• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Na Mníšek? Na Dobříš? Na Příbram? Ano, do všech těch mist vedou koleje...ale jaksi ne ty berounske.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMFC: funkcnost te regulace v oboru taxi nas proslavila na mezinarodni urovni :)
    E2E4: v USA to mas dlouho (HOV/carpool lane), obcas i v Evrope (Spanelsko, Svedsko) - pokud to nenarazi u soudu (Nizozemi). K nam zatim tahle vymozenost nedosla vubec :)
    E2E4: Strakonicka... hmmm... pritom zrovna tam jsou koleje coby rozumna (a kapacitni) alternativa...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Z jineho soudku - jezdite nekdo casto veletrzni? Mam zpravy ze tam jsou zacpy od doby co to zuzili do jednoho pruhu..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Kolony kvůli Blance. Přednost dostane MHD, pruh pro busy získá i Strakonická | Doprava | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...y-ziska-i-strakonicka-16d-/doprava.aspx?c=A151022_161621_ln-doprava_pave
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    E2E4: maglev, tyvole, byste z toho skupinově spáchali sebevraždu celá Praha 6, stačí se podívat do místního auditka, [ PRAHA 6 (nejlepší místo mezi nebem a zemí) ] 90% je skuhrání na dopravu, a to si tam stavte jeden tunel :P
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNIHASH: "garantovanou zadarmo", ne "zadarmo".

    Za dopravu 21. stoleti bych povazoval teleport, vznasedlo nebo aspon maglev vlak na letiste. :) Drocka zpusob dopravy po meste z 19. stoleti (viz Sherlock Holmes)..

    Kazdopadne pokracovani debaty radeji nekde jinde, treba tady [ taxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . . ]
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    E2E4: jako člověk z hotelovýho oboru se ptám - kde mám tu dopravu zadarmo? Ježdění MHD na černo si tím předpokládám nemyslel.

    E2E4: protože jsme v 21. století a už není nutnost cestovat jako trotl tramvají, metrem a autobusem s dvěma kuframa přes hodinu, když tě někdo doveze před odletovou halu za dvacet minut za cenu jednoho velkýho piva tamtéž.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: Uz jsem to nasel - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Addison_Lee - nevim teda proc "licensed black taxis" muzou do bus lane a "minicabs" ne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAMFC: No a soucasti ty regulace by mohly bejt poplatky za pouzivani vyhrazenych pruhu (asi jako to maj v ty anglii? Nevim uplne presne o co tam tenkrat slo) - jinak je to podpora, ktera vyrazne pomuze jejich businessu, ale ve srovnani s tim hooodne malo turistickymu ruchu, zvyhodnuje taxi (cimz znevyhodnuje mhd) apod.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    E2E4: taxi by mělo bejt jasně regulovaný a uber to narušuje všude ve světě. Uber rozhodně neni taxi.

    S druhou částí souhlas - ty vyhrazený pruhy by se daly využít pro auta, kde sedí víc jak jeden člověk (nebo dva). Je to elegantnější způsob, jak odstratnit (sice malý) procento aut ze silnice.
    SITH
    SITH --- ---
    THETAN: jo, protože místo toho, aby se lidi jedoucí po strakonické a dále na barandovský most řadili v pravém pruhu, jedou v levém a na poslední chvíli hodí myšku do pravého, kde je ne každý pustí a tak zůstanou stát v levém a blokují auta jedoucí na smíchov.

    každopádně ta modřanská odbočka je hodně napiču a blokuje celý barandovský most.

    E2E4
    E2E4 --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Ok, tak jsem teda asi anti taxi nazi protoze bydlim v dejvicich. :)
    (a to za predpokladu ze taxiky jezdi jen na letiste)

    Tak ci tak za tim vidim spis silu taxi lobby i ve svete - je uber verejna doprava? Viz tez kontroverze v londyne, kde nejaka kvazitaxi/dopravni firma rekla svym ridicum at jezdi bus pruhy (kde muzou snad jen nejaky taxiky), ze za ne bude platit pokuty..

    Kazdopadne ty pruhy pro busy jsou skoro prazdne a sly by - teoreticky - vyuzit pro neco co by je vic zaplnilo - cojavim, plne obsazena auta, auta s detma na palube, nakladaky, lidi co si za to priplati..
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    E2E4: taxi je druh verejne dopravy a moznost vyuzivat bus pruhy je naprosto bezna ve vsech statech EU, neni to jenom vysledek natlaku mafianske lobby v Praze. taktez se priklanim k nazoru, ze tvoje nacisticke anti-taxi nazory jsou zpusobene tim, ze nemusis sluzeb letiste pravidelne vyuzivat.
    THETAN
    THETAN --- ---
    E2E4: s tou strakonickou nevím, ale mohlo to klidně být tak, že auta najíždějící ze strakonické na bar. most (kde to stojí protože nedostatečná kapacita při výjezdu na modřany/braník) částečné zablokovala průjezd na celé strakonické. Ale nevím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THETAN: + total zacpa na strakonicke (asi nehoda)

    Tak nak mam pocit, ze s blankou je to horsi nez bez ni. :)
    THETAN
    THETAN --- ---
    Dnes ráno typická situace. Interval na světlech při sjezdu z barandovského mostu směr Braník/Modřany nestíhá odbavovat auta od Mrázovky/Centra. Tvoří se kolona od Barandovského mostu až k Mrázovce. Mrázovka se Strahovskym se posléze reguluje. Patočkova stojí až do někam...
    Situace je vešpičce ráno i odpoledne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMFC: presna data nemam, ale subjektivne nijak zvlast... klasicke vykaznictvi stylem "udelali jsme tolik a tolik novych"...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    E2E4: Já bydlim za hadovkou a nevim, proč bych měl jezdit na letiště mhd. Musel bych se šmejkat s kufrem na tramvaj, pak trpět v tom autobuse. Díky, nechci
    Vyhrazený pruhy pro taxi a bus je standard.

    DANYSEK: Myslel sem, jestli to pomáhá busu. Že je to ucpaný vim od kolegů kladeňáků
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: posunulo to zacpy kousicek vejs (i kdyz proti stavu se semafory to je porad 1000x lepsi) - nejede se na 3 pruhy az k mostu, ale jak pise SITH - nejezdi tam realne nikdo.
    ADAMFC: ucpava se to tam :)
    SITH: tak ono i auta rozpocet plni (DPH z paliv prijde i do obecni kasy)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SITH: No 14 minut z metra nadrazi veleślavin, ale o to nejde - prinos toho ze maji taxi vyhrazeny pruh je pro mesto naprosto zanedbatelny.

    Ale pro taxikare to je vyrazne zvyseni "votoče".. A verim ze to mesto delalo pro rozvoj turistiky a business travelu asi tak stejne, jako trpi ten mafiaskej stafl na staromaku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam