DAVE2: Jistě. Tu knihu mám a četl jsem ji. Je udělaná tak, aby pasovala do našeho prostředí, a cílí spíš na rodinu, nebo malou komunitu, neřeší se tam blbosti jako jak udělat hrot šípu z kosti, nebo které larvy jsou nejlepší na jídlo. Na druhou stranu je tam zoufale nekompletní a nefunkční kapitola obrany. Jakoby se to všechno zredukovalo jen na jakýsi ostrovní provoz, kde si lidi budou okopávat políčka a dělat vločky na vločkovači a stavět vodní elektrárny na potoce. Dřív nebo později se drtivá většina takových komunit, i ostrovů s jednotlivci nebo rodinami dostane pod tlak okolí právě kvůli své soběstačnosti a zásobám.
DAVE2: voda ti ve tmě a v plně naplněné lahvi s pár kapkami sava nebo chloraminem vydrží mnohem déle, než měsíc. Co mám originálně balené barely s vodou, tak je dejme tomu šest let pořád v pohodě. Jediné, co tam může být problém je vyvazování látek z plastu, kdy může pak chutnat hnusně. Ale pokud se něčím nekontaminuje a je ve tmě a pokud možno i v chladu, tak vydrží dlouho. Samotná destilovaná voda tě zabije. Takže bys ji musel mineralizovat, ale přijde mi to zbytečné blbnutí, kdy si můžeš natočit normální vodu, sterilizovat ji chlorem a zavřít.