ALDARION: ALDARION: tohle je složitý právní problém, chystám se známou brožuru na toto téma, snad se k tomu dostaneme výhledově. Krátce řečeno nemáš pravdu - praxe ve svobodnějších zemích je taková, že nucená léčba je možná jen po opakovaném spáchání prokázaného přestupku nebo trestného činu. A nebo v bezvědomí. To jakou si vebereš léčbu nebo jaké náboženství podle svého svědomí zaujmeš - kamž podle OSN patří psychiatrie defakto také - je čistě tvoje věc.
Trochu jsem ten příspěvek zcivilizovala a odpovídám na tvůj poslední koment. To co popisuješ by bylo řešení v ideálním světě, kde by se pacient mohl urazit a svobodně odkráčet a prášky si koupit např. v lékárně nebo u holistického doktora. Realita je ale taková, že psychiatrické drogy jsou vysoce návykové a destruktivní pro nervovou soustavu, a tento jejich aspekt je tak přehlušen korupcí (která se netýká jen ČR, ale ještě spíš USA) a obecnou neznalostí, že takového doktora není snadné najít, respektive v Praze prakticky téměř nemožné. A jedním z důvodů je i to, že se právě používá násilí a nucená hospitalizace, takže doktoři si nelajsnou zacházet s pacientem jinak než se zvířetem.
OCTOPUSS:
No jo no, čínani a indové. Kdysi mi v nemocnici v Praze řekli, ať si pořídím invalidní vozík, a pak mě v indické nemocnici vyléčili za měsíc. Jsou to prostě nevědecké opice. To samé asi tak před rokem problémy s páteří a téměř vyhřezlá ploténa z práce u PC, a teď cvičím jogu a posiluju, ani nemusím pořád sedět otrocky rovně. Léčba u Mudr. Rychlíka (jak si ten člověk dovoluje tu drzost propojovat čínskou medicínu a evropskou fyzioterapii?) Jsou to prostě pravěcí nevzdělaní neposlušní barbaři a musíme je zakázat a hlavně to zakázat těm chudákům co k nim choděj.