• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    Diskuze o naším státem "zajímavě" realizovaných projektech.

    rozbalit záhlaví
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    OMNIHASH, DANYSEK: To zboží je pořád argument k tý dráze na P6? Já jen že tam žádný nákladní vlaky nebudou. Je to čiště osobní doprava :)

    DANYSEK: ty frekvence už jsou taky navržený. Teď to jezdí tak jednou za 30 minut. S tou novou trait by to mělo bejt max co 10 minut v jednom směru. Takže ti tam jednou za 5 minut projede vlak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: to zbozi tam prece donasi skritci... v tunelech, aby nebyli videt :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PALEONTOLOG: ten důvod je existence ve městě, překvapivě to přináší nějaký ty trade-offy, jakože když chci mít možnost nakoupit v bille na kulaťáku, tak k ní někudy musí doject zásobování, a tak... ale chápu, že ta vize, budeme se tu mít pěkně a všechny nepříjemný věci nahrneme k našim sousedům zní fajn, akorát se pak stává, že když zablokujem jakejkoliv pokus o změnu, tak se současnej stav jenom postupně zhoršuje, ale co, počkáme, až se vycuká zbytek Prahy a radši postaví další metro do nemocnice.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OMNIHASH: neříkám, že dejvice nejsou zelený a pěkný, na druhou stranu v tom nespatřuju důvod, proč je zkurvit vytíženým koridorem. někdo jo, ok.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PALEONTOLOG: tyvoleužale, tvoje máma je u výhledu na hrad
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OMNIHASH: ty seš ještě stále u toho výhledu na hrad, žejo
    DANYSEK: prostě mi chceš říct, že provoz nezhoustne, že budou jezdit dál lokálky na rakovník ve stejné frekvenci jako teď, pokryjou tím zároveň potřeby letiště, kvůli kterýmu to teda získá mezinárodní význam a bude to celý za hubičku. tak toho v tomto bodě toho můžem nechat, ne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    E2E4: A Chalupoida do lesa vznikla jen tak z leknutí, a vůbec se nejmenuje po tehdejším starostovi P6. Tak určitě.
    E2E4: Směrem od Malovanky jsem dosud neviděl víc než 50.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    A jeste jedna vec me napadla - vsimli jste si nekdy, ze by snizili rychlost na 50 kvuli zacpe, driv nez ji zacnou regulovat semaforem na vstupu?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jinak trochu on topic - dneska vecer nefungovaly semafory na prasnym moste, v blace svitilo ze svatovitska supen 4, fskutecnosti uplne prazdna a to bylo cca pul sesty..
    Mozna by to bez semaforu fungovalo lip, on ten provoz na milady horakovy neni moc velkej a auta do svatovitsky neprijizdej ve vlnach diktovanych semaforem, ale rovnomerne.. (A nebo jen uz byl mensi provoz. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNIHASH: Jo, kez by to bylo na P6 tak, ze magistrat a mestska cast delaj co chtej zpovykani obyvatele P6.. To by se mi fakt libilo. :)

    Jinak obecne je fakt skoda, ze se v Praze moc nevyuziva vic zeleznicni site jako soucasti MHD. ta infrastruktura tam uz je, je rychla a kapacitni..

    No ale to uz jsme dost off topic tunelu blanka.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OMNIHASH: Que?!? Ale nechme toho, to už je moc OT.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SAMOUT: pleteš si daně s platem a mzdou.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Dělit státní peníze na státní a obecní je blbost. Všechny tyhle prachy jsou státní, respektive vytažený z kapes lidí ze soukromého sektoru (protože státní zaměstnanci žádné daně neplatí, to je jen naoko přesouvání státních peněz z jednoho účtu na jinej)

    OMNIHASH: Kdo do Suchdola namaloval okruh nevím, ale co vím, že to udělal někdy ve 30. letech. Akorát ti vypatlanci, co tam dneska řvou, si hned vedle postavili po revoluci baráky, aniž by se mrkli do územního plánu. A takovým já odmítám přznávat jakýkoliv práva (včetně volebního, ti nejsou schopni rozhodovat ani sami o sobě, neřkuli o druhých).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PALEONTOLOG: jo, šestka vyloženě trpí extenzivní dopravou a moc zahuštěnou infrastrukturou. Sice maj čtyři silnice s reálným dopravním významem a jednu z toho teď město po deseti letech snahy zakopalo pod zem, aby se místní zcela netradičně ozvali, že by bylo fajn ztunelovat i druhou, třetí vede do pryč a kilák a půl od kulaťáku na ní potkáš ceduli s přeškrtnutým nápisem Praha a čtvrtá vede od Pohořelce po pláni až do Řep, ale trpěj... Nemluvě o tom divadle, když někdo navrh dostavbu okruhu přes Suchdol, co na tom, že by to bylo celý v tunelu, jak je místním zvykem, a ze Suchdola by vedl most, chataři by z toho mohli bejt nešťastný, takže radši ne, však ini se s tím v Hřebenkách atd. nějak poperou. Urbanistika zhoustla natolik, že maj největší lesopark v celý Praze a dva tři bloky od Evropský dojdeš na začátek lesa, ale je nutný chránit estetický hodnoty místních panelovejch sídlišť znemožněním jakýkoliv větší zástavby.
    Hlavně že pak ty samí postižení knučej, že je doprava na šestce v hajzlu, vždyť přece tak krásně blokovali jakýkoliv plány na její zvýšení. Chápu, že ta tramvaj, co měla pokračovat po Evropský by byla peklo a hrozně zvýšila hlukovou zátěž na silnici, kde projede třicet aut za minutu, měli bysme jim tam radši namontovat nějaký zvukový zábrany... oh wait!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: nova vystavba v Kyjich. A tak dale. Mozna namisto tlachani na internetu se zvedni a vyraz ven. Kvalitni dopravni infrastruktura je na cenove mape dobre patrna.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: sedni do auta a vyhledej nejblizsi misto s kyvadlovym provozem. Meles nesmysly :-D Vyraz do sveta, bez se podivat, jak to funguje jinde. Shiphol u Amsterdamu je dobry priklad. A zadny tunel nepotrebuji.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: "čest výjimkám"libeň a vysočany a pak co.. ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    nebo můžem rozebrat variantu, kdya budou vlaky jezdit jednou za hodinu, ale budou mít dojezdovej čas o pár minut lepší než tramvaj :o)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Liben v oblasti byvaleho CKD a pro socialne slabe? LOL
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: to je o hustotě, protože ti budou proudit soupravy oběma směry současně, potencionálně, a v ohledu na efektivitu svozu lidí z ruzyně i pravděpodobně.
    nevnucuj mi tvoje představy,
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Jake zmensovani proboha? Dvojkolejnost trate je predevsim technikalie - zlepsujici hlavne plynulost provozu. To neni o hustote, ale o spolehlivosti. S jednou tratovou koleji je system snadno zranitelny. To je jako bys vsechny silnice stavel na siri jednoho auta a obcas jim umoznil se vyhnout...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: prosímtě územní nároky vynech :) bylo to jinak, teď je to takhle.
    z toho, kudy proudí vlaky na kolín, se taky staly buď komerční budovy nebo sociálně slabší lokality. čest výjimkám. pokud ti připadá, že pro tyto dopady je v dejvicích prostor, tak mě to tak nepřipadá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam