. Velikosti od malých (střední pes plus mínus) přes lidskou velikost až po opravdu velké. Všechny černé. Návštěvníci byli pryč, stánkaři měli část zboží stále připravenou venku, část pryč. Vypadalo to zvláštně, protože nebalili, jen část zboží prostě zmizela a byl tam pruh věcí a pruh prázdný, že byla vidět prkna pultu.

    Došla jsem až ke stánku, kde měli původně amulety a šperky, ale teď tam měli jen doplňkový sortiment - podzimní listí. Mělo nádherné barvy. Při každém pohledu jiné barvy ale všechny typické pro podzim. Asi bylo nějak vyrobené, ale vypadalo jako velmi jemná síťka vetkaná do opravdového listu.
    Slečna prodavačka se na mě usmála, oslovila mě a nabízela své zboží. Prý si mě pamatuje, když jsem tam šla předtím, že mě její zboží zaujalo a že mi dá slevu.
    Já odpověděla, že je velmi krásné, ale že spím a nevím, jestli ve snu mám u sebe nějaké opravdové peníze, že nechci aby měla kvůli mě problémy. Ona se zvonivě zasmála (vůbec nevím, jak vypadala... zajímavé) a řekla, že to nevadí, že si můžu vybrat listí a za padesát korun je moje... A že kdyby něco, tak se někde potkáme a já jí ty peníze dám v reálu.
    Tak jsem si vybrala "kytici" z listů. Schválně jsem vybírala menší (během vybírání byly najednou všechny okolní listy větší a větší... a já vybírala s omluvným výrazem ty, co zůstaly malé). Pak jsem se zamyslela, že v reálné peněžence mám stovku, tak jsem tu bankovku vytáhla z kapsy, řekla,že to je dobrý, že vracet nechci a soustředila se na to, že je ta bankovka reálná... Slečna si ji převzala, usmála se a odešla někam dozadu... Já se dívala za ní a soustředila se na to, že dávám opravdové peníze...

    Doteď nevím, jestli jsem ty listy dostala... Ale soustředila jsem se na peníze pro slečnu, tak snad to bude v pořádku... Věděla jsem, že to je to důležité...
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem opět na gymplu a místo poslední hodiny jsem měla domluvené stříhání vlasů...
    Dorazila jsem do správného věžáku a tam bylo už několik desítek seniorů... Zvažovala jsem, že prostě odejdu, ale hodinu už bych stejně nestihla a kadeřnice byla rodinná známá a přišlo mi slušné aspoň počkat až se objeví a omluvit se než utéct...
    Jako jediná jsem měla roušku, tak se do mě pustili, že to je zbytečný a ať to sundam. Zkoušela jsem jim vysvětlit, že oni sami jsou riziková skupina a navíc mám v okolí rizikové lidi, ale výsledek byl jen ten, že nejbližší seniorka začala velmi intenzivně vyzvídat detaily a když jsem odmítla, zkusila do mě začít šťouchat (měla nepřirozeně protažené tenké prsty snad půl metru dlouhé a samozřejmě spíš pařáty než nehty).
    Já uhnula a řekla jí, že je odporná stará ženská a hnusná ochechule a ať mě nechá být.
    Vypadalo to, že se na mě vrhne ale všichni ostatní najednou vyrazili dovnitř ke kadeřnici, ochechule za nimi... ale vevnitř pak bylo taky skoro volno, já byla skoro na řadě. Ale než jsem došla dovnitř, zvonil mi budík.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Dnes jsem zase navštívil na chvíli alternativní realitu. (Probral jsem se před pár minutama.)
    Bylo asi nějak okolo nebo po 13 hodině, ale přišlo mi že slunce je na druhé straně jako by bylo dopoledne tak okolo 11 hodiny. Ale světlo mi přišlo jako již odpoledne. Ale počasí bylo krásné slunečné, horké ale foukal příjemný větřík.

    Možná to ani nebyla země a možná to ani nebyla Praha i když měl jsem pocit, že to je Praha je i stejné názvy míst. Avšak vypadalo to jak po obrovské válce kdysi v historii, kdy byla možná ta čtvrt srovnána se zemí a místo ní tam jsou parky a jen pár baráků které nějak přehlížím a nevnímám.
    Stál jsem někde v Holešovicích, na tramvajové zastávce směrem na východ. A na ní stála fronta mužů kluků ve fracích, jako nějací hudebníci. Nebylo vidět kam směřuje až tak dlouhá byla. Ta zastávka byla jednu zastávku od metra Holešovice odhadem tak 400 metrů? Ale stanice toho metra vypadala trochu jinak byla o asi jedno patro možná dvě vyžší a takový prosklený kvádr. Na severu nebyly žádné baráky. (Mám pár těch obrazů vtištěných zatím ještě uvězněných v paměti a dokázal bych je snad i trochu nakreslit.)
    Na severu byla řeka a možná napravo jezero nebo mořský záliv? A místo těch baráků tam byl malý ohraničený parčík a cesty které vedly k řece a velkému parku z dílů hladkého betonu. Možná jsem tu už jednou byl, soudě podle toho parku co byl dál a nebyl moc vidět. Na druhé straně jsem si všiml mladé ženy co ji oslovil nějaký starší turista s malou asi tak 11 letou blonďatou holčičkou co vystoupili z takového lepšího dražšího, ale staršího modelu Mercedesu. A ptají se jí na cestu. A já je pozoroval, a viděl jsem, že ta žena moc neví a tak jako i v reálu když je vhodná příležitost tak napomáhám s orientací turistům, tak jsem šel napomoci i zde. A zjistil jsem že je to Monika? Asi NEI i když spíš vypadala jak ta herečka Roselyn. Takže jsem ji pozdravil a věnoval se turistovi co se snažil dostat do ZOO. Ale bylo to trochu komplikovanější. Ale nakonec jsem to vymyslel a podívali se ve finále na sloup jízdního řádu, který byl tak trochu nepochopitelně za zábradlím toho malého oploceného parčíku s pár stromy a nějakou skulpturou a asi i fontánkou. Ale z něj si moc nevybavuji, jen příjemný stín nadosah, osvěžující vzduch v tom horku. A nakonec jsem tedy poradil tomu turisotvi že má nejlepší použít tramvaj a vystoupit první stanici za řekou a že tam pak najde stanici na autobus který je zaveze k ZOO. (tak nějak mi logika nebere proč tam nejeli rovnou tím autem?)

    No a pak jsem se dal do řeči s Monikou a že jestli nechci jít s ní do její práce. Pak střih a byly jsme nevím mě to přišlo jako spíše nějaké velké betonové muzeum nebo i koncertní hala? Na chodbě tam byla opět ta fronta mužů různého věku ve fracích asi nějaký mega konkurz či co? A Monika dávala do kupy na výstavním místě nějakou hodně složitou starou loutku propojovala drátky díly k sobě a sestavovala tak finální loutku. Vedle toho byla nějaká věc rozbytá? Nebo jako by ji nějaký vandal přesekl katanou, hladký čistý řez. A to mě zaujalo tak nějak víc než rozhovor s Monikou když ke mě mluvila. Samozřejmě jsem na to šáhl atrožku rozebral. Což Moniku trochu naštvalo ale ne moc. Ale získala mou pozornost takže jsem se zase na chvíli plně věnoval rozhovoru s ní. Ale bavili jsme se o její práci o té loutce ze strašné spousty dílů, i o tom co bylo to co sem trochu rozložil neopatrností a také jsem se ji ptal co se to děje že je taková mega dlouhá fronta těch lidí ve fraku. A ona řekla že je nějaký konkurz. Zase má zvědavost byla silnejší a já se nějak zapoměl a asi jsem šel prozkoumávat kam ta fronta vede. a pak už se mi to motá a probudil jsem se.
    Jen škoda že neumím kreslit, byly by to myslím hodně zajímavé obrazy těch míst co jsem ve snech viděl a povedlo se mi je zapamatovat.

    ALEA
    ALEA --- ---
    Každý člověk měl "daemona" jako ve Zlatém kompasu, inteligentního spojence ve zvířecí podobě. Já a pár dalších jsme navíc měli magii a bojovali jsme proti různým nepřátelům.
    Pak ale nějak dostali mého daemona - obrovský okřídlený černý panter s fialovýma očima. Byl na jejich straně, bojoval proti nám a čím víc sílil, tím víc to vysávalo mou energii.
    Věděla jsem, že mě nemůže zabít, protože pak by zmizel, ale to mu nebránilo začít boj tím, že mě odhodil proti skále. Nemohla jsem se zvednout, neměla jsem žádnou energii (zkoušela jsem kouzlit a nešlo to) a panter vyhrával... Moji kamarádi na tom byli dost špatně...
    Zavřela jsem oči, přemýšlela, jak pomoct... A pak jsem si přála tam nebýt... A probudila se.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    o jedný nejmenovaný nyxačce. osobně jsem jí nikdy nepotkal, ale ve snu s ní byla legrace a podle mých výmyslů se prý umí proměnit v myš :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Dnes se mi zdálo, že jsem v nějaké asi supermoderní nemocnici. Ten prostor co jsem viděl působil plně a příjemně. Dělali mi nějaká vyšetření a testy. Byl jsem v polosedě na nějakém lůžku a do boku levé dlaně ruky mi zabodávaly jehly a odebíraly krev a asi mikro vzorky tkáně.
    Pak vidím papír asi se 4 nebo 5? kruhů. Jeden kruh je v červeném je asi druhý nebo třetí od z hora. A je tam číslo asi 67? A ta starší lékařka se nad tím číslem podivuje. Ostatní kruhy jsou bez barvy a v jednom si všimnu ještě čísla 41. A pak ještě dole prázdné. Ptám se jí co to zatím znamená nebo jak to zatím vypadá. A lékařka říká že neví a že lékaři zatím nechápou. To červené číslo je něco jako únavový údaj. A že to vypadá na nějaký těžký stresový a únavový syndrom, ale ostatní zatím vyšlé hodnoty a i pohled na mě tomu jakoby neodpovídal, že se zdají jako že je vše v normálu, kromě té jedné hodnoty, která je na extrémní hodnotě.
    A že podle toho jako bych již dávno zemřel, ale já ještě žiju a také vypadám mladší. Sice vypadám unaveně, ale ne tak jak říkají prozatimní výsledky. Ale ohledně o té únavě mi s vážností skoro jako příkazem říká, že to chce sportovat a pořádný pohyb. A to jsem ji samozřejmě namítal, že to nějak nejde a ona se ke mě otočí a s drobným úsměvem při pokračování odebírání krve z boku té levé dlaně a krátkým letmým pohledem mě do očí. To já vím, ale stejně to potřebujete, ale ještě se neví a musí se udělat další testy a snad to celé vysvětlí nebo alespon napoví. A dál mi ještě asi dvakrát nebo třikrát bodla do ruky než s končila.

    (Jedno na celém tom snu vůbec nějak moc nechápu a to je proč odebíraly krev a vzorky stopové tkáně z boku dlaně? Normálně se odebírá krev klasicky ze žíly nebo že bodnou do prstu?)

    Nicméně nebyla by špatná takováto snová vyšetření a člověk by pak jen v reálu naklusal k lékaři a řekl co je kde za problém. A nebo vůbec vykašlal se na lékaře a pokud by to šlo zakurýroval by se sám. Tedy pokud by to byla pravda. Ale ony ty sny svým způsobem nějaká pravda nebo pravda jsou, jen jim nerozumíme a neumíme přeložit.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Zdálo se mi, že jsem byl v nějaké komunitě, která žila v podzemním městě. Zvolili mě za jednoho z dvanácti senátorů, a když zemřel vládce města při nějaké nehodě, vymysleli jsme s kamarádem plán, že když zabijeme ostatní senátory, přejede všechna moc na mě. Tak jsme i udělali (až na jednoho), ale moc jsem si té moci neužil, protože jsem zbytek snu maskoval stopy, aby na naše vraždy nikdo nepřišel.

    Pak se mi zdálo, že pracuju jako námořník na nákladní vesmírné lodi. Absolvoval jsem několik cest - vždycky jsme přišli na nástupiště, kde se nastupovalo do lodi, a těm z nás, které na tu cestu najali, se aktivovala přístupová karta. Byla to celkem fajn práce, ale jediné jídlo, které se v lodním food coutru dalo jíst, byly burgery a sushi.

    A pak se mi zdálo, že jsem superhrdina, který s několika podobnými létá vesmírem ve stíhačkách a bojuje proti nepřátelům. Někdy na začátku snu jsem se seznámil s docela sympatickou medičkou, když jsem byl na prohlídce uší, ale hned v další scéně si sežral obří ještěr, což mi přišlo trochu antiklimatické. Pak mě hlavní padouch uvěznil na svojí planetě/vesmírné stanici, ale nechal mi moji loď s cílem vyzkoušet štít - technologii, kterou ukradl a zdokonalil k vlastním cílům - a který mi měl zabránit v útěku. S vypětím všech sil a motorů lodi jsem se nakonec přes štít dostal, ale vzápětí jsem zjistil, že za ním je na okraji soustavy ještě jeden štít, přes který už se kvůli docházející energii lodě nedostanu. Naštěstí jsem si vzpomněl, že jsem na jedné z planet v soustavě byl, rychle jsem tam našel generátor, který napájel štít a zničil ho a pro dobrou míru vyhodil do vzduchu řídící centrum, čímž jsem na planetě vyvolal občanskou válku. Využil jsem nastálého zmatku a rychle uprchl za svými přáteli.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Seděly jsme se sestrou v obýváku a řešily u snídaně přípravu na nějakou akci, když do bytu přišel neznámý bezdomovec. Chvíli chodil sem tam (umyl se, sbalil část potravin v kuchyni) a pak si nás všiml, sedl si k nám a povídal si.
    Prý má vlastní klíče už docela dlouho, chodí jich sem víc a když jsme si toho doteď nevšimli, tak je to vlastně v pohodě, ne?
    Pak volal táta (psala jsem mu sms předtím, protože jsem netušila, co dělat), chtěl přímo toho bezdomovce a dost hrubě mu vysvětlil ať okamžitě vypadne.
    střih
    Byli jsme na nějakém dvorku a připravovaly tam larp... možná cirkus možná kempy, těžko říct.
    Já vysvětlovala tátovi, že kdyby toho chlapa nenaštval tak brzy, mohli jsme zjistit, kde ty klíče sebral. Takhle budem muset vymyslet nějaký alarm, zapamatovat si k němu kód a nebo stále nosit nějaký náramek, co nás identifikuje jako domácí... Táta nás vzal na zmrzku ale bylo vidět, že nechápe, co mi vadí... Že chce jen klid...
    střih
    Zpátky na dvorku jsme vyráběli plakáty na tu akci. V týmu se mnou byli ještě Avya, Cyan a Neil Patrick Harris.
    Já a Avya jsme malovaly, ostatní radili a připravovali věci.
    Ze čtvrtky a hromady modrých fixů nám vznikla džínová bunda s velkým oranžovým U na zádech... Všichni jsme na to koukali a říkali si, co jsme udělali špatně... Bunda byla cool ale plakát to nebyl... Začali jsme brainstormovat, jak to a co dělat jinak... a tím sen skončil
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem na dětském táboře, co se odehrával u nás na chalupě.
    Někdo zaznamenal, že ovládám telekinezi a brzy to věděli všichni a chtěli mě za to upálit... Neříkali to nahlas, aby to nenarušilo akci, ale věděla jsem to.
    Současně se hrál larp a já měla hrát britskou královnu a měla jsem strach, že to zvořu...
    A pak jsme se šli projít s přítelem a nečekaně před nás nastoupila dvě cépka, že si odehrajeme přepadení lupičů... Já na chvíli zamrzla překvapením... a najednou přiběhla kamarádka a zabrala moje místo. Hrála to dobře, vtipně... Ale pro mě prostě nebylo místo :-(
    MANICCA
    MANICCA --- ---
    vzala jsem mamu do anglie. vlakem. hned z kraje mi stipli penezenku kapsari. byl to nejakej gang indickejch teenageru. nejdriv mi ten clovek okamzite zdrhnul, ale pak jsem na ne nejak narazila a rvala se s tim jednim. nakonec mi dal moji penezenku, kterou jsem mela pred x rokama. pochopitelne prazdnou. rikam, ze mi nejde o prachy, at mi daj aspon ty karty. nekomu z nich jsem ukousla maso z ruky. hodne, skoro celej sval. bylo to prijemny a slo to snadno, jakoby byl uz uvarenej, pripadne ja mela zuby trochu na jinym levelu. nakonec mi dali celou srajtofli s celym obsahem. plus na ceste zpatky jsem ve vlaku na sedadle nasla svuj firemni notas. rikam pohoda, muzem jet
    ALEA
    ALEA --- ---
    Pronásledoval mě robot. Měla jsem z něj strach, že mě chce zabít, ale nedařilo se mi mu utéct.
    Při útěku jsem si nakonec zranila obě ruce, nějaké zlomené kosti, potrhaná kůže... nebolelo to, ale pohled nic moc.
    To pro mě byl zlom, věděla jsem, že už neuteču, tak jsem čekala, až to skončí... A robot mě nezabil. Zastavil se přede mnou a vysvětlil mi, že jeho úkol není mě zabít, ale dostat na místo určení. Vlastně pokud tam půjdu rovnou a sama, tak si to akorát z dálky ověří a nechá mě jít.
    A pak mi odřízl zraněné části rukou a namontoval svoje robo-ruce. Jednu mi zkrátil někde u zápěstí, druhou v půlce předloktí, bohužel, robotí ruce neseděly ideálně. Byly trochu větší (což by nevadilo, navíc hned po aplikaci přijaly barvu okolní kůže), ale jedna byla o kus moc dlouhá a druhá krátká. Navíc byly v jedné mé ruce porušené nervy, takže jedna ruka byla perfektní, měla jsem v ní cit a fungovala skvěle a druhá byla neohrabaná, nic s ní skoro nešlo uchopit...
    Pak mě robot nechal jít a já najednou byla mezi truhlíky a květináči. Všude rostlinky jahod, rajčat, fialek a muškátů (asi toho bylo víc, ale pamatuju si hlavně tohle), všechno kvetlo nebo zrálo. Tisíce rostlin, které lidi nakládali na náklaďáky a vykládali... Chtěla jsem pomoct, protože všechno organizovala Lia (a chtěla jsem si procvičit nové ruce) ale než jsem k ní došla, sen skončil.
    KBN
    KBN --- ---
    Dnes v noci tak 5-6 různých snů. Bohužel si z nich pamatuji jen útržky.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Byla jsem ve škole (nepoznala jsem v jaké), ale čas běžel jako ve snu běhává - podivnými skoky. V jednu chvíli přicházel učitel/profesor do třídy a o chvilku později byla celá tabule popsána drobným písmem různými rovnicemi a výpočty, které nedávaly smysl. Já byla zmatená, ale spolužáci okolo stíhali v pohodě. Spolužačka za mnou měla velmi úhledně popsanou asi půlku sešitu. Zvažovala jsem, že si ho pak zkusím půjčit nebo si to od ní vysvětlit...
    Pak jsem si všimla jiného spolužáka.
    Byl částečně vír nebo vítr.
    Dokázal si udržet lidskou podobu jen chvilku, pak se vrátil k víření po třídě/posluchárně. Ve výsledku pak měl podobný problém jako já - nedokázal sledovat výklad. Měl strach, že pokud by přišel o energii, tak už se nikdy nebude moct vrátit ke své pravé? druhé? podobě.
    Snažili jsme se spolu přijít na způsob, do čeho by se dala ta energie dočasně převést. Věc by se točila a pak by si to stáhl zpět do sebe. Problém byl, že většina lidských "hraček" na točení (jako třeba fidget spinner) se sice točí hladce, ale postupně zpomalují a zastavují. Snažili jsme se najít něco, kde bude minimální tření nebo něco, co by si na "točítko" předělal magicky, takže by to nemělo tenhle problém... Ale než jsme na to přišli, tak jsem se probudila.
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    Zdálo se mi o bývalé přítelkyni mého muže.
    V reálu jsme se sice nepotkaly, ale ve snu jsme spolu strávily moc příjemný den. Chodily jsme po pláži, povídaly si o spoustě témat.. Výborně jsme si rozuměly. Byla citlivá a krásná. Foukal vítr, měla na sobě modré šaty a moc jí to slušelo.

    V reálu to přikládám ke zpracování nějakého osobního tématu. Nicméně doufám, že se má dobře a třeba se někdy opravdu potkáme a třeba to naše setkání bude alespoň zčásti tak příjemné jako to ve snu :)
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Mám tedka takovou noční můru, že třeba jdu nakoupit do krámu a za boha mi nejde nic ovázat kolem pusy, pořád to padá a ne a ne to zakrejt. No a do toho se kolem mě začnou rojit samý důchodci ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam