Chodila jsem do nějaké školy, byl tam "motivační program", že třída, která na tom obecně byla dobře, měla své patro vyzdobené obrazy s pozitivnějším příběhem.
Třída na tom byla dobře, ale z jiných znaků šlo poznat, že já jsem na tom spíš mizerně.
Nevím, jestli to souviselo, ale všechny umývárny byly plné pavučin a pavouků. Z toho jsem byla velmi velmi nešťastná a zoufalá.
Pak třída měla fakt dobrý nápad. Někdo ze třídy kreslil obrázky spolužáků stylizovaných jako zvířátka a podobně, z toho vymysleli řadu figurek, školních potřeb a podobně. Dělali jsme promo akce v domech pro seniory, obchodech a podobně...
Část spolužáků měla potomky, tak 2-6 let, myslím, že 3-4 celkově. Ptali se mě, jestli bych je mohla hlídat, aby se rodičové mohli věnovat akci.
Řekla jsem, že jo, ale přes noc bych je mohla hlídat jen kdyby bylo kde, protože nebydlím v Praze a jet autobusem s bandou cizích dětí takhle daleko není dobrý nápad, nemáme dům připravený na děti a nemám to domluvené s majiteli a tak... "To je jasný, v pohodě, to vymyslíme."
V den akce byl chaos, ale kromě mě všichni měli aspoň nějaký přehled, co dělat.
Pak kolem pobíhaly děti, já netušila, které mám mít na starost a manželka jednoho spolužáka mi předávala malého kluka, říkala, jak je vděčná, že jsem souhlasila a že všechny děti převezme další maminka pozítří tam a tam.
Tak jsem se zarazila a říkám, že pokud je mám hlídat přes noc, potřebuju místo kde. Tak se zarazila ona, že u nich to nejde a o ostatních neví, ale že to určitě vymyslím... A zmizela v davu.
Já držela toho kluka na zádech, aby se mi neztratil mezi ostatními a povídala si s ním, snažila se zjistit, kolik a který děti teda předpokládají, že budu řešit, co s tím místem...
A pak jsem došla k tomu, že prostě předpokládají, že blíže neurčenou skupinu dětí mám nějak sama odhadnout, najít, ohlídat a fakt asi vzít na Kladno... Já žádnou skupinu neznámých dětí domů tahat nebudu. Nebudu.
A pak jsem se vzbudila s lehkým záchvatem paniky.